EUROLEAGUE

Αγχώθηκε αλλά προκρίθηκε... κερδίζοντας

Αγχώθηκε αλλά προκρίθηκε... κερδίζοντας

Η Σάσαρι έβαλε δύσκολα στην ΤΣΣΚΑ, όμως οι Ρώσοι με τους Τεόντοσιτς και Ντε Κολό σε μεγάλα κέφια πήραν τη νίκη με 93-87 και γιόρτασαν με τον καλύτερο τρόπο την πρόκριση τους στο ΤΟΡ 16

Μετά την χθεσινή ήττα της Μακάμπι από την Μάλαγα η ΤΣΣΚΑ είχε σφραγίσει και μαθηματικά την πρόκριση της στο ΤΟΡ 16, όμως αυτό δεν αρκούσε στους παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη. Η "αρκούδα" αν και τα βρήκε... σκούρα απέναντι στην μαχητική Σάσαρι, κατάφερε να πάρει την 6η νίκη της στη regular season επικρατώντας με 93-87. Οι Μίλος Τεόντοσιτς και Νάντο Ντε Κολό ήταν οι κορυφαίοι για τους νικητές έχοντας 21 και 17 πόντους αντίστοιχα, ενώ για τους ηττημένους ο Ντέιβιντ Λόγκαν σταμάτησε στους 21. Αυτός ήταν ο πρώτος αγώνας του Μάρκο Καλβάνι ως head coach της Σάσαρι, καθώς πριν λίγες ημέρες είχε διαδεχτεί τον Ρομέο Σακέτι. Ο αγώνας είχε κι ελληνική διαιτητική εκπροσώπηση, καθώς δεύτερος διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Ηλίας Κορομηλάς.

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις του ματς

Ο αγώνας

Παρά την διαφορά δυναμικότητας η Σάσαρι δεν έδειξε καμία διάθεση να παρατήσει το παιχνίδι. Από την αρχή φρόντισε να στείλει ξεκάθαρο μήνυμα στους γηπεδούχους ότι παίζοντας με πάθος στην άμυνα και με καλά ποσοστά στην επίθεση είναι έτοιμη να τους βάλει... δύσκολα (19-18 στο 7'). Με την τριπλέτα των Εγιενκά, Πέτγουεϊ και Λόγκαν να ηγούνται επιθετικά οι Ιταλοί έβρισκαν απαντήσεις στην περιφερειακή επιθετική πολυφωνία των γηπεδούχων (35-35 στο 15'). Σε εκείνο το σημείο με τους Ντε Κολό και Τεόντοσιτς η ΤΣΣΚΑ κατάφερε να τρέξει ένα σερί 7-0 παίρνοντας για πρώτη φορά ανάσα (42-35 στο 17'). Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες να έχουν απόσταση 5 πόντων (50-45 στο 20').

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΤΣΣΚΑ μπήκε δυναμικά με στόχο να επιβάλει τον ρυθμό της, όμως οι παίκτες του Καλβάνι προσπαθούσαν να μείνουν κοντά παίρνοντας μεγάλα σουτ έξω από τα 6,75μ. Τα δύο τρίποντα του Χάινς και του Λόγκαν έδωσαν δύναμη στους φιλοξενούμενους, όμως ο Μίλος Τεόντοσιτς δεν αναχαιτιζόταν κι έτσι η περίοδος ολοκληρώθηκε με τους Ρώσους να έχουν το προβάδισμα με 70-58.

Οι παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη θεώρησαν ότι έχουν πάρει διαφορά ασφαλείας, όμως οι φιλοξενούμενοι είχαν αντίθετη άποψη. Με τον Ντέιβιντ Λόγκαν να κάνει ότι θέλει επιθετικά και τους Χάινς, Βαρνάντο να τον βοηθούν η Σάσαρι έτρεξε ένα επιμέρους 24-12 ισοφαρίζοντας σε 82-82 (στο 36'). Τα πάντα πλέον ήταν ανοικτά, καθώς οι Ιταλοί είχαν πιστέψει στο "θαύμα". Οι δύο ομάδες μπήκαν στο τελευταίο λεπτό του αγώνα με το σκορ στο 86-86 έπειτα από τρίποντο του Μαρκίζ Χάινς. Στα 43 δευτερόλεπτα ο Μίλος Τεόντοσιτς ευστόχησε σε τρίποντο, ενώ στη συνέχεια δεν κατάφερε να απαντήσει ο Στίπτσεβιτς. Ο Βαρνάντο, όμως ήταν εκεί πήρε το επιθετικό ριμπαουντ και από τη γραμμή των βολών έκανε το 89-87 στα 23 δευτερόλεπτα. Γρήγορα ο Λόγκαν έστειλε στη... γραμμή της φιλανθρωπίας τον Ντε Κολό, ο οποίος ήταν ψύχραιμος κάνοντας το 91-87. Στον χρόνο που απέμενε ο Μαρκίζ Χάινς επιχείρησε το ντράιβ, όμως είδε τον Κάιλ Χάινς να τον κόβει στους αιθέρες κι έτσι ουσιαστικά να τελειώνει κάθε ελπίδα των Ιταλών για ένα θετικό αποτέλεσμα. Το τελικό 93-87 γράφτηκε με βολές του Ντε Κολό.

Τα δεκάλεπτα: 25-26, 50-45, 70-58, 93-87.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ