EUROLEAGUE

Ηρεμία για λίγο ακόμη

Ηρεμία για λίγο ακόμη

Ο Μάνος Μίχαλος γράφει για τον λαβωμένο από τα ''χτυπήματα'' Ολυμπιακό που κρατά την ηρεμία του και κερδίζει επαγγελματικά.

Είναι ξεκάθαρο ότι ο Ολυμπιακός βαδίζει με ασφάλεια παρότι διανύει την πιο μεγάλη περίοδο ανασφάλειας των τελευταίων ετών και αναφέρομαι στην κατάσταση που επικρατεί στην ομάδα με τους τραυματισμούς.

Αν προσθέσουμε μάλιστα ότι μέσα σε 4 μήνες έκατσαν στον πάγκο του, από την προετοιμασία και μετά, 3 προπονητές τότε η πρώτη θέση που διεκδικεί την ερχόμενη εβδομάδα με αντίπαλο τον Ερυθρό Αστέρα είναι κάτι παραπάνω από μια καλή εξέλιξη.

Όμως όπως έλεγε και ο Κώστας Τσαρτσαρής στη Super Basketball της περασμένης Πέμπτης σε μια πραγματικά όμορφη μπακετοκουβέντα, η Euroleague αρχίζει στο TOP-16 αρκεί φυσικά να έχεις κερδίσει μια θέση σε αυτό. Ο Ολυμπιακός το πέτυχε αυτό και πλέον ο Γιάννης Σφαιρόπουλος πρέπει να καθαρίσει το μυαλό του και να ζητήσει από την τύχη να καθαρίσει το απουσιολόγιο του ώστε να μπει στη δεύτερη φάση της διοργάνωσης όπως εκείνος θέλει και σκέφτεται και όχι όπως οι καταστάσεις, οι συγκυρίες και οι προκάτοχοι του επιθυμούσαν.

Βέβαια πριν το πικ της Euroleague ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό και εκεί νέος προπονητής και παλιοί παίκτες θα κληθούν να ξορκίσουν μερικούς από τους δαίμονες τους, καθώς κάθε ντέρμπι με τους ''πράσινους'' είναι ξεκάθαρο πως επηρεάζει το μυαλό και όχι μόνο στο ''στρατόπεδο'' του Ολυμπιακού. Πάντως το καλό είναι ότι οι λαβωμένοι από τα χτυπήματα ''ερυθρόλευκοι'' κρατούν την ηρεμία τους και κερδίζουν επαγγελματικά.

Όταν μάλιστα δεν παρουσιάζουν και προσωποκεντρικό παιχνίδι με πρώτο ρόλο φυσικά στον Βασίλη Σπανούλη δείχνουν και τις υπόλοιπες αρετές τους ενώ ο κόσμος καταλαβαίνει ότι φέτος υπάρχουν καλά γρανάζια στη μηχανή της ομάδας αλλά ουδέποτε τα έχουμε δει να λειτουργούν όλα μαζί, γεγονός που αλλοιώνει την αγωνιστική ταυτότητα της ομάδας η τουλάχιστον αυτή που είχε και θέλει να φτάσει κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Δεν χρειάζεται να προσθέσω περισσότερα σε ένα σχόλιο που αφορά τη νίκη του Ολυμπιακού κόντρα στη Νεπτούνας. Είναι φανερό πως μέχρι τις γιορτές θα επικρατήσει μια σχετική ηρεμία γύρω από τα δρώμενα της διοργάνωσης ή ακόμη και της ομάδας. Από το ντέρμπι και κυρίως από την πρεμιέρα του TOP-16 κι έπειτα, όλα θα χτυπήσουν κόκκινο''.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ