EUROLEAGUE

Κάτω από το δέντρο, δεν είχε δώρο

Κάτω από το δέντρο, δεν είχε δώρο
INTIME SPORTS

Η Νίκη Μπάκουλη γράφει για τον παίκτη που χρειαζόταν ο Παναθηναϊκός, αλλά δεν βρήκε και για τις προσευχές -περί υγείας- που δεν εισακούστηκαν

Όπως κάνει ο Παναθηναϊκός ένα flash back, για να δει τι έκανε το 2015 και να βάλει τους στόχους του 2016, προφανώς και θα προσπεράσει τον τρόπο που "έκλεισε" το τρέχον έτος. Γιατί; Είχε περισσότερα να ξεχάσει από όσα θα ήθελε να θυμηθεί από αυτό το βράδυ.

Χρειάστηκαν 27.05 για να διορθώσουν οι "πράσινοι" τα λάθη της εκκίνησης. Από το 14-0 της Φενέρμπαχτσε έως το 56-56, στα 2.55'' πριν το τέλος της τρίτης περιόδου (62-58, 30'). Όχι πείτε μου, δεν είναι αμαρτία να κάνεις μόνο σου τη ζωή σου δύσκολη; Αν υπήρχε αυτοσυγκέντρωση και ενέργεια στην άμυνα από το τζάμπολ της εκκίνησης, δεν θα έπαιζε κυνηγητό ο Παναθηναϊκός, αντί για μπάσκετ. Βέβαια, κάποιες φορές αυτή η ομάδα δίνει την εντύπωση ότι θέλει τα ζόρια, γιατί λειτουργεί καλύτερα όταν υπάρχει πρόβλημα. Διαστροφή; Μπορεί. Εν πάση περιπτώσει.

Πας λοιπόν, στην Τουρκία και μπαίνεις στο γήπεδο λες και έχεις μαγευτεί από το χιόνι που έχει πέσει στην Κωνσταντινούπολη. ΟΚ, να δεχτώ πως είναι κάτι στο οποίο δεν έχει συνηθίσει το μάτι όσων ζουν στην Αθήνα, αλλά σοβαρά. Είναι δυνατόν να ξεκινάς το ΤΟΡ16 με 0-14; Το έστρωσαν στη συνέχεια, αφού ο Τζόρτζεβιτς έστυψε το μυαλό του να βρει τους τρόπους και με τον Ραντούλιτσα να κάνει εξαιρετικά τη δουλειά του -βοηθούντως και του Διαμαντίδη. Ο "Ζοτς" ήξερε πώς να περιορίσει τους Φελντέιν (έμεινε άποντος, για πρώτη φορά στη φετινή Euroleague) και Καλάθη (9π, 3 ασίστ), αλλά δεν περίμενε αυτά που είδε από τον Πάβλοβιτς και τον Γιάνκοβιτς. Και αυτό ήταν προς όφελος του ΠΑΟ, εξ ου και το 56-56 που λέγαμε, αλλά και το προβάδισμα που ακολούθησε. Αλλά ρε φίλε, δεν γινόταν να κρατήσει το τιμόνι ο Παναθηναϊκός όταν ο Kούζμιτς "τρώει" τάπα από τον Βέσελι και στην άλλη άκρη, τον περνά ο Ουντόχ σαν να μην υπάρχει καν στην εικόνα. Απλά, δεν γίνεται. Αφενός δεν γίνεται να είσαι σέντερ και να μην μπορείς να απειλήσεις επιθετικά, αφετέρου δεν γίνεται να έχεις "φάει" τάπα και να μη μασάς σίδερα, στην εξέλιξη της φάσης, για να επανορθώσεις. Για το "εγώ" σου και την ομάδα σου. Δεν ήταν το μόνο πρόβλημα. Υπάρχει όμως, λόγος που εστιάζω εκεί.

Το βλέπετε να έρχετε έτσι; Ε, όχι λοιπόν, δεν θα πω κάτι για την προσθήκη που δεδομένα χρειαζόταν ο Παναθηναϊκός στη φροντ λάιν (και όχι στην περιφέρεια που έψαχνε -βασικά και εκεί θα ήταν χρήσιμο να πάρει κάτι, αλλά η προτεραιότητα ήταν ο ψηλός). Ομολογώ ότι η αγορά δεν ήταν γεμάτη από αυτό που χρειάζεται και ό,τι υπάρχει δεν είναι φθηνό. Σίγουρα δε, μεσούσης της περιόδου δεν μπορείς να κάνεις πειράματα και να ανακαλύψεις (κάποιου που να καλύπτει τις ανάγκες σου, αλλά και να μην έχει γίνει αισθητή η παρουσία του και άρα είναι σε καλή τιμή -παρεμπιπτόντως, υπάρχουν πια περισσότερες από μία ευρωπαϊκές ομάδες που πληρώνουν σκάουτς για να τσεκάρουν ό,τι κυκλοφορεί, οπότε γενικά το να ανακαλύπτεις δεν είναι εύκολο πια). Στο θέμα μας, εφόσον εκείνοι που έχουν τα γένια και τα χτένια έκριναν πως δεν χρειάζεται προσθήκη (για την ακρίβεια, δεν κατέστει δυνατό να βρουν την προσθήκη που ήθελαν), δεν υπάρχει κάτι άλλο για να ειπωθεί. Αυτό που θα υπάρξει είναι συνέπεια Γιατί δύσκολα με το υπάρχον σχήμα θα "βγει" ο μαραθώνιος του ΤΟΡ16, με τους "πράσινους" να καλούνται καθημερινά να κάνουν επικλήσεις στα θεία, μην τυχόν και -χτύπα ξύλο- έχουν κάποιον τραυματισμό. Ή πρόβλημα σαν και αυτό που αντιμετώπισε ο Διαμαντίδης στο πρώτο ημίχρονο, στους προσαγωγούς και τέθηκε νοκ άουτ. Και ένας να λείπει, είναι μεγάλη υπόθεση πια, σε μια κατάσταση που διαρκεί πολλούς μήνες και χρειάζεται όλους όσοι αναγράφονται στο ρόστερ. Διαφορετικά, δεν "βγαίνουν" τα μαθηματικά -και μαζί τους δεν θα "βγουν" και τα αποτελέσματα.

Μετά το 33' άρχισε να "μπλοκάρει" και το μυαλό όσων είχαν αναλάβει την τελική ευθεία -απόρροια φυσική και της κούρασης.Η άμυνα του Παναθηναϊκού, στο pick and roll και δη όταν είναι στο παρκέ ο Ραντούλιτσα, είθισται να είναι προβληματική. Έγινε το βούτυρο στο ψωμί της Φενέρμπαχτσε, στην τελική ευθεία. Όταν άρχισαν και τα τάκλιν των γηπεδούχων, δεν υπήρχε αμφιβολία για την έκβαση. Στο τέλος της ημέρας, οι "πράσινοι" ήταν κύριοι, δεδομένων των συνθηκών και τηρουμένων των αναλογιών (τι έχουν οι μεν για ομάδα και τι οι δε -αριθμητικά και οικονομικά). Αν είχαν έναν ακόμα και αν απέφευγαν την... υποθερμία της αρχής, ίσως να έκαναν και το 1-0. Αλλά τα έχουμε ξαναπεί για τις υποθέσεις, οπότε... να σας ευχηθώ να 'χετε καλή χρονιά, με υγεία, τύχη και να φροντίζετε τον εαυτό σας. Χρόνια πολλά!

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ