EUROLEAGUE

Ο κρυφός ΜVP του Final Four

Ο κρυφός ΜVP του Final Four
EUROKINISSI

Ο Αταμάν τον χαρακτήρισε κλειδί. Ο Ιτούδης το παραδέχθηκε, η ΤΣΣΚΑ τον απόλαυσε και η Εφές τον ένιωσε στο πετσί της. Ο Γιάννης Φιλέρης γράφει για τον κρυφό MVP του τελικού και του θριάμβου των Ρώσων στο φετινό Final Four.

Ο Ιτούδης στην αγκαλιά πρώτα του Βατούτιν, μετά της γυναίκας του Μαρίας και της κόρης του. Ο Χάινς να σηκώνει ψηλά την κούπα, ο Κλάιμπερν να έρχεται... ημίγυμνος για δηλώσεις στη συνέντευξη Τύπου, τα αποδυτήρια της ΤΣΣΚΑ να στάζουν σαμπάνια και όλοι μαζί οι Ρώσοι στην έκσταση του θριάμβου.

Ένα Final Four αποθέωση του μεγάλου κλαμπ της Μόσχας ολοκληρωνόταν με τη νίκη επί της Εφές και το 8ο τρόπαιο της ιστορίας . Το δεύτερο μέσα σε τέσσερα χρόνια. Στο πέμπτο σερί Final Four με χεντ κόουτς τον 49χρονο Έλληνα από τα Τρίκαλα της Ημαθίας.

Το δεύτερο με τον Ντε Κολό ηγέτη της ομάδας, τον Χάινς ψυχή και καρδιά μέσα στη ρακέτα ( και στα αποδυτήρια όπως είπε ο Ιτούδης ) τους υπόλοιπους Έλληνες στον πάγκο (Πιστιόλης, Χατζηχρήστος).

Στην επίσημη συνέντευξη ο Δημητρης Ιτούδης, θριαμβευτής του διημέρου, μίλησε για όλα. Μέχρι και τον Τόμας Έντισον μνημόνευσε, σε μια στιγμή ρωτώντας αν ποτέ αναλογιστήκαμε τι έκανε ο μεγάλος εφευρέτης όταν δεν...πετύχαινε τον στόχο του. Ήθελε να καταδείξει την εμμονή στην προσπάθεια, τη δουλειά που εμείς είναι λογικό να μη βλέπουμε και να μην... καταλαβαίνουμε, πολλές φορές.

Νωρίτερα ο Αταμάν του είχε βγάλει το καπέλο για μια κινηση-κλειδί όπως την χαρακτήρισε ο Τούρκος κόουτς. Η έξοδος του Σέρχιο Ροντρίγκεθ από το ροτέισον των βασικών (14:32 η συμμετοχή του Τσάτσο στον τελικό) και η χρησιμοποίηση του Ντάνιελ Χάκετ σε ρόλο καταλύτη για την ΤΣΣΚΑ. Ο κόουτς της ρωσικής ομάδας συμφώνησε.

Για να αντιμετωπίσει τον Λάρκιν στις αλλαγές έπρεπε να έχει ένα αθλητικό γκαρντ ή τον Χάινς πάνω του, αλλά και να εκμεταλλευτεί τη διαφορά ύψους. Ο Χάκετ πήγαινε από την αριστερή πλευρά, η άμυνα της Εφές έδινε βοήθεια και ο Ιταλός πάσαρε στον ξεμαρκάριστο Κλάιμπερν ή Χίγκινς να σουτάρει για τρεις.

Αυτοί οι δυο μαζί είχαν 8/11 τρίποντα και μας ... σκότωσαν” σχολίασε ο Αταμάν και είχε δίκιο. Μόνο που τα μισά και βάλε απ' αυτά τα σουτ προήλθαν από πάσες του Χάκετ. Ο παθιασμένος Ιταλός τελείωσε το ματς με 7 πόντους, 4 ριμπάουντ και 5 ασίστ. Έκανε πολλά περισσότερα απ' όσα ενδεχομένως να δείχνουν τα νούμερά του. Έβγαλε όλο του το είναι, πάλεψε σε κάθε φάση, μάρκαρε μέχρι και τους ... συμπαίκτες του στον πάγκο.

Κλάϊμπερν και Χίγγινς έδωσαν ρέστα σκοράροντας από 20 πόντους, ωστόσο, ο Χάκετ ήταν ο κρυφός MVP αυτής της ΤΣΣΚΑ σε αυτόν τον τελικό.

Ο ίδιος το χαιρόταν μέχρι το... μεδούλι. Φορούσε γυαλιά ηλίου, έπαιρνε στην αγκαλιά το κοριτσάκι του, έδινε το αναμνηστικό τρόπαιο του στον πατέρα του (μεγάλος σκόρερ στα νιάτα του με το κολέγιο Σίρακιους) και δεν έκρυβε τον ενθουσιασμό του. Όσα στερήθηκε πριν από δυο χρόνια στον τελικό του 17, που δεν έπαιξε καν λόγω του τραυματισμού του, τα πήρε πίσω και με το παραπάνω στη Βιτόρια.

Κι ενώ οι... δικαστές στο twitter και στα υπόλοιπα social media δίκαζαν τον Ολυμπιακό και τους ανθρώπους του που άφησαν τον τρομερό Ιταλό να φύγει, ο ίδιος είχε να πει μόνο καλά λόγια για την ευκαιρία που του έδωσαν οι “ερυθρόλευκοι” : “ Εγώ θέλω να ευχαριστήσω τον Ολυμπιακό, που με έβαλε σε αυτό το επίπεδο. Ευχαριστώ τον Σπανούλη και τον Πρίντεζη που μου έδειξαν τι σημαίνει να παίζεις στην Ευρωλίγκα και να διακρίνεσαι...”.

Και να φανταστεί κανείς ότι το καλοκαίρι ο Χάκετ ήταν έτοιμος να επιστρέψει πριν δεχθεί και πει ναι στην πολύ καλή πρόταση της ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Είναι αλήθεια ότι το μπάσκετ πλέον έχει πάει στα χέρια των παικτών που βάζουν την μπάλα στο καλάθι, ειδικά σουτάροντας από μακριά. Τα τρίποντα έπεσαν βροχή και στον τελικό, με την ΤΣΣΚΑ να τελειώνει έχοντας εξωπραγματικό ποσοστό (63%). Προσοχή. Δε μιλάμε για ένα φιλικό ματς προετοιμασίας, αλλά για τον τελικό της Ευρωλίγκας.

Κι όμως. Όσα τρίποντα κι αν μπουν, πάντα τις κούπες θα τις κερδίζουν οι ... Χάκετ αυτού του κόσμου. Αυτοί που θυσιάζονται για την ομάδα, αυτοί που βάζουν από κάτω το “εγώ” τους, που θα κάνουν μια βουτιά παραπάνω γιατί δεν φοβούνται να βρέξουν τον κώλο τους.

Ο Ντάνι έδωσε ρέστα στην Φερνάντο Μπουέσα Αρένα. Ήταν ένα κομβικό πιόνι στην σκακιέρα του Ιτούδη. Δεν ήταν πύργος, ούτε αξιωματικός. Ένας απλός στρατιώτης που έκανε σαχ ματ...

ΥΓ: Ο Ιτούδης ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του φάιναλ-φορ, αλλά ένα χειροκρότημα κι ο Αταμάν το αξίζει εδώ που τα λέμε. Έφτιαξε μια ομάδα 9 μηνών, σα να έπαιζε δυο και τρία χρόνια μαζί: “ Θα την ξαναδείτε ολόκληρη του χρόνου” υποσχέθηκε, αλλά ποιος ξέρει τι θα συμβεί. Το σίγουρο είναι ότι οι τελικοί στην Τουρκία θα έχουν ... έξτρα ενδιαφέρον, μετά το επεισόδιο του κόουτς της Εφές με τους οπαδούς της Φενέρ , που πρώτα τον ειρωνεύονταν και μετά τον έβριζαν σκαιότατα. Ο Αλ Κοτς, πρόεδρος της Φενέρ, προσπάθησε να κατευνάσει τα πνεύματα ζητώντας από τους οπαδούς να σταματήσουν. Ο Εργκίν τον ευχαριστούσε για τη κίνησή του, αλλά περιμένει και ένα επίσημο συγγνώμη, όπως είπε, από τη Φενέρ.

Όχι για να μη λέτε και λέμε ότι τσακωνόμαστε μόνο εμείς...

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ