EUROLEAGUE

Δεν είχε τις απαντήσεις ο Παναθηναϊκός, ήττα με 81-63 από την ΤΣΣΚΑ

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÔÓÓÊÁ ÌÏÓ×ÁÓ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / CSKA MOSCOW - PANATHINAIKOS / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÔÓÓÊÁ ÌÏÓ×ÁÓ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / CSKA MOSCOW - PANATHINAIKOS / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Με την άμυνά του να δίνει πολλά δικαιώματα και ρυθμό στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο α' μέρος, ο Παναθηναϊκός Superfoods έφυγε από τη ρωσική πρωτεύουσα, γνωρίζοντας βαριά ήττα (81-63). Αποβλήθηκαν οι Τζέιμς Γκιστ και Νάντο Ντε Κολό.

Η έδρα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι -εδώ και καιρό- αφιλόξενη για τον Παναθηναϊκό Superfoods. Κάτι που επιβεβαιώθηκε για μία ακόμη φορά, από την στιγμή που η ρωσική ομάδα πήρε τον "άσο" για ένατο διαδοχικό παιχνίδι.

Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα για να φτάσει στο θετικό αποτέλεσμα και να επιστρέψει στις νίκες στην EuroLeague (μετά την ήττα της από τη Ρεάλ Μαδρίτης). Σε ένα παιχνίδι που θα μπορούσε να είχε ξεφύγει πολύ περισσότερο από τον έλεγχο του "τριφυλλιού", αν δεν μαζευόταν η κατάσταση στο β' δεκάλεπτο, με πρωτεργάτες τους Θανάση Αντετοκούνμπο και Ζακ Όγκαστ.

Η αναμέτρηση στιγματίστηκε μάλιστα από τις αποβολές των Νάντο Ντε Κολό και Τζέιμς Γκιστ λίγο πριν από το τέλος του β' δεκαλέπτου, όταν παραλίγο να έρθουν στα χέρια -μετά από χτύπημα του πρώτου στον δεύτερο. Αυτό το γεγονός πάντως επηρέασε περισσότερο τους γηπεδούχους, παρά τους "πράσινους" που στο β' μέρος ήταν πολύ πιο σκληροί και μαχητικοί.

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας ξεκίνησε με το πόδι στο γκάζι, κατά βάση εκμεταλλευόμενη τις κακές επιστροφές του "τριφυλλιού" στην άμυνα. Με 5/6 αιφνιδιασμούς στο α' δεκάλεπτο, η ρωσική ομάδα βρήκε τον τρόπο να αποκτήσει διαφορά ασφαλείας (27-15 στο 10'), η οποία μεγάλωσε ακόμη περισσότερο στα μισά της β' περιόδου (39-21 στο 16'). Η άμυνα του Παναθηναϊκού Superfoods δεν είχε απαντήσεις στην δράση των Σέρχιο Ροντρίγκεθ και Κάιλ Χάινς, οι οποίοι συνέθεσαν ένα τρομερό δίδυμο, κάνοντας όλη τη δουλειά για την ομάδα τους.

Το -10 (43-33) του "τριφυλλιού" στο ημίχρονο θα μπορούσε να θεωρηθεί... κολακευτικό, δεδομένη της αποκαρδιωτικής εικόνας που είχε στο μεγαλύτερο μέρος του α' μέρους. Αν δεν υπήρχαν οι Θανάσης Αντετοκούνμπο, Λούκας Λεκαβίτσιους και Ζακ Όγκαστ, η κατάσταση θα μπορούσε να είχε γίνει πολύ πιο επικίνδυνη.

Στο β' μέρος, οι "πράσινοι" προσπάθησαν να φανούν πιο απειλητικοί, αλλά δεν τα κατάφεραν. Μόλις δύο φορές που έριξαν τη διαφορά σε μονοψήφια επίπεδα, είδαν τους παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη να πατάει το γκάζι. Κατά βάση χάρη στην επιθετική συνέπεια του Σέρχιο Ροντρίγκεθ, ο οποίος έβαλε μαζεμένους πόντους όταν χρειάστηκε για να διαφυλάξει το ρωσικό προβάδισμα. Το +18 (81-63) της νίκης της ΤΣΣΚΑ Μόσχας ήρθε μάλλον φυσιολογικό βάσει της εικόνας του αγώνα, που έφερε το "τριφύλλι" να προβληματίζει για μία ακόμη φορά μακριά από το ΟΑΚΑ. Όχι τόσο λόγω αποτελέσματος, όσο εξαιτίας της χαλαρότητας με την οποία μπήκε σε ένα ακόμη παιχνίδι της EuroLeague.

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÔÓÓÊÁ ÌÏÓ×ÁÓ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / CSKA MOSCOW - PANATHINAIKOS / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÔÓÓÊÁ ÌÏÓ×ÁÓ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / CSKA MOSCOW - PANATHINAIKOS / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο MVP

Ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ ήταν απολαυστικός, οδηγώντας τη ρωσική ομάδα στη νίκη με ρεκόρ καριέρας σε πόντους. Στα 29'06'' που χρησιμοποιήθηκε, είχε 25 πόντους με 3/6 δίποντα, 5/9 τρίποντα, 4/4 βολές, 1 ριμπάουντ, 9 ασίστ, 2 κλεψίματα και 3 λάθη. Εξαιρετικός ήταν κι ο Κάιλ Χάινς, που έκανε ρεκόρ καριέρας σε αξιολόγηση (28), ενώ ισοφάρισε την καλύτερη προσωπική του επίδοση στο σκοράρισμα (21 πόντοι).

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Είναι από τις λίγες φορές που οι "πράσινοι" δεν είχαν θετικό πρόσημο στην αναλογία ασίστ/λαθών. Με 15 ασίστ και 15 λάθη, είναι σαφές πως πολλά πράγματα δεν έγιναν σωστά, επιτρέποντας πολλά εύκολα ρωσικά καλάθια -κυρίως στο α' δεκάλεπτο.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Η άμυνα του Παναθηναϊκού Superfoods ήταν απογοητευτική στο α' μέρος, κι ειδικά μέχρι το 15ο λεπτό. Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας βρήκε ρυθμό και δεν είχε πρόβλημα να συντηρήσει τη διψήφια διαφορά μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης.

ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ: Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είχε στο πλευρό της 4.906 φιλάθλους, ένας αριθμός... συνηθισμένος για τη ρωσική ομάδα.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ράντοβιτς (Σερβία) - Λάτισεβς (Λετονία) - Ρότσα (Πορτογαλία).

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 27-15, 43-33, 60-51,

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (Ιτούδης): Ντε Κολό 4, Φριντζόν 2, Βέστερμαν 5 (1), Ροντρίγκεθ 25 (3/6 δίποντα, 5/9 τρίποντα, 4/4 βολές, 9 ασίστ), Βοροντσέβιτς 2, Κλάιμπερν 7 (1 τρίποντο, 7 ριμπάουντ), Χίγκινς 9 (1), Χριάπα 2, Κουρμπάνοφ 2, Χάινς 21 (9/10 δίποντα, 3/4 βολές), Χάντερ 2.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ SUPERFOODS (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 10 (2 τρίποντα, 6 ριμπάουντ), Ρίβερς 17 (3), Παππάς, Ντένμον, Γκιστ, Βουγιούκας, Λεκαβίτσιους 9 (1), Γκάμπριελ, Όγκαστ 8 (4/6 δίποντα), Λοτζέσκι 6 (2), Καλάθης 7 (4 ασίστ), Αντετοκούνμπο 6 (1).

Ομαδικά στατιστικά - ΤΣΣΚΑ Μόσχας: 22/43 δίποντα, 8/17 τρίποντα, 13/15 βολές, 29 ριμπάουντ (21+8), 20 ασίστ, 11 κλεψίματα, 11 λάθη, 5 τάπες.

Ομαδικά στατιστικά - Παναθηναϊκός: 15/34 δίποντα, 9/21 τρίποντα, 6/12 βολές, 32 ριμπάουντ (23+9), 15 ασίστ, 6 κλεψίματα, 15 λάθη, 4 τάπες.

Οι επόμενες υποχρεώσεις των δύο ομάδων: Ο Παναθηναϊκός Superfoods αντιμετωπίζει τη Φενέρμπαχτσε (27/10, 21:30) στο ΟΑΚΑ, ενώ η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έχει εκτός έδρας αποστολή απέναντι στην Αναντολού Εφές (27/10, 19:45).

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ