EUROLEAGUE

Γουστ…Άρη για την Euroleague

Γουστ…Άρη για την Euroleague
INTIME SPORTS

Ο Πάρης Τσελεπίδης γράφει για το θέλω του Άρη που δημιούργησε ο Δημήτρης Πρίφτης με την οικονομική σιγουριά του Νίκου Λάσκαρη να επιστρέψει στην Euroleague από την φετινή αγωνιστική περίοδο.

Η δεύτερη νίκη του Άρη επί της Ούνικς Καζάν απέδειξε πως η ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν έχει σαν στόχο της απλώς να προκριθεί στην επόμενη φάση του φετινού Eurocup και τους LAST-32 αλλά να και διεκδικήσει μέχρι τέλους την κατάκτησή του. Αυτή που θα του επιτρέψει να επιστρέψει στην Euroleague.

Μία λογική που είναι ίδια με αυτή που επικρατούσε στον Άρη και το καλοκαίρι του 2004 εν όψει της αγωνιστικής περιόδου 2004-2005. Κι αν επίσης τότε κανείς στο Αλεξάνδρειο δεν έλεγε το παραμικρό το ευρωπαϊκό ταξίδι στο τότε ULEB Cup που είχε ξεκινήσει στο Βερολίνο με ένα μεγάλο τρίποντο του Κόρεί Μπρούερ έδειξε πως ίσχυε το αντίθετο. Το σύνολο που είχε χτίσει ο Ηλίας Ζούρος είχε σαν στόχο να βρεθεί στον τελικό του Σαρλερουά όπως και το πέτυχε υπό τις οδηγίες του Αντρέα Ματσόν που είχε διαδεχθεί τον Έλληνα τεχνικό λίγο πριν από τα Χριστούγεννα μετά την ήττα στο Βέλγιο από την Μπρι.

Η τότε διοίκηση της ΚΑΕ Άρης με βασικό χρηματοδότη της την ΓΕΝΕΣΙΣ και πρόεδρό της τον Θανάση Τζεβελέκη ήθελε να δει την ομάδα να συμμετέχει στην Euroleague. Όπως και το πέτυχε όχι μέσω του τότε ULEB Cup αλλά της κατάκτησης της 3ης θέσης του ελληνικού πρωταθλήματος επικρατώντας με μειονέκτημα έδρας με 3-2 στη σειρά των μικρών τελικών των play offs του Αμαρουσίου.

Ο Νίκος Λάσκαρης ωστόσο στο σήμερα και σχεδόν 11 χρόνια μετά έχει το ίδιο θέλω. Να οδηγήσει τον Άρη στην Euroleague γνωρίζοντας ωστόσο καλύτερα από τον καθένα πως αυτό είναι πιο εφικτό πλέον να συμβεί μέσω της κατάκτησης του Eurocup και όχι της 3ης θέσης της Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Αυτής που πλέον δεν οδηγεί ούτε καν σε προκριματικά της Euroleague της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, όπως ούτε και η παρουσία στους τελικούς των play offs ή ακόμη περισσότερο και η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Αντίθετα με την κατάκτηση του Eurocup που οδηγεί απευθείας στους ομίλους της Euroleague.

Γουστ…Άρη για την Euroleague
INTIME SPORTS

Και το πιο σημαντικό; Ότι ο μπασκετικός λαός του Άρη, του «Αυτοκράτορα" του ελληνικού μπάσκετ αγκαλιάζει ολοένα και περισσότερο τη φετινή προσπάθεια με την παρουσία του στις κερκίδες της Nick Galis Hall. Η διοίκηση της ΚΑΕ φρόντισε να της δώσει ένα άλλο χρώμα εν όψει και του 2ου Nick Galis Cup στα τέλη του περασμένου Σεπτέμβρη που αποτελεί σύμμαχο της μέχρι τώρα πορείας.

Ο Άρης έχει αποδείξει μέχρι στιγμής πως ξέρει να διαχειρίζεται σαν μια γροθιά τα όποια τυχόν καμπανάκια υπήρξαν από το πρώτο τζάμπολ μέχρι σήμερα. Από την πρόκριση επί της ΑΕΚ στον νοκ άουτ προημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος στην κατάμεστη Nick Galis Hall μέχρι τη δεύτερη νίκη επί της Ούνικς Καζάν για το Eurocup. Και πιο συγκεκριμένα τις δύο κακές ήττες. Καταρχήν στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ στην Αμαλιάδα από τον Κόροιβο και στην Ποντγκόριτσα από την Μπουντούτσνοστ.

Διοίκηση, με επικεφαλή της τον Νίκο Λάσκαρη, και τεχνικό τιμ, με επικεφαλή τον Δημήτρη Πρίφτη, φρόντισαν με την ομιλία τους να συσπειρώσουνε τους παίκτες και το αποτέλεσμα φάνηκε μέσα στο παρκέ. Δύο μόλις μέρες μετά με την απόδραση από το ΟΑΚΑ και τη νίκη επί της πρωτοπόρου και αήττητης ΑΕΚ με 74-83 και την επικράτηση επί της Ούνικς Καζάν με 76-70.

Κραδασμοί που όμως διαχειρίστηκαν επιτυχώς έχουνε να κάνουνε και με την αμφισβήτηση από πλευράς των φιλάθλων του Άρη στο πρόσωπο δύο παικτών. Των Ντομινίκ Ουότερς και Σλάβεν Τσούπκοβιτς. Πρώτος από όλους ο Δημήτρης Πρίφτης λειτούργησε ως ασπίδα όπως και όλους τους παίκτες του και ακολούθησε ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Νίκος Λάσκαρης. Ο Αμερικανός γκαρντ φρόντισε να αποκαταστήσει την τάξη όχι όμως και ο Σέρβος φόργουορντ που πλέον μετράει αντίστροφα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι δεν πήρε δευτερόλεπτο συμμετοχής στα δύο τελευταία παιχνίδια με ΑΕΚ και Ούνικς Καζάν.

Γουστ…Άρη για την Euroleague
INTIME SPORTS

Το σίγουρο πάντως είναι πως τόσο η διοίκηση της ΚΑΕ Άρης με πρώτο από όλους τον επικεφαλή της Νίκο Λάσκαρη και όλους στις τάξεις της ομάδας σε συνδυασμό με τους φιλάθλους της… γουστάρουνε για την επιστροφή στην Euroleague. Η ατμόσφαιρα στη Nick Galis Hall θα αποτελέσει οδηγό και για την φετινή πορεία σε Ελλάδα, στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ, και Eurocup με φόντο τον διπλό τελικό με φόντο την επίτευξη του φετινού κρυφού στόχου και συνάμα πόθου.

Εξάλλου και στην Euroleague και τους ιθύνοντές της είναι βέβαιο πως έχει λείψει η ατμόσφαιρα που ξέρουνε να δημιουργούνε οι φίλαθλοι του Άρη. Κάτι άλλωστε που είχε φανεί και από τον χρόνο που τους είχε αφιερωθεί στην προηγούμενη παρουσία της ομάδας της Θεσσαλονίκης εν όψει των κληρώσεων είτε της πρώτης φάσης των ομίλων είτε του ΤΟΡ16.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ