EUROLEAGUE

Αναντολού Εφές για... playoffs

Αναντολού Εφές για... playoffs

Η Αναντολού Εφές ήταν καταιγιστική κόντρα στη Μπασκόνια στην επίθεση, πήρε τη νίκη με 96-85, και "έπιασε" τους Βάσκους στην 7η θέση της κατάταξης.

Η Αναντολού Εφές πήγε στον αγώνα με τη Μπασκόνια μετρώντας 2 σερί νίκες στην EuroLeague. Η Μπασκόνια μετρούσε 2 σερί ήττες αντίστοιχα, αλλά και 5 ήττες στα τελευτία 6 παιχνίδια της. Μετά το τέλος του μεταξύ τους αγώνα τα δύο αυτά σερί συνεχίστηκαν... κανονικά. Θα φρόντιζε η Αναντολού Εφές για αυτό, η οποία έκανε... πάρτι κόντρα στο κάτι σαν άμυνα της Μπασκόνια, φτάνοντας σε μία πιο εύκολη νίκη από ότι δείχνει το τελικό σκορ με 96-85.

Η Αναντολού Εφές πρακτικά δυσκολεύτηκε μόνο στην πρώτη περίοδο. Έκτοτε πάτησε γκάζι, επέβαλλε πλήρως τον ρυθμό της και "πάτησε" τη Μπασκόνια που δε μπορούσε να σταματήσει με τίποτα τους αντιπάλους της.

Ο MVP

Θα μπορούσε πραγματικά να είναι οποιοσδήποτε εκ των ξένων της Αναντολού Εφές. Στο τέλος ωστόσο το χρίσμα παίρνει στο... νήμα ο Μπράιαντ Ντάνστον, ο οποίος έδωσε το σύνθημα στην αρχή με την παρουσία του και στις δύο πλευρές του παρκέ, ολοκληρώνοντας τελικά τον αγώνα με 15 πόντους, 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 5 κοψίματα (ρεκόρ καριέρας), μαζεύοντας 29 πόντους στο σύστημα αξιολόγησης της EuroLeague.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στο φινάλε της τρίτης περιόδου. Με την Αναντολού Εφές να έχει ξεφύγει με 56-44, η Μπασκόνια πήγε να κάνει την αντεπίθεσή της. Η δευτεραθλήτρια Τουρκίας ωστόσο απάντησε στην προσπάθεια των Βάσκων με... 5/6 τρίποντα στο τελευταίο τρίλεπτο της τρίτης περιόδου, ξέφυγε με 73-60 και δεν ξανακοίταξε πίσω.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Οι ξένοι της Αναντολού Εφές σημείωσαν τους 87 από τους 96 πόντους της ομάδας τους, δείγμα τόσο της τρομερής βραδιάς που βρέθηκαν, όσο βέβαια και της μηδαμινής βοήθειας που πήρε η ομάδα από τους γηγενείς παίκτες της (ο Μαξίμ Μουτάφ είχε 6 πόντους και ο Τσέντι Όσμαν 3 πόντους), ασχέτως αν αυτό δεν στοίχισε στην δευτεραθλήτρια Τουρκίας.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Η Μπασκόνια ξεκίνησε εξαιρετικά το παιχνίδι ξεφεύγοντας με 2-7 και 4-9. Η Αναντολού Εφές ωστόσο φρόντισε άμεσα να φέρει το ματς στα ίσα (9-9), με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν έκτοτε στο σκορ, με το φινάλε της πρώτης περιόδου να βρίσκει τους γηπεδούχους να προηγούνται με 23-21.

Στην δεύτερη περίοδο η Αναντολού ξέσπασε και χάρη σε ένα επιμέρους σκορ 9-2 ξέφυγε με 32-23. Κι αν η Μπασκόνια απάντησε άμεσα με ένα επιμέρους σκορ 7-1 και μείωσε σε 33-30, η Αναντολού κατάφερε πάλι να ξεφύγει εκ νέου με 44-34 λίγο αργότερα, πηγαίνοντας τελικά στα αποδυτήρια προηγούμενη με 47-38.

Η τρίτη περίοδος ξεκίνησε με τους Τούρκους να συνεχίζουν από εκεί που σταμάτησαν στο πρώτο ημίχρονο και να ξεφύγουν με 56-44. Σε εκείνο το σημείο η Μπασκόνια προσπάθησε να αντιδράσει, μειώνοντας σε 56-48. Αυτό που ακολούθησε ωστόσο μάλλον δεν το περίμεναν οι Βάσκοι, αφού σκόραραν μεν συνεχώς στην επίθεση, αλλά στην άλλη πλευρά του παρκέ δεχόντουσαν το ένα τρίποντο μετά το άλλο. Αποτέλεσμα; Να κλείσει την τρίτη περίοδο η Αναντολού με 5/6 τρίποντα και 1/1 δίποντο,πηγαίνοντας στην τέταρτη περίοδο με “αέρα” 13 πόντων (73-60).

Στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου η Αναντολού Εφές ήταν ακόμα καλύτερη, ξεφεύγοντας με 79-62. Η Μπακόνια πάντως δεν τα παράτησε και με αντεπίθεση διαρκείας μείωσε σε 88-78 περίπου 3 λεπτά πριν το τέλος του αγώνα. Στην επόμενη φάση ωστόσο ο Ντεσόν Τόμας με τρίποντο έκανε το σκορ 91-78, "κόβοντας" τα πόδια των Βάσκων, που δεν είχαν κουράγιο για νέα αντεπίθεση, με τους γηπεδούχους να φτάνουν σε μία σχετικά εύκολη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 23-21, 47-38, 73-60, 96-85

Το στατιστικό του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ