EUROLEAGUE

Άνετη η ΤΣΣΚΑ Μόσχας και έτοιμη για την πρωτιά

Άνετη η ΤΣΣΚΑ Μόσχας και έτοιμη για την πρωτιά

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας επικράτησε εύκολα (95-85) της Νταρουσάφακα, έστειλε τον Παναθηναϊκό στα playoffs της EuroLeague και πηγαίνει ολοταχώς για την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου.

Τα στατιστικά της αναμέτρησης

Μίλος Τεόντοσιτς και Νάντο Ντε Κολό ένιωθαν... παντοδύναμοι. Και όταν αυτοί οι δυο αισθάνονται καλά, η ΤΣΣΚΑ δεν χάνει, τουλάχιστον στο γήπεδό της. Αυτό αποδείχθηκε για άλλη μία φορά στο εντός έδρας παιχνίδι της 27ης αγωνιστικής με τη Νταρουσάφακα, την οποία η ομάδα της Μόσχας νίκησε εύκολα (95-85) για να στείλει τον Παναθηναϊκό στα playoffs της EuroLeague και να παραμείνει σε τροχιά πρωτιάς στην κανονική περίοδο της διοργάνωσης. Ο Κάιλ Χάινς κι ο Βίκτορ Χριάπα ακολούθησαν το σούπερ-δίδυμο σε απόδοση, την ώρα που οι Τούρκοι συμβιβάζονταν με την ιδέα του αποκλεισμού από την οκτάδα. Εστω κι αν έχουν ακόμη μαθηματικές ελπίδες για να διεκδικήσουν ένα εισιτήριο για το Final Four της Κωνσταντινούπολης.

Ο MVP

Δεν γίνεται να ξεχωρίσει κάποιος έναν από τους Ντε Κολό - Τεόντοσιτς. Ο Γάλλος τελείωσε τον αγώνα με 17 πόντους (3/5 δίποντα, 3/4 τρίποντα, 2/2 βολές), 8 ασίστ και ένα αμυντικό ριμπάουντ σε 28 λεπτά συμμετοχής, ενώ ο Σέρβος πρόσθεσε 20 πόντους (3/3 δίποντα, 4/6 τρίποντα, 2/2 βολές), 10 ασίστ και δυο αμυντικά ριμπάουντ σε επίσης 28 λεπτά συμμετοχής. Ο Βίκτορ Χριάπα (8 πόντοι, 8 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 κλεψίματα) και ο Κάιλ Χάινς (17 πόντοι, season-high για τον Αμερικανό, συν 8 ριμπάουντ) ακολούθησαν σε μια εξαιρετική βραδιά που δεν έκρυβε παγίδες για την Πρωταθλήτρια Ευρώπης.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Ο Σκότι Γουιλμπέκιν έκανε ρεκόρ καριέρας στη EuroLeague με 26 πόντους, όμως το ακόμη πιο εντυπωσιακό στατιστικό που έγραψε είναι τα 8/9 τρίποντα που πέτυχε σε 30 λεπτά συμμετοχής. Είχε 4/4 στο πρώτο μέρος και 4/5 στο δεύτερο. Ο Αμερικανός μετρά πλέον έξι σερί ματς με διψήφιο αριθμό πόντων, στα οποία έχει ευστοχήσει 24 φορές πίσω από τη γραμμή των 6μ.75.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Ξεκάθαρα στη διαφορά ποιότητας ανάμεσα στις δυο ομάδες. Το περίεργο είναι πως η Νταρουσάφακα "καιγόταν" για νίκη, αλλά εκτός από μερικά καλά διαστήματα, δεν έδειξε ικανή να την διεκδικήσει ώστε να παραμείνει ζωντανή στο κυνήγι μιας θέσης στην οκτάδα. Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας ήταν τρομερά σοβαρή, τα αστέρια της συγκεντρωμένα και το αποτέλεσμα πέρα για πέρα δίκαιο.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Με τον Ντε Κολό και τον Τεόντοσιτς στη βασική πεντάδα, η ΤΣΣΚΑ ήξερε από νωρίς τι έπρεπε να κάνει. Η αλήθεια είναι πως η Νταρουσάφακα κράτησε χαμηλά τον ρυθμό μέχρι το έκτο λεπτό (12-7), όμως από εκεί και πέρα οι γηπεδούχοι πάτησαν το γκάζι. Ο Γάλλος σκόραρε, ο Σερβος πάσαρε και το 24-19 της πρώτης περιόδου κολάκευε τους Τούρκους. Κάτι που αποδείχθηκε στη συνέχεια, όταν οι Ρώσοι ανέβασαν τη διαφορά και την έστειλαν στους 12 (47-35) στο ημίχρονο, με τον Ντε Κολό να φτάνει τους 14 πόντους σε μόλις 11 λεπτά συμμετοχής. Με 15 ασίστ στο πρώτο μέρος, η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη κυριάρχησε και χωρίς να πιεστεί ιδιαίτερα.

Γουιλμπέκιν, Γουαναμέικερ και Κλάιμπερν δεν παράτησαν, πάντως, το ματς και στο τρίτο δεκάλεπτο η Νταρουσάφακα ροκάνισε τη διαφορά για να κλείσει την περίοδο στο -6 (68-62). Οι Τούρκοι αντιμετώπισαν υποδειγματικά το γρήγορο, φουλ επιθετικό παιχνίδι της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και έδωσαν νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση, αλλά μέχρι εκεί. Ένα 9-2 των γηπεδούχων στις αρχές της τέταρτης περιόδου έριξε οριστικά τους παίκτες του Ντέιβιντ Μπλατ στο καναβάτσο. Στα επτά λεπτά που απέμεναν δεν άλλαξε κάτι, οι γηπεδούχοι πήραν άνετα τη νίκη και οι φιλοξενούμενοι συμβιβάστηκαν με τη μοίρα τους.

Εκτός από τον Σκότι Γουιλμπέκιν που συνέχισε να "πυροβολεί" από την περιφέρεια, για να εκτοξεύσει ακόμη περισσότερο τις μετοχές του στο ευρωπαϊκό στερέωμα.

Τα δεκάλεπτα: 24-19, 47-35, 68-62, 95-85

Τα στατιστικά της αναμέτρησης

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ