EUROLEAGUE

Από την εποχή του Ντίβατς!

Από την εποχή του Ντίβατς!

O Ερυθρός Αστέρας υποδέχεται απόψε (05/02, 21:45) τη Ζαλγκίρις Κάουνας για πρώτη φορά μετά το 1999, όταν οι Σέρβοι έχουν στις τάξεις τους τον Βλάντε Ντίβατς (VIDEO).

Για πρώτη φορά μετά από 16 ολόκληρα χρόνια, ο Ερυθρός Αστέρας θα αντιμετωπίσει τη Ζαλγκίρις Κάουνας στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Το 1999 η Ζαλγκίρις του κόουτς Γιόνας Καζλάουσκας, του Τάιους Έντνι, του Σαούλιους Στομπέργκας και του Άντονι Μπούι κατέκτησε το Κύπελλο Πρωταθλητριών στο Μόναχο κόντρα στην Κίντερ, κι ενώ προηγουμένως απέκλεισε τον Ολυμπιακό στον ημιτελικό του Final Four.

Νωρίτερα, πάντως, οι Λιθουνοί αντιμετώπισαν τον Ερυθρό Αστέρα στη Hala Pionir για τον Ε' όμιλο της διοργάνωσης, μπροστά σε 6.000 Σέρβους οπαδούς. Ο Αστέρας επικράτησε με 77-69, έχοντας στις τάξεις του τον Βλάντε Ντίβας!

Ενίσχυση, στο lockout

Ο Σέρβος σέντερ μεγαλούργησε στην Παρτίζαν (1986-89) κι εν συνεχεία έκανε το υπερατλαντικό ταξίδι, κατ' αρχάς για τους Lakers κι εν συνεχεία για τους Hornets και τους Kings. Κατά τη διάρκεια του lockout, λοιπόν, ο Ντίβατς αποδέχτηκε την πρόταση του Ερυθρού Αστέρα για να επιστρέψει στη Σερβία. Δημοσιεύματα της εποχής, μάλιστα, αναφέρουν πως η αμοιβή του ήταν 250.000 δολάρια ανά παιχνίδι!

Στο εν λόγω ματς με τη Ζαλγκίρις ο Σέρβος είχε 16 πόντους, 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 2 μπλοκ όμως το πέρασμά του από τον Αστέρα αποδείχτηκε ιδιαίτερα σύντομο μετά τις αντιδράσεις των φίλων της Παρτίζαν που σήκωσαν πανό στο επόμενο εντός έδρας παιχνίδι τους και τον αποκάλεσαν "προδότη"! Τα επόμενα χρόνια ανέλαβε χρέη προέδρου στην Παρτίζαν κι εξήγησε πως η επιλογή του να φορέσει τη φανέλα του Ερυθρού Αστέρα ήταν ένα "μεγάλο λάθος".

Το βίντεο του Ερυθρός Αστέρας - Ζαλγκίρις, το 1999

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ