EUROLEAGUE

"Διπλό" στην Πολωνία για τη Ζάλγκιρις

"Διπλό" στην Πολωνία για τη Ζάλγκιρις

Η Ζάλγκιρις Κάουνας έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στο Top 16, επικρατώντας εκτός έδρας της Ζιελόνα Γκόρα με 66-62. Οι φιλοξενούμενοι έκαναν την ανατροπή στο τέταρτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης. Τι έκανε ο Ίαν Βουγιούκας.

Σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε στο τελευταίο λεπτό, χάρη σε ένα μικρό σερί των φιλοξενούμενων, η Ζάλγκιρις Κάουνας απέδρασε από την Πολωνία με τη νίκη στις αποσκευές της (62-66). Η ομάδα του Γκιντάρας Κράπικας πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Ζιελόνα Γκόρα, με το δίδυμο των Μπροκ Μότουμ (16π.) και Παούλιους Γιανκούνας (17π., 11ριμπ.) να κάνει τη διαφορά, την ώρα που οι γηπεδούχοι ήταν απογοητευτικοί σε δίποντα (36%) και βολές (60%).

Τα στατιστικά της αναμέτρησης

Ο αγώνας

Η Ζιελόνα Γκόρα εκμεταλλεύτηκε τον παράγοντα "έδρα" στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, για να προηγηθεί πολύ γρήγορα με +5 (16-11). Πλην όμως, το προβάδισμά της δεν κράτησε για πολύ αφού η αντίδραση δεν άργησε να έρθει από την απέναντι πλευρά, με τον Χάνλαν να κάνει τη διαφορά και με συνεχόμενους πόντους να βάζει μπροστά τη Ζάλγκιρις Κάουνας (24-28) με 3'41'' να μένουν στο πρώτο ημίχρονο.

Οι γηπεδούχοι έψαχναν τρόπους να απειλήσουν το αντίπαλο καλάθι, είχαν μεν αρκετά επιθετικά προβλήματα, αλλά από τη στιγμή που επανήλθαν σε ρόλο "οδηγού" μέχρι την ανάπαυλα (35-34), είχαν τον χρόνο να "διαβάσουν" καλύτερα το παιχνίδι και να προετοιμαστούν εν όψει του δεύτερου ημιχρόνου, που θα ήταν ακόμη πιο δύσκολο.

Το τρίτο δεκάλεπτο ανήκε ολοκληρωτικά στους Πολωνούς, με τη διαφορά να ξεπερνάει τους δέκα πόντους (52-41) με 2'14'' να μένουν για το τέλος της περιόδου. Τι χρειάστηκε για να γίνει αυτό; Να κάνουν το κάτι παραπάνω οι Πόνιτκα και Κόζαρεκ, που σκόραραν κατά ριπάς -κυρίως από την περιφέρεια.

Με το +7 (53-46) να αποτελεί το καλύτερο εχέγγυο εν όψει της τελικής ευθείας, οι γηπεδούχοι είχαν το πάνω χέρι για τη νίκη. Πλην όμως αποδείχθηκαν αρκετά, αφού η Ζάλγκιρις Κάουνας έκανε την ανατροπή, χάρη στο 20-9 επιμέρους σκορ που "έτρεξε" στην τελευταία περίοδο. Ειδικότερα, οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν τέσσερις σερί αναπάντητους πόντους στο τελευταίο λεπτό του αγώνα, με τη νίκη να καταλήγει στα δικά τους χέρια.

Τα στατιστικά της αναμέτρησης

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ