EUROLEAGUE

Μόνο ο Ολυμπιακός μπορεί να χαλάσει αυτό το πάρτι

Μόνο ο Ολυμπιακός μπορεί να χαλάσει αυτό το πάρτι

Οι Τούρκοι ήδη πανηγυρίζουν για την κούπα... Ο Ερντογκάν θα είναι στο γήπεδο για να γιορτάσει. Ε, αυτό το πάρτι που ετοιμάζει η Φενέρ, μόνο ο Ολυμπιακός μπορεί να το χαλάσει

Η Πόλη ζει πλέον για τα καλά στους ρυθμούς του μπάσκετ. Η Τουρκία όλη περιμένει την πρώτη μεγάλη ευρωπαϊκή κούπα της στο μπάσκετ και είναι έτοιμη να πανηγυρίσει. Αν η Φενέρμπαχτσε στεφθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης το βράδυ της Κυριακής, θα στηθεί ένα ατέλειωτο πάρτι στην Κωνσταντινούπολη.

Λες και απελευθερώθηκαν οι Τούρκοι μετά τον ημιτελικό με τη Ρεάλ, όχι μόνο εκδηλώνονται σε κάθε ευκαιρία όταν βλέπουν Ελληνες, αλλά δείχνουν και τη δίψα και την αισιοδοξία τους για την κούπα. "Ηρθε η ώρα να πάρει και η Τουρκία μία Euroleague, ο Ολυμπιακός έχει τόσες πολλές. Δεν χρειάζεται άλλη", λένε και για να πούμε την αλήθεια θεωρούν πως ήδη είναι πρωταθλητές. Περισσότερο φοβόνταν τη Ρεάλ, αντίθετα δεν πιστεύουν πως ο Ολυμπιακός μπορεί να τους δυσκολέψει.

"Εχουμε Ομπράντοβιτς, έχουμε τον καλύτερο παίκτη της Ευρώπης, τον Μπογκντάνοβιτς, έχουμε τον Ούντο", καμαρώνουν. Για τον Ολυμπιακό κουβέντα. Ο Γιουλ τους ένοιαζε περισσότερο, ο Σπανούλης μάλλον δεν τους απασχολεί.

Μην νομίζετε ότι οι Τούρκοι έχουν μπασκετική παιδεία, τώρα μαθαίνουν και έχουν τη δίψα που υπήρχε στην Ελλάδα τη δεκαετία του 80' και του 90'. Τότε που η προσμονή για την πρώτη EuroLeague (πρωταθλητριών ή ευρωπαϊκό πρωτάθλημα όπως λεγόταν εκείνα τα χρόνια) ξεπερνούσε τα όρια της τρέλας, ήταν μια παράνοια. Ετσι, λοιπόν, οι Τούρκοι έχουν απωθημένο να πάρουν την μεγάλη κούπα, αλλά την ίδια στιγμή όχι μόνο δεν φοβούνται, αλλά δεν σέβονται κιόλας.

Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό ότι την ΤΣΣΚΑ δεν ήθελαν στον τελικό, τον Ολυμπιακό προτιμούσαν για αντίπαλο. Γι αυτό και αποδοκίμαζαν τους Ρώσους στον ημιτελικό, παρότι οι οπαδοί των ερυθρολεύκων τους... έμπαιναν στο ρουθούνι. Βγήκε από τη μέση η ΤΣΣΚΑ, βγήκε και η Ρεάλ και πλέον κάνουν πρόβα για τη δική τους στέψη. Μέχρι και ο Νταγίπ Ερντογκάν ετοιμάζεται να βρεθεί στην εξέδρα για να πανηγυρίσει μαζί με τους οπαδούς της Φενέρ, που από το πρωί θα φορέσουν τις φανέλες με τα χρώματα της ομάδας τους και θα χορεύουν και θα τραγουδούν στους δρόμους γύρω από τo Sinan Erdem.

Αυτό δεν υπολόγιζαν όμως οι Τούρκοι είναι ότι μόνο μία ομάδα μπορεί να τους χαλάσει το πάρτι. Μόνο μία ομάδα δεν φοβάται από έδρες, δεν νοιάζεται για το ποιος είναι το φαβορί. Κι αυτή δεν λέγεται ούτε ΤΣΣΚΑ, ούτε και Ρεάλ. Είναι ο Ολυμπιακός, που έχει δείξει πως μπορεί να κάνει το αδύνατο-δυνατό.

Είναι ο Βασίλης Σπανούλης και η παρέα του που από το 2102 και μετά έχουν κάνει όλη την μπασκετική Ευρώπη να υποκλιθεί. Ο Ολυμπιακός δεν έχει απολύτως τίποτα να φοβηθεί, γνωρίζει πως ακόμα κι αν χάσει οι οπαδοί του θα είναι υπερήφανοι. Και θα συνεχίσουν να τον θαυμάζουν ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα.

Αλλωστε δεν υπάρχει κάποιος που να μην ξέρει πως οι πιθανότητες είναι με την Φενέρ, που θα παίξει μπροστά σε 10.000 δικούς της οπαδούς, που δημιουργούν εκκωφαντική ατμόσφαιρα. Δεν υπάρχει κάποιος που να μην ξέρει ότι η Φενέρ έχει τριπλάσιο μπάτζετ από τον Ολυμπιακό.

Αλλά οχι οι ερυθρόλευκοι δεν είναι καταδικασμένοι από χέρι. Εχουν Σπανούλη, αλλά και την καλύτερη γραμμή υποστήριξης στην Ευρώπη. Ο καθένας μπορεί να βγει μπροστά και να δώσει τη λύση, να γίνει ο ηγέτης και να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Ο Σπανούλης μπορεί να θέλει περισσότερο από τον καθένα αυτό το τρόπαιο, αλλά ο Ολυμπιακός δεν είναι ομάδα του ενός κι ας έχει στο ρόστερ του τον κορυφαίο. Ολοι μαζί μπορούν να κάνουν ακόμα ένα θαύμα και να χαλάσουν το πάρτι των Τούρκων, που ήδη πανηγυρίζουν.

Γιατί αν το πάρουν απόφαση οι ερυθρόλευκοι, αυτό το... πραξικόπημα στην Τουρκία δεν μπορεί να το σταματήσει, ούτε ο Ερντογκάν...

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ