EUROLEAGUE

Άλμπα - Φενέρμπαχτσε 70-74: Τουρκική πλώρη για τα playoffs

EUROLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Με την άμυνα να κάνει σπουδαία δουλειά στην τελευταία περίοδο, η Φενέρμπαχτσε ανέτρεψε την εις βάρος της κατάσταση και κέρδισε την Άλμπα Βερολίνου (74-70). Πέμπτη νίκη σε έξι αγώνες για την τουρκική ομάδα.

Τις πέντε νίκες στα τελευταία έξι παιχνίδια της EuroLeague έφτασε η Φενέρμπαχτσε, που πέρασε δια πυρός και σιδήρου από την έδρα της Άλμπα Βερολίνου (70-74). Οι γηπεδούχοι ήταν εξαιρετικοί για τρεις περιόδου, μόλις όμως η τουρκική άμυνα θυμήθηκε τα... παλιά κι οι παίκτες του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς έβαλαν τα μεγάλα σουτ, η πλάστιγγα έγειρε υπέρ τους. Καθοριστικός για την έκβαση του αγώνα ο Λέο Βέστερμαν, που ευστόχησε σε δύο μεγάλα τρίποντα στα τελευταία λεπτά.

O MVP

Ο Κώστας Σλούκας δήλωσε ξανά "παρών" σε μια απαιτητική αναμέτρηση της Φενέρμπαχτσε. Ήταν ο παίκτης που σάλπισε την αντεπίθεση στις αρχές της τελευταίας περιόδου με τα καλάθια και τις ασίστ του, για να καθοδηγήσει την τουρκική ομάδα στη νίκη. Στα 30'25'' που χρησιμοποιήθηκε, είχε 16 πόντους (με 5/7 δίποντα, 2/3 τρίποντα), 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 2 κλεψίματα και 5 λάθη.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Πολύ επιρρεπείς στο λάθος οι παίκτες του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, που έκαναν οκτώ στο τέλος της πρώτης περιόδου κι έφτασαν τα δεκατρία στο ημίχρονο. Μετά την ανάπαυλα όμως, ήταν αρκετά πιο προσεκτικοί με αποτέλεσμα να κάνουν μόλις έξι σε είκοσι λεπτά. Όπως και να έχει πάντως, τα 19 στο σύνολο είναι πολλά, ειδικά για ένα παιχνίδι με χαμηλό ρυθμό και μικρές διαφορές.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Στα οκτώ πρώτα λεπτά, η Φενέρμπαχτσε ήταν καλύτερη, εκμεταλλευόμενη την ευστοχία του Λουίτζι Ντατόμε. Ο "μούσιας" της τουρκικής ομάδας εκτελούσε με ακρίβεια από τη ρακέτα και την περιφέρεια για να της δώσει μικρό προβάδισμα (15-17 στο 8'). Όσο περνούσε η ώρα όμως, οι παίκτες του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς έκαναν όλο και περισσότερα λάθη. Είναι ενδεικτικό πως ολοκλήρωσαν το πρώτο μέρος με δεκατέσσερα (14), γεγονός που επέτρεψε σε αρκετές περιπτώσεις στην Άλμπα Βερολίνου να τρέξει το γήπεδο. Με τον Ρόκας Γκεντράιτις μάλιστα να είναι ουσιαστικός, οι γηπεδούχοι πήγαν στα αποδυτήρια, όντες στο +8 (41-33).

Η ομάδα του Αΐτο Ρενέσες δεν έχασε τον έλεγχο μέχρι το φινάλε της τρίτης περιόδου, γιατί τα ποσοστά της παρέμεναν εξαιρετικά. Οι παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο έκαναν σπουδαία δουλειά για την Άλμπα, η οποία είχε τον τρόπο να μένει μπροστά (56-50) και να αυξάνει διαρκώς την πίεση στην απέναντι πλευρά.

Με το παιχνίδι να... ζορίζει πάντως, ο Κώστας Σλούκας έκανε ένα βήμα μπροστά. Ο διεθνής γκαρντ ήταν αυτός που έδωσε το σύνθημα της ανατροπής, με τη Φενέρμπαχτσε να βγάζει μαζεμένες άμυνες και, ταυτόχρονα, να ευστοχεί σε περιφερειακά σουτ. Κάπως έτσι κατάφερε να φέρει τα πάνω κάτω στον αγώνα, φτάνοντας σε σημείο να προηγηθεί για πρώτη φορά μετά την πρώτη περίοδο (63-65 στο 37'). Στο πιο κρίσιμο σημείο, ο Λέο Βέστερμαν θυμήθηκε όσα είχε κάνει πριν από περίπου ένα μήνα στη Βιτόρια. Έβαλε δύο μεγάλα τρίποντα στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης, διατήρησε τη Φενέρμπαχτσε μπροστά με διαφορές μεγαλύτερες των δύο κατοχών

ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ: Στη Mercedes Benz Arena βρέθηκαν 12.122 φίλαθλοι, με περίπου το 1/4 εξ αυτών να είναι υποστηρικτές της Φενέρμπαχτσε.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Πουκλ - Τραβίτσκι - Χάλικο.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 22-17, 41-33, 56-50, 70-74.

ΑΛΜΠΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ (Ρενέσες): Μέισον 9 (1), Σίβα 2 (1/7 σουτ), Γκιφάι, Έρικσον 8 (2), Μάτισεκ, Χέρμανσον 10 (1/7 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 2/2 βολές, 4 ριμπάουντ), Όγκμπε 2, Γκεντράιτις 14 (2), Τίμαν 4, Κάβανο 5 (1), Νόκο 11 (6 ριμπάουντ), Σίκμα 5 (5 ριμπάουντ, 8 ασίστ).

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Ομπράντοβιτς): Νάναλι, Βέστερμαν 11 (3/3 τρίποντα, 5 ριμπάουντ), Κάλινιτς 6 (3/6 δίποντα, 0/6 τρίποντα, 4 ασίστ, 3κ λεψίματα, 2 λάθη), Σλούκας 16 (5/7 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 2 κλεψίματα, 5 λάθη), Ντε Κολό 10 91), Γουίλιαμς 4 (1), Τόμας 2, Βέσελι 10 (6 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο), Ντίξον, Ντατόμε 15 (3).

Ομαδικά στατιστικά - Άλμπα Βερολίνου: 17/34 δίποντα, 8/19 τρίποντα, 12/14 βολές, 23 ριμπάουντ (19+4), 19 ασίστ, 8 κλεψίματα, 13 λάθη, 1 τάπα.

Ομαδικά στατιστικά - Φενέρμπαχτσε: 17/29 δίποντα, 10/24 τρίποντα, 10/12 βολές, 31 ριμπάουντ (25+6), 16 ασίστ, 7 κλεψίματα, 19 λάθη, 4 τάπες.

Οι επόμενες υποχρεώσεις των δύο ομάδων: Την ερχόμενη εβδομάδα, η Άλμπα Βερολίνου αντιμετωπίζει κατά σειρά την Αρμάνι Μιλάνο (εκτός) και τη Ρεάλ Μαδρίτης (εντός), ενώ η Φενέρμπαχτσε παίζει με Ζενίτ (εκτός) και Μακάμπι Τελ Αβίβ (εντός).

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ