EUROLEAGUE

"Αρκούδα" η ΤΣΣΚΑ και στο νέο γήπεδο

"Αρκούδα" η ΤΣΣΚΑ και στο νέο γήπεδο

Η Νταρουσάφακα εγκαινίασε το νέο της γήπεδο, όμως η ΤΣΣΚΑ φρόντισε να της χαλάσει τη γιορτή "αλώνοντας" με 80-75 την "Volkswagen Arena". Εξαιρετική εμφάνιση από τον Μίλος Τεόντοσιτς

Ο αγώνα είχε χαρακτήρα γιορτής για την Νταρουσάφακα που εγκαινίαζε το νέο της γήπεδο. Το "Volkswagen Arena" άνοιξε τις πύλες του, όμως δεν έφερε και γούρι στους Τούρκους που είδαν την ΤΣΣΚΑ να φεύγει με τους δύο βαθμούς της νίκης κερδίζοντας με 80-75. Ο Δημήτρης Ιτούδης ευτύχισε να δει τον Μίλος Τεόντοσιτς σε μεγάλα κέφια, καθώς με τους 22 πόντους που πέτυχε και τις 9 ασίστ που μοίρασε ήταν ο πραγματικός ηγέτης των Ρώσων. από κοντά και ο Νάντο Ντε Κολό που σταμάτησε στους 19.

Από τις πιο όμορφες στιγμές της βραδιάς ήταν στο ημίχρονο όταν και η Νταρουσάφακα δια χειρός του Ιμπραΐμ Κουτλουάι βράβευσε τον Θοδωρή Παπαλουκά. Ο παλαίμαχος γκαρντ, που πλέον είναι πρεσβευτής της Euroleague ως ένας Euroleague Legend, πριν την έναρξη της τέταρτης περιόδου έλαβε μία φανέλα της τουρκικής ομάδας με τον Εκτελεστικό Διευθυντή της διοργάνωσης, Τζόρντι Μπερτομέου, να παρακολουθεί από τις κερκίδες αυτή την όμορφη στιγμή.

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις του ματς

Ο αγώνας

Στην αρχή του αγώνα η Νταρουσάφακα προσπάθησε να αιφνιδιάσει τους αντιπάλους της με τον Ερντέν, όμως η ΤΣΣΚΑ ήταν ψύχραιμη και με υπομονή κι επιμονή έτρεξε ένα σερί 9-0 τις διαθέσεις της (3-9 στο 4'). Οι Τούρκοι δεν ήταν διατεθειμένοι να "πετάξουν" από τόσο νωρίς λευκή πετσέτα και με τους Χαραγκόντι, Μαρκοϊσβίλι να απειλούν απάντησαν με ένα επιμέρους 13-4 (16-13 στο 7'). Οι παίκτες του Μαχμούτι είχαν βρει ρυθμό και εκμεταλλευόμενοι τα εύκολα λάθη των Ρώσων (8 σε ένα δεκάλεπτο) έδειχναν να ελέγχουν το ματς, όμως ένα ρωσικό ξέσπασμα στο τελευταίο ενάμιση λεπτό του δεκαλέπτου άλλαξε το ρου. Οι παίκτες του Ιτούδη έτρεξαν ένα σερί 11-0 μέσα σε 80 δευτερόλεπτα κι έτσι έφτασαν στο 19-24 (στο 10').

Με πέντε γρήγορους ρωσικούς πόντους οι φιλοξενούμενοι είδαν για πρώτη φορά την απόσταση τους να ανεβαίνει σε διψήφια επίπεδα (19-29 στο 12'). Ο Μαχμούτι δεν άφησε να ξεφύγει κι άλλο το σκορ ζητώντας εσπευσμένα τάιμ άουτ κάτι που είχε ευεργετική επίδραση στους παίκτες του. Πρέλτζιτς και Αρσλάν με μεγάλα καλάθια κατάφεραν να βελτιώσουν την κατάσταση για την ομάδα τους μειώνοντας σε 29-33 (στο 15'). Η Νταρουσάφακα μπορεί να πίεζε, όμως η ΤΣΣΚΑ είχε σε μεγάλα... δημιουργικά τον Μίλος Τεόντοσιτς, ο οποίος δημιουργώντας φάσεις με κάθε... τρόπο βοηθούσε τους συμπαίκτες του να διατηρούνται σε απόσταση ασφαλείας (36-43 στο 17'). Τελικά το ημίχρονο έκλεισε με το σκορ στο 43-48.

Η επιστροφή των δύο ομάδων στο παρκέ βρήκε την ΤΣΣΚΑ να είναι ισοπεδωτική χτυπώντας με τους Τεόντοσιτς και Ντε Κολό. Οι δύο γκαρντ έμοιαζαν ασταμάτητοι και η άμυνα των γηπεδούχων δοκιμάστηκε αρκετές φορές. Πλέον η διαφορά ήταν σε ανοδικά επίπεδα κι έτσι δεν άργησε να εδραιωθεί σε διψήφια επίπεδα (52-70 στο 30').

Η ΤΣΣΚΑ πίστεψε ότι το τέταρτο δεκάλεπτο ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, όμως οι Τούρκοι δεν είχαν τέτοια διάθεση. Με μπροστάρη τον Λουκ Χαραγκόντι οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν ροκανίζοντας τη διαφορά και μπαίνοντας στο τελευταίο λεπτό έχοντας μειώσει σε 71-79. Οι παίκτες του Ιτούδη, όμως, γνωρίζουν καλά από τέτοιες καταστάσεις κι έχουν την εμπειρία για να διαχειριστούν τέτοιες στιγμές και το απέδειξαν. Όντας σοβαροί στα αμυντικά τους καθήκοντα έφεραν εις πέρας ακόμα μία αποστολή κερδίζοντας με 80-75.

Τα δεκάλεπτα: 19-24, 43-48, 52-70, 75-80.

Τα στατιστικά του αγώνα

DARUSSAFAKA-CSKAΩραία εκπληξη. Βράβευση ΠΑΠΑΛΟΥΚΑ!

Posted by George Dikeoulakos on Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου 2015
TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ