EUROLEAGUE

Ελεύθερη πτώση!

Ελεύθερη πτώση!

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει από την Κωνσταντινούπολη για το «ναυάγιο» του Παναθηναϊκού Superfoods στα playoffs και τον δρόμο για να μπει τέλος στις απουσίες από τα Final Four

Η σεμνή τελετή έλαβε τέλος στην Κωνσταντινούπολη για τον Παναθηναϊκό που σταματάει πρόωρα την πορεία του στηνEuroLeagueγι’ ακόμα μία σεζόν, συνεχίζοντας το αρνητικό σερί σε αγώνες για ταplayoffsέχοντας μία νίκη σε εννέα αγώνες την τελευταία τριετία. Και πλέον το «καμπανάκι» ήχησε για τα καλά αφού για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά οι «πράσινοι» δεν θα είναι στο μεγάλο ραντεβού, έχοντας κάνει μάλιστα την μεγαλύτερη επένδυση των τελευταίων ετών.

Το ταμείο φυσικά και γίνεται τον Ιούνιο, ωστόσο από αυτή την αποτυχία πρέπει η ομάδα του «τριφυλλιού» να «χτίσει» το μέλλον της πάνω σε σωστές βάσεις, για να επιστρέψει εκεί που ανήκει. Το γκρέμισμα κάθε καλοκαίρι δεν έχει ωφελήσει μέχρι τώρα και παρά τα πολλά χρήματα που δαπανήθηκαν, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πετύχει ότι και τις τελευταίες χρονιές. Δηλαδή να φτάσει μέχρι τους οκτώ και μάλιστα να μην πάρει ούτε νίκη σε αυτή την φάση. Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν χωρούν διακρίσεις και ευθύνονται όλοι, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο.

Κατέρρευσε στην πρώτη μάχη

Στη διάρκεια της σεζόν, τα σκαμπανεβάσματα ήταν πολλά και οι «πράσινοι» αναζητούσαν σταθερότητα και μαζί εκτός έδρας νίκες. Εκεί φαινόταν το πρόβλημα, ωστόσο το… γκάζι που πάτησε ο Παναθηναϊκός στα τελευταία παιχνίδια της κανονικής διάρκειας, κάλυψαν τις όποιες αδυναμίες, μέχρι το τρίτο δεκάλεπτο στην πρώτη αναμέτρηση για τα playoffs κόντρα στη Φενέρ. Σ’ εκείνο το ματς κρίθηκαν όλα, έπειτα από την κατάρρευση των «πράσινων» κι επί της ουσίες δεν επέστρεψαν ποτέ, παρά την προσπάθεια που κατέβαλλαν στο δεύτερο ματς.

Όσο για το τρίτο, ας μη γελιόμαστε, καθώς οι «πράσινοι» ήρθαν να παλέψουν και το έκαναν για μεγάλο διάστημα αλλά στο τέλος απλά είχαν τον ρόλο του κομπάρσου στη φιέστα της Φενέρ. Δεν μπόρεσαν να βρουν τον δρόμο επιθετικά όταν το χρειάστηκαν έχοντας άσχημα ποσοστά από τα 6.75 (20,8%) και τον βασικό τους πόιντ γκαρντ γι’ ακόμα μία φορά πολύ χαμηλά.

Με αρνητικό πρόσημο ο Νικ Καλάθης δεν μπόρεσε να σηκώσει μόνος του όλο το βάρος αφού ήταν ένας από τους εύκολους στόχους της Φενέρ, όμως σε τέτοιες στιγμές δεν φταίει μόνο ένας. Όπως γίνεται αντιληπτό, ο πήχης ανέβηκε απότομα, μετά τις καλές εμφανίσεις αλλά μόλις στράβωσε το πράγμα στο πρώτο ματς η ομάδα ήταν ανέτοιμη να το διαχειριστεί πνευματικά και όλοι κατάλαβαν πως τα πράγματα δυσκόλεψαν αισθητά. Έχασε τους ηγέτες της και δεν μπόρεσε ν’ ακολουθήσει μια καλοδουλεμένη ομάδα όπως η Φενέρ. Άλλωστε σε αυτές της σειρές δεν φτάνει να παίζεις μόνο με το ένστικτο και το ατομικό ταλέντο, κάτι το οποίο αποδείχθηκε στην πράξη.

Ο μεγάλος στόχος

Αναμφίβολα οι «πράσινοι» διαθέτουν πολύ καλούς παίκτες, ωστόσο ένα παζλ δεν συμπληρώνεται αν τα κομμάτια δεν ταιριάζουν απόλυτα, χωρίς αυτό να μειώνει και τις ευθύνες του Πασκουάλ σε αυτή την διαδρομή. Παρόλα αυτά δεν υπάρχουν περιθώρια για κατεβασμένα κεφάλια αφού ο Παναθηναϊκός έχει μπροστά του το πρωτάθλημα και με δεδομένο πως το έχει χάσει δύο συνεχόμενες χρονιές, οφείλει ν’ ανασυνταχθεί και να παλέψει για την επιστροφή στην κορυφή. Το ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό είναι να βρει σταθερότητα, έχει προπονητή και πρέπει να δουλέψει για τη συνέχεια.

Πλέον γίνεται ξεκάθαρο πως ζητούμενο για την ομάδα είναι να βαδίσει στο σωστό πλάνο που θα της δώσει το δικαίωμα σε τέτοιες αναμετρήσεις όπως στη σειρά με τη Φενέρ να είναι το αφεντικό και όχι να παραδίνεται χωρίς αντίσταση. Ας γίνει η αυτοκριτική μέχρι τα playoffs της Stoiximan.gr Basket Leagueόπου θα μπούμε στις τελευταίες μάχες της σεζόν. Εκεί που κρίνεται ο τελευταίος τίτλος…

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ