EUROLEAGUE

Fantastic four

Fantastic four

Τελική φάση χωρίς super star δεν γίνεται και το ερχόμενο Final four δεν αποτελεί εξαίρεση. Δείτε ποιοι θα τραβήξουν πάνω τους τα φλας των φωτογράφων απλά και μόνο με την παρουσία τους στην Μαδρίτη

Όλος ο μπασκετικός κόσμος το τριήμερο 15-17 Μαΐου θα έχει στραμμένο το βλέμμα του στη Μαδρίτη, εκεί όπου θα λάβει χώρα η τελική φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης στην Ευρώπη. Τέσσερις ομάδες κατάφεραν να φτάσουν μέχρι εδώ και πλέον φιλοδοξούν να είναι αυτές που θα πάρουν τα σκήπτρα από την περσινή πρωταθλήτρια, Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Οι αποστολές των ομάδων φτάνουν στην ισπανική πρωτεύουσα και τα φλας των φωτογράφων παίρνουν... φωτιά. Το Euroleague Greece σας παρουσιάζει τους 4 super star του Final four που με την παρουσία τους "κλέβουν" την παράσταση αλλά και το έξτρα κίνητρο που έχουν για να φτάσουν στην κορυφή της Ευρώπης. Σπανούλης, Κιριλένκο, Φερνάντεζ και Γκάουντλακ θα "κοντραροχτυπηθούν", όμως ο θρόνος χωράει έναν!

Αντρέι Κιριλένκο (ΤΣΣΚΑ Μόσχας)

Fantastic four
INTIME SPORTS

Τέλη Φεβρουαρίου κι η ΤΣΣΚΑ ανακοινώνει την επιστροφή του Αντρέι Κιριλένκο στην Ευρώπη και στην αγαπημένη του ομάδα. Ο "ΑΚ47" που μέχρι τότε αγωνιζόταν στο ΝΒΑ για λογαριασμό των Φιλαδέλφεια Σίξερς, γυρίζει με σκοπό να τελειώσει αυτό που άφησε στη μέση το 2012 όταν ο Ολυμπιακός του στέρησε το πρώτο του ευρωπαϊκό τρόπαιο.

Ο 34χρονος φόργουορντ ήρθε για να γίνει ένα έξτρα υπερόπλο στη φαρέτρα του Δημήτρη Ιτούδη προσθέτοντας στο παιχνίδι της ΤΣΣΚΑ όγκο με τα μακριά του χέρια, ενέργεια στην άμυνα και περισσότερες κατοχές. Ακόμα ένας παράγοντας που καθιστά τη μεταγραφή του "ΑΚ47" σημαντική για τους Μοσχοβίτες είναι πως μέσα στη σεζόν έδειξαν να έχουν προβλήματα στη θέση "4" όπου ο Βοροντσέβιτς, όσο καλή χρονιά κι αν πραγματοποιεί δεν σταμάτησε να είναι ένας παίκτης με δευτερεύοντα ρόλο. Όσον αφορά τον Ντεμέτρις Νίκολς πρόκειται για ένα φόργουορντ με πολύ καλό περιφερειακό σουτ που κατά συνθήκη γίνεται "4άρι". Όπως φαντάζεστε η θέση του πάουερ φόργουορντ έχριζε ενίσχυσης.

Ο Κιριλένκο έρχεται στο Final four για να τελειώσει αυτό που άφησε στη μέση το 2012 κι αυτή τη φορά έρχεται ως... MVP των τέταρτων προημιτελικών, όμως μένει να δούμε αν και πάλι ο Ολυμπιακός θα είναι αυτός που θα του χαλάσει τα σχέδια.

Τα πεπραγμένα του μέχρι τώρα

Φάση

Πόντοι

Ριμπάουντ

Ασίστ

Κλεψίματα

Λάθη

Αγώνες

TOP 16

6,4

4,4

0,8

0,8

0,4

5

Playoffs

13

6,3

1,5

1,3

1

4

Σύνολο

9,3

5,2

1,1

1

0,7

9

Διαβάστε για τον Αντρέι Κιριλένκο πίσω από τον "ΑΚ47"

Ο Κιριλένκο δεν είναι μόνο παίκτης είναι και προπονητής όταν πρόκειται για... Πρωταπριλιά

Ο Ρώσος σταρ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Ιτούδη

Βασίλης Σπανούλης (Ολυμπιακός)

Fantastic four
INTIME SPORTS

Το τρίποντο του Γιώργου Πρίντεζη έστειλε τον Ολυμπιακό στο Final four και μαζί τους φιλάθλους των "ερυθρολεύκων" στον 7ο ουρανό. Την ίδια ώρα τους ανθρώπους των Φενέρμπαχτσε, Ρεάλ και ΤΣΣΚΑ τους "έλουζε" κρύος ιδρώτας. Ο Βασίλης Σπανούλης είναι και πάλι σε Final four! Ο 33χρονος γκαρντ προκαλεί τρόμο, καθώς στην καριέρα του δεν έχει χάσει πότε αγώνα (έχει 6/6) και κατ' επέκταση τρόπαιο σε επίπεδο Final four. Ο "V Span" στην τέταρτη συμμετοχή του σε τελική φάση θα διεκδικήσει το τέταρτο τρόπαιο και όπως είναι φυσικό κανείς δεν μπορεί να τον ξεγράψει.

Ο απόλυτος ηγέτης των Πειραιωτών τη φετινή σεζόν δείχνει να βρίσκεται σε φοβερή φόρμα κι η συμμετοχή του είναι τεράστια σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού. Σκορ, ασίστ, άμυνα και οργάνωση όλα βρίσκονται μέσα στο "δολοφονικό" για τους αντιπάλους παλμαρέ του.

Έχοντας ψηφιστεί μέλος της καλύτερης πεντάδας της φετινής διοργάνωσης κι έχοντας καταφέρει να αναρριχηθεί στην δεύτερη θέση του πίνακα των σκόρερ στην ιστορία της Euroleague ο Σπανούλης θέλει να βάλει τον καλύτερο δυνατό επίλογο σε μία εξαιρετική χρονιά.

Τα πεπραγμένα του μέχρι τώρα

Φάση

Πόντοι

Ριμπάουντ

Ασίστ

Κλεψίματα

Λάθη

Αγώνες

Regular Season

17,5

2,7

5,2

0,8

3,7

10

TOP 16

13,4

1,4

6,6

0,9

2,5

10

Playoffs

12,3

1

4,5

0,3

2,5

4

Σύνολο

14,9

1,9

5,7

0,8

3

24

Αυτός είναι ο... απόλυτος κύριος Σπανούλης των Final four

Φέτος ο "ερυθρόλευκος" αρχηγός ανέβηκε στη δεύτερη θέση των κορυφαίων σκόρερ στην ιστορία της Euroleague

Ο "V-Span" από την αρχή της σεζόν ήταν... καυτός

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού θυμάται το Λονδίνο κι ελπίζει να έχει καλές αναμνήσεις κι από τη Μαδρίτη

Ρούντι Φερνάντεζ (Ρεάλ Μαδρίτης)

Fantastic four

Είτε γιατί το μισούν, είτε γιατί τον λατρεύουν ο Ρούντι Φερνάντεζ ξέρει πως να συγκεντρώνει πάνω του όλα τα βλέμματα. Έχοντας ως προίκα το τεράστιο ταλέντο του έρχεται στο Final four για να αποδείξει ότι είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να σηκώσει στις πλάτες του ένα ιστορικό φορτίο.

Η Ρεάλ βρίσκεται στο Final four και ως διοργανώτρια θέλει μαζί με τον κόσμο της να πανηγυρίσει την επιστροφή στην κορυφή της Ευρώπης έπειτα από 20 χρόνια ανομβρίας! Ο άλλοτε παίκτης των Πόρτλαντ και Ντένβερ θέλει διακαώς να βρεθεί για πρώτη φορά στην καριέρα του στην κορυφή της Ευρώπης και παράλληλα να το καταφέρει οδηγώντας ως ηγέτης τον σύλλογο της Μαδρίτης στο 9ο ευρωπαϊκό του τρόπαιο.

Ταλέντο, κίνητρο, ψυχή, διάθεση και πείσμα υπάρχουν, όμως είναι αυτά αρκετά για να κάνουν τον Ρούντι Φερνάντεζ να στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης; Θα το ξέρουμε στις 18 Μαΐου όταν και το Final four θα αποτελεί κομμάτι της ιστορίας.

Τα πεπραγμένα του μέχρι τώρα

Φάση

Πόντοι

Ριμπάουντ

Ασίστ

Κλεψίματα

Λάθη

Αγώνες

Regular Season

10,19

3,3

3

1,5

1,5

6

TOP 16

14,1

3,5

3,5

1,8

1,2

13

Playoffs

13,5

3,3

4

0,8

1,3

4

Σύνολο

13

3,4

3,4

1,6

1,3

23

Διαβάστε πως ο Φερνάντεζ από ένα κοινός ποδοσφαιριστής κατέληξε σε έναν από τους μεγαλύτερους παίκτες της Ευρώπης. Ας όψεται η Μάρτα...

Το "classico" με την Μπαρτσελόνα είχε την δική του υπογραφή και το ρεκόρ ήρθε εμφατικά

Άντριου Γκάουντλακ (Φενέρμπαχτσε)

Fantastic four

Το αστείρευτο επιθετικό του ταλέντο δεν χρειάστηκε ιδιαίτερο χρόνο για να γίνει γνωστό σε όλη την Ευρώπη. Πέρσι ο Άντριου Γκάουντλακ αποχώρησε από το ΝΒΑ όπου είχε αγωνιστεί σε 47 παιχνίδια με τους Λέικερς προκειμένου να κάνει το υπερατλαντικό ταξίδι για λογαριασμό της Ούνιξ Καζάν. Ο Αμερικανός μπομπέρ στο Eurocup μπορεί να μην κατάφερε να κατακτήσει το τρόπαιο, καθώς οι Ρώσοι έχασαν στον τελικό από την Βαλένθια, όμως επιβεβαίωσε στο έπακρο την φήμη που τον ακολουθούσε.

Το καλοκαίρι οι μνηστήρες για τον 27χρονο ήταν πολλοί, όμως η Φενέρμπαχτσε κι ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς ήταν αυτοί που κατάφεραν εν τέλει να αποσπάσουν την υπογραφή του. Μερικούς μήνες μετά, μπορούν να νιώθουν δικαιωμένοι για την επιμονή που έδειξαν προκειμένου να τον ντύσουν στα "κυανοκίτρινα".

Στην παρθενική του παρουσία στην Euroleague ο Γκάουντλακ οδήγησε την Φενέρμπαχτσε για πρώτη φορά σε Final four, αναδείχθηκε 2 φορές MVP της αγωνιστικής (2η της regular season, 5η της regular season), ψηφίστηκε στη δεύτερη καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης και πρόλαβε να σπάσει το ρεκόρ σε εύστοχα τρίποντα σε έναν αγώνα , καθώς κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου ευστόχησε 10 φορές πίσω από τα 6,75. Όχι κι άσχημα για τον 27χρονο Αμερικανό που πέρσι κατάφερε να φτάσει μέχρι τον τελικό του Eurocup, όμως φέτος θέλει να πάει ένα βήμα παραπέρα και να κατακτήσει τον πρώτο του ευρωπαϊκό τίτλο.

Τα πεπραγμένα του μέχρι τώρα

Φάση

Πόντοι

Ριμπάουντ

Ασίστ

Κλεψίματα

Λάθη

Αγώνες

Regular Season

16,89

2,7

2,29

1,2

1,2

10

TOP 16

16,6

1,7

1,7

0,4

1,3

14

Playoffs

14

1,7

2,29

0,3

3

3

Σύνολο

16,4

2,1

2

0,7

1,4

27

Αυτή είναι η απίστευτη ιστορία ζωής του Γκάουντλακ που αξίζει να διαβάσεις

Ο θείος του Γκάουντλακ αποτελεί πηγή έμπνευσης για... όλους

Τα 10 τρίποντα κόντρα στην Μπάγερν αποτελούν ρεκόρ στη διοργάνωση

Τελικά πως τον λένε κανονικά; Γκούντελοκ, Γκάουντλοκ ή Γκάουντλακ; Ευτυχώς την απάντηση την έδωσε ο ίδιος σε συνέντευξη του

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ