EUROLEAGUE

Ωχ, όχι πάλι ο... Πασκουάλ

Ωχ, όχι πάλι ο... Πασκουάλ

Ο Τσάβι Πασκουάλ τείνει να εξελιχθεί σε... δήμιο των ελληνικών ομάδων, καθώς σπάνια φεύγει με σκυμμένο κεφάλι κόντρα σε σύλλογο της χώρας μας. Δείτε ποιος κόουτς τον έχει "πληγώσει" περισσότερες φορές

Το 2007 λίγο πριν την έναρξη του ΤΟΡ 16 η Μπαρτσελόνα του άνοιγε την πόρτα για να διαδεχθεί στην άκρη του πάγκου τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς. Ο μέχρι τότε άμεσος συνεργάτης, Τσάβι Πασκουάλ λάμβανε το πολυπόθητο χρίσμα για τη διαδοχή και δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Κάπως έτσι ξεκίνησε το ταξίδι του στην ελίτ του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Από τότε πέρασαν αισίως 8 χρόνια και ο Καταλανός κόουτς κατάφερε να εδραιωθεί στην "αφρόκρεμα" και να γίνει ο νεαρότερος τεχνικός που κέρδισε το τρόπαιο της Euroleague (38χρ. το 2010).

Μέσα σε αυτήν την οκταετία ο Χαβιέρ Πασκουάλ Βίβες, όπως είναι το πλήρες όνομα του, έχει κληθεί πολλές φορές να αντιμετωπίσει ελληνικές ομάδες και... δυστυχώς τα αποτελέσματα δείχνουν ότι τα πάει περίφημα. Ο μέχρι τώρα απολογισμός του είναι 25 νίκες και μόλις 9 ήττες.

Ο Ισπανός τεχνικός, ο οποίος ξεκίνησε έχοντας 11 συνεχόμενες νίκες απέναντι σε ελληνικές ομάδες είδε για πρώτη φορά οι βαθμοί της νίκης να μην καταλήγουν στα χέρια του το 2011 όταν και ο Παναθηναϊκός με προπονητή τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς κέρδιζε με 75-71 μέσα στην Καταλωνία για την δεύτερη αγωνιστική των Playoff.

Ωχ, όχι πάλι ο... Πασκουάλ

Συνολικά ο 43χρονος προπονητής μέσα σε αυτά τα χρόνια έχει αντιμετωπίσει 11 φορές τον Ολυμπιακό με ρεκόρ 7 νικών-4 ηττών ( 63% ποσοστό επιτυχίας) και 21 φορές τον Παναθηναϊκό μετρώντας 16 νίκες και μόλις 5 ήττες, ήτοι 76% ποσοστό επιτυχίας. Το άσχημο για τους "πράσινους" είναι πως απέναντι στους "μπλαουγκράνα" αγνοούν τη νίκη από το 2013 όταν και με προπονητή τον Αργύρη Πεδουλάκη είχαν νικήσει με 65-63. Από εκείνο το ματς έχουν μεσολαβήσει 9 συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα.

Με αφορμή αυτά τα... ποσοστά που έχει ο Πασκουάλ απέναντι στις ελληνικές ομάδες το Euroleague Greece αναζήτησε τους προπονητές που οδήγησαν τις ελληνικές ομάδες (Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και Μαρούσι) στις περισσότερες νίκες κι αυτούς που έχουν το καλύτερο ποσοστό. Στην πρώτη κατηγορία συναντάμε τον Γιάννη Σφαιρόπουλο με 3 νίκες σε 4 αναμετρήσεις, ενώ το καλύτερο ποσοστό έχει ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, ο οποίος αντιμετώπισε 1 φορά τον Καταλανό ως τεχνικός του Ολυμπιακού και κατάφερε να φύγει με ψηλά το κεφάλι.

Ωχ, όχι πάλι ο... Πασκουάλ
© ALEX CAPARROS/FCBARCELONA

Όσα έχει πετύχει ο Πασκουάλ απέναντι σε προπονητές ελληνικών ομάδων

Vs Ζέλικο Ομπράντοβιτς (Παναθηναϊκός)

Νίκες

Ήττες

Ποσοστό

6

3

66%

Vs Παναγιώτη Γιαννάκη (Ολυμπιακός)

Νίκες

Ήττες

Ποσοστό

2

0

100%

Vs Αργύρης Πεδουλάκης (Παναθηναϊκός)

Νίκες

Ήττες

Ποσοστό

4

2

66%

Ωχ, όχι πάλι ο... Πασκουάλ
INTIME SPORTS

Vs Γιώργος Μπαρτζώκας (Μαρούσι, Ολυμπιακός)

Νίκες

Ήττες

Ποσοστό

6

0

100%

Vs Ντούσαν Ίβκοβιτς (Ολυμπιακός)

Νίκες

Ήττες

Ποσοστό

0

1

0%

Vs Φραγκίσκος Αλβέρτης (Παναθηναϊκός)

Νίκες

Ήττες

Ποσοστό

1

0

100%

Vs Ντούσκο Ιβάνοβιτς (Παναθηναϊκός)

Νίκες

Ήττες

Ποσοστό

4

0

100%

Vs Γιάννης Σφαιρόπουλος (Ολυμπιακός)

Νίκες

Ήττες

Ποσοστό

1

3

25%

Ωχ, όχι πάλι ο... Πασκουάλ
INTIME SPORTS

Vs Σάσα Τζόρτζεβιτς (Παναθηναϊκός)

Νίκες

Ήττες

Ποσοστό

1

0

100%

Twitter @Karamousadakis

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ