EUROLEAGUE

Να μην γκρεμίσει ό,τι έχτισε με κόπο

Να μην γκρεμίσει ό,τι έχτισε με κόπο

Το κακό μπορεί να γίνει και χειρότερο αν ο Ολυμπιακός δεν προσέξει... Το κατάλαβαν πέρυσι οι ερυθρόλευκοι, ας μην την πατήσουν και φέτος. Εξηγεί ο Σπύρος Καβαλιεράτος

Ο ύπνος ήταν δύσκολος για τους παίκτες του Ολυμπιακού μετά την συντριβή στο Μιλάνο. Το ομολόγησε και ο Βαγγέλης Μάντζαρης, που όπως και οι υπόλοιποι ερυθρόλευκοι έχουν ζήσει κι άλλες τέτοιες βραδιές. Διότι ο Ολυμπιακός σε αυτή την τελευταία πενταετία έχει πετύχει μεγάλους θριάμβους και νίκες, αλλά έχει φάει και σφαλιάρες που πόνεσαν.

Οι ερυθρόλευκοι είναι υποχρεωμένοι να ξεχάσουν όσο πιο γρήγορα γίνεται το στραπάτσο στο Μιλάνο. Σε τούτη την EuroLeague έχουμε δει πολλά, υπάρχουν ομάδες που έχουν επίσης κάνει τα στραβοπατήματά τους, αλλά για τον Ολυμπιακό ήταν η χειρότερη βραδιά στη σεζόν 2016-2017.

Γιατί η χειρότερη; Είναι απλό. Οι ήττες από την Γαλατά και την Μακάμπι ήρθαν στην αρχή της σεζόν, όταν καμία ομάδα δεν ήταν βαθμολογικά αδιάφορη. Η ήττα από την Μπάμπεργκ ήρθε σε μια καυτή έδρα, από έναν κακό δαίμονα των ερυθρολεύκων. Στο Μιλάνο όμως; Προ-τελευταία είναι η Αρμάνι, πιθανότητες πρόκρισης δεν έχει, μόνο την Γαλατά κατάφερε να κερδίσει σε 11 ματς...

Παρ' όλα αυτά ο Ολυμπιακός έχασε. Γιατί έχασε είναι μεγάλη συζήτηση, αλλά δεν θα την κάνουμε εδώ. Θα διαβάστε αναλύσεις πολλές για ό,τι έγινε στο Μιλάνο, η ουσία είναι μία. Πρόκειται για μια αδικαιολόγητη ήττα, σε μια στιγμή που το τάιμινγκ ήταν ιδανικό για τους ερυθρόλευκους. Μα, θα πείτε, και οι άλλοι έχουν κάνει ανάλογες εμφανίσεις.

Αυτό ακριβώς. Αδικαιολόγητη είναι και η ήττα της ΤΣΣΚΑ στο Κάουνας, η συντριβή της Μπασκόνια στην έδρα της από τον Ερυθρό Αστέρα, το -39 της Μακάμπι στην Πόλη. Πολλά γίνονται πράγματι στην φετινή EuroLeague, όμως δεν γίνεται να είμαι "καραμέλα" η δικαιολογία ότι "έχασαν και οι άλλοι, άρα να χάσουμε κι εμείς".

Ο Ολυμπιακός θα ήταν πρώτος αν είχε περάσει από το Μιλάνο, θα "κλείδωνε" το αβαντάζ έδρας στα πλέι οφ και θα ένιωθε ασφάλεια για τη συνέχεια. Τώρα έχασε την ευκαιρία του και βάζει στο μυαλό του περίεργες σκέψεις. Έρχεται και ο κακός δαίμονας πάλι στο ΣΕΦ, η Μπάμπεργκ, που παίζει το τελευταίο της χαρτί. Αν ηττηθεί και στο ΣΕΦ τότε απομακρύνεται πάρα πολύ από τα πλέι οφ, αν όμως κάνει το διπλό αναπτερώνει τις όποιες ελπίδες της.

Ας μην ξεχνάμε ότι η Μπάμπεργκ μετράει τρεις συνεχόμενες νίκες επί του Ολυμπιακού στην EuroLeague, είναι μια ομάδα που δεν ταιριάζει στους ερυθρόλευκους. Βέβαια δεν έχει κι αυτη καλή ψυχολογία μετά τα συνεχόμενα ατυχή αποτελέσματα, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Ο Ολυμπιακός είναι υποχρεωμένος να κοιτάξει μπροστά και να μην μετρήσει άλλη απώλεια, διότι έτσι θα γκρεμίσει ό,τι με τόσο κόπο έκτισε μέχρι τώρα στην διοργάνωση. Το αβαντάζ έδρας είναι τεράστια υπόθεση και οι Πειραιώτες έκαναν μεγάλη προσπάθεια για να βρεθούν μέσα στις προνομιούχες θέσεις. Δεύτερη συνεχόμενη ήττα σε μια εβδομάδα που ήταν σημειωμένη στον... προϋπολογισμό με δύο νίκες, θα ισοδυναμούν με μπασκετική αυτοκτονία.

Και μην ξεχνάμε μια κουβέντα που έλεγε ο Σφαιρόπουλος πολλά χρόνια πριν, όταν ακόμα ήταν βοηθός στον Ολυμπιακό. "Το χειρότερα δεν γίνεται είναι λάθος. Πάντα γίνεται χειρότερα". Κι επειδή, λοιπόν, το ξέρει καλά ο κόουτς των ερυθρολεύκων, ας το υπενθυμίσει και στους παίκτες του. Άλλωστε και πέρυσι, δύο συνεχόμενες ήττες - από Μπάμπεργκ εντός και Ζαλγκίρις εκτός - έφεραν τον Ολυμπιακό ουσιαστικά εκτός πλέι οφ. Σε μια περίοδο μάλιστα που όλα έμοιαζαν να έχουν πάρει το δρόμο τους.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ