EUROLEAGUE

Αυτοί είναι οι free agents της EuroLeague

EUROLEAGUE / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Την ώρα που ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ και ο Ολυμπιακός δείχνουν να έχουν ολοκληρώσει τις μεταγραφικές τους κινήσεις, στην αγορά υπάρχουν ακόμη διαθέσιμοι παίκτες -για όλα τα πορτοφόλια. Αυτοί είναι οι κορυφαίοι free agents της EuroLeague.

Η παραμονή του Γουίλ Τσέρι ολοκλήρωσε την εικόνα για τον Ολυμπιακό της νέας αγωνιστικής περιόδου, την ώρα που ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ αναζητά ένα (ή το πολύ δύο) τελευταίο κομμάτι για να γράψει τον μεταγραφικό επίλογο. Οι πράσινοι αναζητούν παίκτη από την Ελλάδα, προκειμένου να μην αυξήσουν τον αριθμό των ξένων παικτών (έχουν ήδη 7) που θα βρίσκονται στο ρόστερ για το 2019/20.

Αυτός δεν αποκλείεται να είναι ο Ίαν Βουγιούκας, το συμβόλαιο του οποίου έχει ολοκληρωθεί, με τον 33χρονο σέντερ να βρίσκεται ελεύθερος στην αγορά. Δεν είναι όμως, ο μοναδικός με εμπειρία από την EuroLeague που παραμένει στη free agency.

Για την ακρίβεια, υπάρχουν πολλοί ακόμη που βρέθηκαν πέρσι στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση και δεν έχουν υπογράψει ακόμη σε κάποια ομάδα. Είναι free agents για κάθε... πορτοφόλι. Από τη μία, για παράδειγμα, ο Ματ Λοτζέσκι, το κασέ του οποίου έχει πέσει αρκετά την τελευταία τριετία, από την άλλη ο Κρις Σίνγκλετον που εισέπραξε το ποσό των 2.000.000 δολαρίων από την Μπαρτσελόνα, τη σεζόν που πέρασε.

Οι επιλογές που υπάρχουν για τι ομάδες που ακόμα ψάχνονται είναι αρκετές, με διαφορετικό κασέ και αγωνιστικά χαρακτηριστικά.

Στο "1" υπάρχει τόσο ο Κέρτις Τζέρελς (που λατρεύει το ένας με έναν) όσο και ο Στέφαν Μάρκοβιτς (που κοιτάζει κυρίως τη δημιουργία κι έχει ασταθές περιφερειακό σουτ).

Στο "2" ξεχωρίζει ο Κιθ Λάνγκφορντ λόγω της τεράστιας εμπειρίας του, ενώ υπάρχει κι ο Τζέιμς Νάναλι που είναι λίρα εκατό για ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό.

Στο "3" βρίσκονται ο Ματ Λοτζέσκι με τον Αξέλ Τουπάν, που τέθηκαν αντιμέτωποι πέρσι στα ντέρμπι, αλλά κι ο ΝτιΆντρε Κέιν που αποχώρησε από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ μετά από δύο χρόνια.

Στο "4" ο Κρις Σίνγκλετον δεσπόζει, με τον Τζόνι Ο'Μπράιαντ και τον Τζέρεμι Έβανς να αποτελούν τις εναλλακτικές.

Στο "5" υπάρχει ο Γκουστάβο Αγιόν, τον οποίο αποχαιρέτησε η Ρεάλ Μαδρίτης μετά από μια πενταετία, υπάρχει όμως κι ο Μάλκολμ Τόμας που έχει δείξει ότι είναι παίκτης υψηλού επιπέδου. Όσο για τον Ίαν Βουγιούκα; Αναμένει να δει πώς θα κινηθεί ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, αφού δεν αποκλείεται σύντομα να βγει από τη λίστα των free agents, υπογράφοντας νέο συμβόλαιο με το τριφύλλι.

Αυτοί είναι οι κορυφαίοι ελεύθεροι παίκτες, που πέρσι αγωνίστηκαν στην EuroLeague:

PG: Κέρτις Τζέρελς, Στέφαν Μάρκοβιτς, Νόρις Κόουλ, Τόνι Ντάγκλας

SG: Κιθ Λάνγκφορντ, Σον Κιλπάτρικ, Τζέιμς Νάναλι, Τζον Ντίμπλερ

SF: Ματ Λοτζέσκι, Αξέλ Τουπάν, ΝτιΆντρε Κέιν

PF: Κρις Σίνγκλετον, Τζόνι Ο'Μπράιαντ, Τζέρεμι Έβανς

C: Γκουστάβο Αγιόν, Ίαν Βουγιούκας, Μάλκολμ Τόμας

* Ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ και ο Μάικλ Ρολ έχουν έρθει σε συμφωνία με την Αρμάνι Μιλάνο, η οποία όμως δεν έχει προβεί ακόμη σε ανακοινώσεις

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ