EUROLEAGUE

Ακάθεκτη η Αναντολού Εφές

Ακάθεκτη η Αναντολού Εφές

Η Αναντολού Εφές πέταξε στα σκουπίδια διαφορά 15 πόντων αλλά νίκησε στην παράταση την Ούνικς Καζάν 99-92 έπειτα από συγκλονιστικό παιχνίδι. Τρομερή εμφάνιση από τον "clutch" Ντέρικ Μπράουν.

Η Αναντολού Εφές έκανε τα εύκολα δύσκολα και είδε ένα παιχνίδι που κρατούσε σφιχτά σε όλο το δεύτερο ημίχρονο, να γλιστράει μέσα από τα χέρια της. Στο τέλος πάντως, πήρε τη νίκη που είχε τόσο μεγάλη ανάγκη, προκειμένου να εδραιώσει τη θέση της στην πρώτη οκτάδα της EuroLeague. Η ομάδα του Βέλιμιρ Περάσοβιτς επικράτησε στην παράταση της Ούνικς Καζάν με 99-92 και έφτασε τις τέσσερις συνεχόμενες νίκες στη διοργάνωση.

Ο Ντέρικ Μπράουν (24π.), ο Τζέισον Γκρέιντζερ (17π., 6ασ.) και ο Μπράιαντ Ντάνστον (16π., 7ρ.) ήταν η τριάδα που οδήγησε την Εφές στη σπουδαία νίκη, τη δεύτερη φετινή επί της Ούνικς. Στην αντίπερα όχθη, ο Κιθ Λάνγκφορντ (23π.) πέτυχε για 25ο συνεχόμενο παιχνίδι διψήφιο αριθμό πόντων και έγινε ταυτόχρονα ο τρίτος παίκτης μετά τους Ντε Κολό και Ντιλέινι που σημείωσαν πάνω από 500 πόντους σε μία σεζόν.

Ο Κουίνο Κολόμ (16π., 7ρ., 5ασ.) και ο Λατάβιους Γουίλιαμς (16π., 10ρ.) ήταν οι άλλοι δύο παίκτες που ξεχώρισαν από την Ούνικς, ωστόσο δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν την 7η σερί ήττα της ρωσικής ομάδας, η οποία έμεινε μάλιστα μαθηματικά εκτός Playoffs. Αξια αναφοράς είναι ακόμα η επιστροφή του Αντόν Πονκρασόβ ύστερα από τέσσερις και πλέον μήνες. Από τις 25 Οκτωβρίου είχε να αγωνιστεί ο διεθνής Ρώσος γκαρντ.

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Ακάθεκτη η Αναντολού Εφές

Ο MVP

Ο Τζέισον Γκρέιντζερ ήταν ο οδηγός της Εφές σε όλο το ματς, αλλά ο Ντέρικ Μπράουν ήταν αυτός που “καθάρισε” τη... μπουγάδα. O Αμερικανός φόργουορντ πέτυχε 11 από τους 17 πόντους της Εφές στην παράταση και έκανε όλη τη διαφορά στο παιχνίδι, ενώ 2,7'', πριν από το τέλος του 40λεπτου είχε βάλει και το σουτ που έκανε το σκορ 80-82, πριν ισοφαρίσει ο... συνήθης ύποπτος Κιθ Λάνγκφορντ. Ο απολογισμός του Μπράουν ήταν 24 πόντοι, 8/12 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 5/5 ελεύθερες βολές, 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ και ο μεγαλύτερος δείκτης αξιολόγησης μεταξύ όλων των παικτών που αγωνίστηκαν (30).

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Η νίκη της Εφές ήταν καθαρά... αμερικανική υπόθεση. Οι Ντέρικ Μπράουν, Τζέισον Γκρέιντζερ, Μπράντον Πολ, Μπράιαντ Ντάνστον, Ντεσόν Τόμας, Τάιλερ Χάνικατ και Αλεξ Κερκ έβαλαν όλοι μαζί τους 44 από τους 49 πόντους της Εφές στο πρώτο ημίχρονο και είχαν συνολικά 81 στον αγώνα.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στο ξέσπασμα του Ντέρικ Μπράουν στην παράταση. Το σκορ ήταν 84-85 στο 42', όταν ο Αμερικανός φόργουορντ άρχισε να παίρνει το παιχνίδι στους ώμους του. Αρχικά σκόραρε με τρίποντο (84-88), μετά πέτυχε δίποντο (86-92), εν συνεχεία σκόραρε εκ νέου (86-94), λίγο αργότερα πρόσθεσε άλλες δύο βολές (88-96) και στο τέλος πέτυχε και το καλάθι που έγραψε το τελικό 92-99. Game over.

Ακάθεκτη η Αναντολού Εφές

Ο ΑΓΩΝΑΣ

To καλό ξεκίνημα δεν ήταν αρκετό για την Ούνικς. Ούτε διήρκεσε πολύ. Η ρωσική ομάδα προηγήθηκε νωρίς νωρίς με 12-4 (στο 4ο λεπτό), αλλά μόλις η Εφές βρήκε ρυθμό στην επίθεση και οι περιφερειακοί άρχισαν να βρίσκουν στόχο από την περιφέρεια, το παιχνίδι ισορρόπησε σχετικά γρήγορα. Στο 9ο λεπτό η Εφές προηγήθηκε για πρώτη φορά στο παιχνίδι (18-19) και από εκεί και πέρα οι δύο ομάδες δεν μπορούσαν να “ξεκολλήσουν” η μία από την άλλη. Εντεκα φορές αντάλλαξαν το προβάδισμα και άλλες έξι ήταν ισόπαλες στο πρώτο ημίχρονο η Ούνικς και η Εφές. Μέχρι που οι Τούρκοι έκαναν ένα μικρό, αλλά ουσιαστικό ξέσπασμα, το οποίο άλλαξε άρδην την εικόνα της αναμέτρησης.

Ένα 6-0 από την ομάδα του Βέλιμιρ Περάσοβιτς μετέτρεψε το 41-43 σε 41-49 λίγο πριν από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου και αυτό αποδείχθηκε απλά ένα... prequel των όσων θα επακολουθούσαν στο τρίτο δεκάλεπτο. Ο Τσέντι Όσμαν έκανε την αρχή με πέντε διαδοχικούς πόντους που ανέβασαν τη διαφορά στο +11 (43-54) και λίγο αργότερα η Εφές προηγήθηκε και με τη μεγαλύτερη διαφορά στο παιχνίδι: 46-61 (στο 24'). Όλα έμοιαζαν να έχουν πάρει το δρόμο τους για την τουρκική ομάδα, ωστόσο οι μαχητικοί Ρώσοι είχαν άλλη άποψη. Η Ούνικς έριξε γρήγορα τη διαφορά κάτω από τους 10 πόντους με σερί 8-0 (54-61 στο 27') και δεν σταμάτησε εκεί, αφού στο 36' ισοφάρισε το σκορ (73-73) με ένα νέο μεγάλο σερί 10-0, για πρώτη φορά από τα μέσα της δεύτερης περιόδου. Το φινάλε ήταν ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ.

Με το σκορ 77-80 και 19,4'' να απομένουν ο Λάνγκφορντ κέρδισε φάουλ σε προσπάθεια για τρίποντο και έβαλε όλες τις βολές, κάνοντας το σκορ 80-80. Μετά το τάιμ άουτ του Περάσοβιτς ο Μπράουν έπαιξε ένας εναντίον ενός και με σουτ από τα πέντε μέτρα 2,7'' πριν από το τέλος έδωσε πάλι στην Εφές το προβάδισμα (80-82), αλλά ο Λάνγκφορντ απάντησε με εκτός ισορροπίας σουτ την ώρα που “κοκκίνιζε” το ταμπλό! Παράταση... Στο έξτρα πεντάλεπτο η Εφές δεν χάριζε κάστανα. Εβαλε τους πρώτους τρεις πόντους, ξέφυγε με +6 και εν τέλει έφτασε στη νίκη, με τον Ντέρικ Μπράουν να αναλαμβάνει δράση.

Τα δεκάλεπτα: 22-22, 43-49, 61-69, 82-82 (κ.α.), 92-99

Τα αναλυτικά στατιστικά της αναμέτρησης

Το video της αναμέτρησης

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ