EUROLEAGUE

Αδιόρθωτος!

Αδιόρθωτος!

Ο Άρης Λαούδης γράφει ότι μια ομάδα που σουτάρει με 62% στις βολές, κάνει 9 λάθη σε 16 λεπτά και δέχεται 42 πόντους στο ίδιο διάστημα, δεν μπορεί να έχει καμία απορία για το τι της φταίει...

Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου... Μια συνηθισμένη εκτός έδρας ήττα για τον Παναθηναϊκό που για πολλοστή φορά έκανε... χαρακίρι και "ανέστησε" την πιο απογοητευμένη ομάδα μέχρι στιγμής στην EuroLeague.

Ο Παναθηναϊκός δεν χρειάζεται να ψαχτεί πολύ για να βρει τι φταίει... Δεν επιτρέπεται σε αυτό το επίπεδο να σουτάρεις με 62% στις βολές. Και μην πει κανείς " μα, και η Λαμποράλ με τόσο σούταρε", γιατί απλούστατα αυτή η Μπασκόνια δεν έχει τον ίδιο στόχο μ' αυτό τον Παναθηναϊκό. Δεν μπορεί μια ομάδα που κατά μέσο όρο σκοράρει λιγότερους από 66,7 πόντους σε κάθε παιχνίδι να έχει τις ίδιες απαιτήσεις με μια ομάδα που στοχεύει 8άδα και βλέπουμε.

Και το χειρότερο όλων είναι πως το πρόβλημα με τις βολές δεν είναι σημερινό, είναι γενικό και ταλαιπωρεί τους "πράσινους" από την αρχή της σεζόν. Προφανώς και ο Παναθηναϊκός έχει παίκτες που ανέκαθεν στην καριέρα τους είχαν χαμηλά ποσοστά, αλλά υπάρχουν κι αυτοί που... σπάνε κάθε ρεκόρ αστοχίας φέτος. Είναι αδιανόητο σε στιγμή που η μπάλα "καίει" μια ομάδα να σουτάρει με 1/6 κι όταν συμβαίνει αυτό δεν μπορείς να έχεις απαιτήσεις για περισσότερα πράγματα.

Ο Παναθηναϊκός δεν έχασε επειδή ο Παππάς δεν έβαλε την προτελευταία επίθεση . Έχασε γιατί απλούστατα δεν επιτρέπεται να φτάνει στο τελευταίο σουτ για να νικήσει την Μπασκόνια, μία από τις δύο ομάδες που ήταν χωρίς νίκη στη διοργάνωση. Δεν επιτρέπεται να δέχεσαι 19 επιπλέον πόντους από τους μέσους όρους της συγκεκριμένης ομάδας, δεν επιτρέπεται στα πρώτα 16 λεπτά του αγώνα να μετράς 9 λάθη!

Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να ζει το δράμα των εκτός έδρας αγώνων. Μόνο και μόνο που έχει τόσα πάνω - κάτω στη διάρκεια του ίδιου παιχνιδιού, είναι αρκετό για να απαντηθεί το ερώτημα της ανεπάρκειας. Βρέθηκε να δέχεται ένα σερί 15-0, απάντησε με τον ίδιο τρόπο, πήγε στα τελευταία λεπτά ελέγχοντας το παιχνίδι και... κατάφερε τελικά να γνωρίσει την ήττα σε ένα ματς που έπρεπε να το πάρει.

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÌÐÁÓÊÏÍÉÁ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / BASKONIA - PANATHINAIKOS / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÌÐÁÓÊÏÍÉÁ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / BASKONIA - PANATHINAIKOS / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Αντετοκούνμπο είναι ο μοναδικός παίκτης που διαθέτει ο Παναθηναϊκός, ικανός να παίξει άμυνα και στους πέντε παίκτες της αντίπαλης ομάδας. Ο Πασκουάλ επιμένει να μην τον υπολογίζει, επιμένει να ρισκάρει, φτάνοντας τελικά στο σημείο να δέχεται 85 πόντους από την λιγότερο παραγωγική ομάδα της διοργάνωσης.

Οι βολές και η άμυνα λοιπόν έριξαν τον Παναθηναϊκό στο καναβάτσο κι έτσι πήγε στράφι η μεγάλη εμφάνιση του Νικ Καλάθη (14π., 14 ασίστ), η πολύ καλή εικόνα του Γκιστ (7/7 δίποντα), τα ξεσπάσματα του Σίνγλετον και τα πολύ καλά ποσοστά από τη γραμμή των 6,75μ. Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να χάσει σε ένα παιχνίδι στο οποίο σούταρε με 50% στα τρίποντα, έχοντας μάλιστα 8/8, μετά το αρχικό 1/5!

Για την τελευταία επίθεση του Παναθηναϊκού δε νομίζω πως υπάρχουν ερωτηματικά ως προς την επιλογή της.

Ορθώς ο Παππάς παίρνει την ευθύνη, από την στιγμή που είναι "ζεστός" στα τελευταία λεπτά και από την στιγμή που είναι ο μοναδικός παίκτης που μπορεί να δημιουργήσει, αλλά και να εκτελέσει. Θα μπορούσε να είχε ευστοχήσει ή να του είχε δοθεί φάουλ και να ήταν ήρωας, εδώ αστόχησε και μοιραία τον σημαδεύει η τελευταία προσπάθεια.

This is basketball...

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ