EUROLEAGUE

Διευκρίνιση της EuroLeague: "Δεν αφορά γενικά την Ελλάδα η ανακοίνωση"

Διευκρίνιση της EuroLeague: "Δεν αφορά γενικά την Ελλάδα η ανακοίνωση"

Ο Επιχειρησιακός Διευθυντής της EuroLeague, Έντουαρντ Σκοτ προχώρησε σε επίσημη διευκρινιστική δήλωση, εξηγώντας το περιεχόμενο της ανακοίνωσης που εξέδωσε νωρίτερα η διοργανώτρια.

Το πρωί της Κυριακής (23/2), η EuroLeague προχώρησε σε μία σκληρή ανακοίνωση με αφορμή την επίθεση στο ταξί που μετέφερε τους διαιτητές του Παναθηναϊκός - Μπαρτσελόνα, αφήνοντας να εννοηθεί πως σε περίπτωση που συμβεί παρόμοιο περιστατικό δεν θα ξαναγίνουν αγώνες στην Ελλάδα.

Λίγη ώρα μετά, ωστόσο, μέσω του Επιχειρησιακού Διευθυντή της, Έντουαρντ Σκοτ θέλησε να εξηγήσει το ακριβές περιεχόμενο της ανακοίνωσης και ποιους αφορούσαν οι προειδοποιητικές "βολές", με επίσημη διευκρινιστική του δήλωση.

Αναλυτικά η δήλωση του Έντουαρντ Σκοτ:

"Για να αποφευχθεί οποιαδήποτε παρεξήγηση, η ανακοίνωση της EuroLeague δεν αφορά τους Έλληνες φιλάθλους, τις ελληνικές ομάδες, τις ελληνικές αρχές, ούτε την Ελλάδα γενικότερα. Αφορά στην αποτροπή της μειοψηφίας που προχωρά σε εγκληματικές ενέργειες, αποτρέποντας χιλιάδες και εκατομμύρια Έλληνες φιλάθλους να απολαμβάνουν τα παιχνίδια με ασφάλεια και σεβασμό.

Αυτό περιλαμβάνει το να βρίσκονται με φίλους, οικογένειες και παιδιά στο γήπεδο χωρίς να υπάρχουν δεύτερες σκέψεις, όπως πρέπει να συμβαίνει το 2020. Πρόκειται για την προστασία των παικτών, των προπονητών, των διαιτητών, των διοικήσεων, των δημοσιογράφων και κάθε άλλου διαπιστευμένου ατόμου, επιτρέποντάς τους να παράγουν ένα σπουδαίο θέαμα στο παρκέ, χωρίς να νιώθουν απειλή με οποιοδήποτε τρόπο ανά πάσα στιγμή.

Όλοι όσοι ασχολούνται με τον αθλητισμό πρέπει να δώσουν το καλύτερο για να διασφαλίσουν ότι οποιαδήποτε τέτοια συμπεριφορά θα τιμωρηθεί και θα εξαλειφθεί από τον αθλητισμό εντελώς. Πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι για να το πετύχουμε μια για πάντα”.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ