EUROLEAGUE

Ομάδα με συναίσθημα…

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÔÓÓÊÁ ÌÏÓ×ÁÓ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - CSKA MOSCOW / / (ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÔÓÓÊÁ ÌÏÓ×ÁÓ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - CSKA MOSCOW / / (ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Γιάννης Φιλέρης γράφει για την 10η νίκη του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα, με το σχέδιο Σφαιρόπουλου και τον "γέρο" Σπανούλη

Έχει κάνει πολλές νίκες στην Ευρωλίγκα ο Ολυμπιακός. Θα συμφωνήσω, ωστόσο, με όσους χαρακτήρισαν αυτό το 88-86 επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας μια από τις μεγαλύτερες όλων των εποχών . Σπάνια θυμάσαι ματς κανονικής περιόδου, ή αγώνες που ουσιαστικά δεν κρίνουν τίποτε. Κι όμως, αυτή θα μείνει στην ιστορία , γιατί την χάρηκαν με την ψυχή τους όσοι τυχεροί βρέθηκαν στο ΣΕΦ.

Πολλοί έφυγαν και δακρυσμένοι, γιατί η συγκεκριμένη ομάδα προκαλεί και τέτοια συναισθήματα. Ίσως επειδή είναι φτιαγμένη με έντονο συναίσθημα, που βγαίνει σχεδόν σε κάθε σουτ, σε κάθε ριμπάουντ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Ο Ολυμπιακός στο μπάσκετ, είναι μια … άλλη ιστορία. Μια ξεχωριστή ομάδα, που αντλεί ζωή από τα προβλήματά της. Βρίσκει ανάσες, ενώ την θεωρούν τελειωμένη, σηκώνει κεφάλι την στιγμή που νομίζεις ότι έχει πέσει στο καναβάτσο.

Από την αρχή της χρονιάς ο ένας πονοκέφαλος διαδέχεται τον άλλον. Υποτίθεται ότι φέτος έγινε προσπάθεια να θωρακιστεί ο Πρίντεζης, βασισμένοι στην … περσινή εμπειρία και φτάσαμε στο σημείο να χτυπήσουν όλα τα τεσσάρια του Πριντ συμπεριλαμβανομένου και να ξεκινάει βασικός ο "ροδομάγουλος" Κάιλ Γουίλτζερ.

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÔÓÓÊÁ ÌÏÓ×ÁÓ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - CSKA MOSCOW / / (ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÔÓÓÊÁ ÌÏÓ×ÁÓ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - CSKA MOSCOW / / (ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Κι όμως. Ο "φοιτητής" όχι μόνο μπαίνει πενταδάτος, αλλά ξεκινάει το ματς με δυο τρίποντα και τελειώνει το ματς έχοντας 8 πόντους και 5 ριμπάουντ!

Βγαίνει νοκ-άουτ ο Νίκολα Μιλουτίνοφ και ο Τζαμέλ Μακλίν αποφασίζει να κάνει το παιχνίδι της ζωής του (25π-12ρ) κατατροπώνοντας τους πάντες και τα πάντα, σε επικές μονομαχίες μάλιστα με τον Κάιλ Χάινς.

Μοιάζει να μένει πίσω στο ροτέισον ο ΝΒΑer Χόλις Τόμπσον, αλλά μπαίνει μέσα σε ρόλο … χαμάλη. Να παίξει άμυνα στον Κλάιμπερν, να πάρει 6 ριμπαόυντ, να κάνει ένα κόψιμο και ένα κλέψιμο, σε ρόλο-κλειδί της κοντής πεντάδας με τους τρεις φόργουορντ και τα δυο γκαρντ.

Δεν το δοκίμασε ο Σφαιρόπουλος, αλλά και τον … Αρσενόπουλο να χρησιμοποιούσε, κάτι θα του έδινε στον αγώνα της Τετάρτης. Δεν μιλάμε για τον Τολιόπουλο, που έτσι κι αλλιώς έχει περάσει τα "δοκιμαστικά" της … συμμορίας.

ΟΙ ΝΒΑΕΡ ΧΑΜΑΛΗΔΕΣ, ΤΑ ΜΑΘΗΤΟΥΔΙΑ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÔÓÓÊÁ ÌÏÓ×ÁÓ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - CSKA MOSCOW / / (ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÔÓÓÊÁ ÌÏÓ×ÁÓ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - CSKA MOSCOW / / (ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Πως, λοιπόν, αυτή η ομάδα να το βάλει κάτω; Όταν οι ΝΒΑερς της γίνονται "χαμάληδες" όταν τα μαθητούδια της αναλαμβάνουν πρωταγωνιστικό ρόλο , ο οποιοσδήποτε προπονητής αισθάνεται σίγουρος κι ας του λείπουν ένα σωρό κομμάτια από το παζλ.

Πόσο μάλλον ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, που στον 4ο χρόνο της παραμονής του στον Ολυμπιακό ξέρει πολύ καλά τις δυνατότητες και τις ικανότητες των παικτών του.

Ο κόουτς των Πειραιωτών, που πριν από μια εβδομάδα είχε μπει στο στόχαστρο των γνωστών "ειδημόνων" του μπάσκετ (ενώ στην πραγματικότητα δεν έχουν ιδέα) έδωσε το δικό του ρεσιτάλ. Πάλεψε το ματς με κάθε τρόπο και εμπνεύστηκε στο τέλος ένα παράτολμο σχήμα με το οποίο, εν τέλει, γύρισε τον αγώνα.

Φρόντισαν, βεβαίως, να τον υποστηρίξουν και τα βαριά χαρτιά της ομάδας του. Οι δυο "Παπ" σε ξεχωριστούς ρόλους με τον Παπανικολάου να συνεχίσει το κρεσέντο των εντυπωσιακών εμφανίσεών του που τον φέρνουν πολύ κοντά στον παίκτη που μάγευε την Ευρώπη το 2013 ( οι αριθμοί του είναι ήδη καλύτεροι) και τον Παπαπέτρου να παίζει … σαν να ήταν ο πατέρας του (στο 5)!

Ο Γιάνις Στρέλνιεκς στην δική του θαυμαστή απόδοση του δεύτερου ημιχρόνου και φυσικά ο μεγάλος Βασίλης Σπανούλης.

Ο ΓΕΡΟΣ… ΞΑΝΑΝΙΩΣΕ

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÔÓÓÊÁ ÌÏÓ×ÁÓ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - CSKA MOSCOW / / (ÌÁÑÊÏÓ ×ÏÕÆÏÕÑÇÓ / EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÔÓÓÊÁ ÌÏÓ×ÁÓ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - CSKA MOSCOW / / (ÌÁÑÊÏÓ ×ÏÕÆÏÕÑÇÓ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο… γέρος που καθυστερεί το παιχνίδι του Ολυμπιακού, πρέπει να αποσυρθεί όσο είναι καιρός να παίζει λιγότερο κλπ, κλπ, δεν έκανε παρά αυτά που ξέρει πολύ καλύτερα από κάθε άλλο νέο ή παλιό φρούτο σε αυτή τη διοργάνωση.

Δεκάξι πόντους είχε να σημειώσει από τα πλέι-οφ με την Εφές τον περασμένο Απρίλιο. Και οκτώ ασίστ να δώσει από το ματς με την Εφές στην κανονική περίοδο (στις 30 Μαρτίου).

Τα σημειώνουμε όλα αυτά για να καταλάβετε ότι ο Σπανούλης, επί της ουσίας, έχει λείψει εφτά μήνες από τα γήπεδα και όχι στους πρώτους δύο, που δεν αγωνίστηκε φέτος. Η προσαρμογή του είναι σταδιακή.

Οι Ρώσοι ένιωσαν ότι ο ηγέτης του Ολυμπιακού επιστρέφει. Και επιστρέφει αποφασισμένος να είναι ο… Σπανούλης.

Οι νίκες έγιναν δέκα. Ο Ολυμπιακός είναι πρώτος στη βαθμολογία, δεν μπορεί να ξαποστάσει, ταξιδεύει στην Κωνσταντινούπολη για να αντιμετωπίσει την Εφές. Αν πάει στο 11-3, ακόμη κι αν ηττηθεί την τελευταία εβδομάδα του 2017 (στις 28/12) από την Ζαλγκίρις στο Κάουνας, ο πρώτος γύρος στην Ευρωλίγκα θα είναι απόλυτα επιτυχημένος. Αν βάλουμε και τα προβλήματα στη μέση, θα τον περιγράφαμε… ιδανικό.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ