EUROLEAGUE

8+1 παίκτες που έχουν απογοητεύσει στη EuroLeague

8+1 παίκτες που έχουν απογοητεύσει στη EuroLeague
24MEDIA

Με αφορμή την ολοκλήρωση του πρώτου μισού της regular season, το Sport24.gr παρουσιάζει 8+1 παίκτες που με τις έως τώρα εμφανίσεις τους έχουν απογοητεύσει στη EuroLeague.

Βρισκόμαστε στου δρόμου τα μισά στη regular season της EuroLeague. Δεδομένα, υπάρχουν παίκτες -αλλά και ομάδες- που έχουν αφήσει άκρως θετικές εντυπώσεις έως τώρα κι ορισμένοι εξ αυτών μας έχουν εντυπωσιάσει. Υπάρχουν, όμως, κι αυτοί που έχουν συγκεντρώσει πάνω τους τα φλας για αρνητικό λόγο. Παίκτες που θα έπρεπε να έχουν καλύτερη απόδοση, αλλά ακόμα δεν έχουν καταφέρει να δικαιώσουν τις προσδοκίες.

Ίσως η φράση "παίκτες που έχουν απογοητεύσει" να είναι… βαριά. Ωστόσο, είναι σίγουρο πως οι ομάδες που απέκτησαν τους ακόλουθους παίκτες, περίμεναν κάτι τελείως διαφορετικό από αυτούς στο παρκέ, συγκριτικά με τα όσα έχουν δει έως τώρα...

ΤΖΟΣ ΑΝΤΑΜΣ (G, 1993, 1.88μ./ΕΦΕΣ)

STATS: 15 συμμετοχές, 6.1 πόντοι, 37.5% τρίποντα, 1.3 ριμπάουντ, 1.9 ασίστ σε 15:45

Ο Τζος Άνταμς δεν έχει συνηθισμένη ιστορία. Ένα τροχαίο λίγο έλειψε να του διαλύσει τη ζωή . Επέστρεψε όμως. Όχι απλά δεν έκοψε το μπάσκετ, αλλά κατάφερε να φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο. Μετά την καριέρα του στο κολέγιο, μετακόμισε πέρυσι στη Ρωσία για λογαριασμό της Άβτοντορ, έκανε καλή χρονιά (12.1 πόντοι), ωστόσο με τη φανέλα της Εφές δεν έχει καταφέρει να δείξει το ταλέντο του. Υπήρξαν πολλές προσδοκίες το καλοκαίρι όταν αποκτήθηκε και για την ώρα η παρουσία του κρίνεται αδιάφορη.

ΜΑΡΣΕΛΙΝΙΟ ΧΟΥΕΡΤΑΣ (G, 1983, 1.90μ./ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ)

STATS: 15 συμμετοχές, 5.9 πόντοι, 42.3% τρίποντα, 1.5 ριμπάουντ, 3.6 ασίστ σε 16:51

Μετά από δύο σεζόν στο NBA και τους Λος Άντζελες Λέικερς, ο Χουέρτας επέστρεψε στην Ευρώπη για λογαριασμό της Μπασκόνια. Δεν είναι τόσο κακός, ωστόσο δεδομένα μπορεί να προσφέρει περισσότερα. Έχει κάνει ορισμένα θετικά παιχνίδια στη EuroLeague (σ.σ. με τη Ρεάλ είχε 13 πόντους και 6 ασίστ), ωστόσο η Μπασκόνια δεν λειτουργεί το ίδιο καλά όταν βρίσκεται στο παρκέ, συγκριτικά με την απόδοση της όταν στη θέση του point guard παίζει ο Γκρέιντζερ. Χαρακτηριστικό είναι πως όταν αγωνίζεται ο Βραζιλιάνος οι Βάσκοι είναι στο -49 κι όταν βρίσκεται στον πάγκο στο +43!

8+1 παίκτες που έχουν απογοητεύσει στη EuroLeague
EUROLEAGUE

ΒΙΚΤΟΡ ΚΛΑΒΕΡ (F, 1988, 2.07μ./ΜΠΑΡΤΣΕΛOΝΑ)

STATS: 10 συμμετοχές, 3.5 πόντοι, 43.8% τρίποντα, 2.3 ριμπάουντ σε 11:22

Ούτε πέρυσι ήταν εντυπωσιακός με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, αλλά φέτος τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα. Ο Κλαβέρ έχει εξαιρετικά χαμηλούς μέσους όρους και είναι δεδομένο πως πρέπει να βελτιωθεί αγωνιστικά, προκειμένου και οι Καταλανοί να ανέβουν επίπεδο και να διεκδικήσουν την επιστροφή τους στα playoffs της EuroLeague. Βέβαια, στην συγκεκριμένη περίπτωση πρέπει να σημειωθεί πως ο παίκτης αντιμετώπισε έναν σοβαρό τραυματισμό στην αρχή της χρονιάς, που τον κράτησε στα πιτς για αρκετές εβδομάδες. Και πάλι, όμως, δεν δίνει στο ελάχιστο κάποια από αυτά που περιμένει ο Σίτο Αλόνσο όταν τον χρησιμοποιεί…

Στο εντυπωσιακό 79-65 της Μπαρτσελόνα στη Μόσχα επί της Χίμκι, ο Κλαβέρ μέτρησε 12 πόντους και 6 ριμπάουντ. Ποιος ξέρει. Ίσως αυτό να είναι το turning point για να επιστρέψει ο διεθνής Ισπανός στον παλιό καλό του εαυτό.

ΦΙΛ ΠΡΕΣΙ (G, 1991, 1.80μ./ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ)

STATS: 12 συμμετοχές, 5 πόντοι, 25% τρίποντα, 2.1 ριμπάουντ, 2.5 ασίστ σε 14:47

Η Μπαρτσελόνα είναι η μοναδική ομάδα στη λίστα μας με δύο παίκτες κι όχι άδικα, καθώς αρκετοί από τους παίκτες της δεν έχουν αποδώσει τα αναμενόμενα Ο Φιλ Πρέσι είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα. Ο Σίτο Αλόνσο προσπάθησε να κάνει κάτι παρόμοιο με αυτό που έκανε πέρυσι με τον Σέιν Λάρκιν, αλλά για την ώρα έχει αποτύχει , όπως φαίνεται στους αριθμούς του Πρέσι. Στα τελευταία ματς τον έχει αφήσει εκτός ροτέισον και το ενδεχόμενο αντικατάστασης του δεν είναι απίθανο. Κάθε άλλο.

ΤΖΕΪΣΟΝ ΤΟΜΠΣΟΝ (C, 1986, 2.11μ./ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ)

STATS: 15 συμμετοχές, 4.3 πόντοι, 4.1 ριμπάουντ σε 15:22

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς πήρε τον Τζέισον Τόμπσον ως αντί-Γιούντο, αλλά το αποτέλεσμα έως τώρα δεν τον έχει δικαιώσει και βρίσκεται σε απόγνωση , καθώς το… κουπί το τραβάει σχεδόν μόνος του ο Γιαν Βέσελι. Όσα σχήματα κι αν έχει δοκιμάσει ο Ζοτς, το No. 12 του NBA draft του 2008 δεν έχει καταφέρει να βρει ρυθμό. Είναι χαρακτηριστικό πως από τα 15 ματς της EuroLeague έως τώρα, μόνο στα δύο ήταν "διψήφιος"!

8+1 παίκτες που έχουν απογοητεύσει στη EuroLeague
EUROLEAGUE

ΤΣΑΡΛΣ ΤΖΕΝΚΙΝΣ (G, 1989, 1.91μ./ΧΙΜΚΙ)

STATS: 15 συμμετοχές, 4.3 πόντοι, 35.5% τρίποντα, 1.3 ριμπάουντ, 1.8 ασίστ σε 21:24

Προφανώς, στη Χίμκι δεν μπορεί να είναι σταρ. Δεν είναι αυτός ο ρόλος του. Οι αριθμοί του, όμως, δεδομένα δεν είναι αυτοί που περίμεναν στον ρωσικό σύλλογο όταν τον απέκτησαν το καλοκαίρι. Ο Τζένκινς είχε κοντά στους 10 πόντους (9.4 για την ακρίβεια) κατά μέσο όρο με τη φανέλα του Ερυθρού Αστέρα, σούταρε με 42.5% στα τρίποντα, αλλά φέτος δεν είναι το ίδιο καλός. Κι αυτό δίνει το δικαίωμα στις αντίπαλος άμυνες να επικεντρωθούν στον Αλεξέι Σβεντ, κάτι που δημιουργεί σημαντικό πρόβλημα στη Χίμκι.

ΝΤΙΑΝΤΡΕ ΚΕΪΝ (G, 1989, 1.96μ./ΜΑΚΑΜΠΙ)

STATS: 15 συμμετοχές, 5.6 πόντοι, 18.2% τρίποντα, 2.8 ριμπάουντ, 1.7 ασίστ σε 19:26

Μετά από μία σπουδαία χρονιά με τη φανέλα της Νίζνι, ο Κέιν έκανε το άλμα στην καριέρα του, συμφώνησε με τη Μακάμπι κι αγωνίζεται για πρώτη φορά στη EuroLeague. Δεν έχει καταφέρει να προσαρμοστεί, όμως, στο υψηλότερο επίπεδο, παρά το γεγονός ότι ο coach Σπάχια τον εμπιστεύεται και τον αφήνει αρκετά λεπτά στο παρκέ. Προφανώς, δεν γίνεται να έχει ο Κέιν 16.8 πόντους κατά μέσο όρο όπως είχε στο περσινό EuroCup. Από την άλλη, όμως, όταν σουτάρει με 18.2% στα τρίποντα, είναι λογικό στις τάξεις της ομάδας να είναι απογοητευμένοι από την απόδοση του.

ΦΑΜΠΙΕΝ ΚΟΖΕΡ (G, 1987, 1.95μ./ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ)

STATS: 15 συμμετοχές, 5.7 πόντοι, 36% τρίποντα, 1.1 ριμπάουντ, 1.7 ασίστ σε 18:35

Ο Κοζέρ έκανε θετικές σεζόν με τη Μπασκόνια (σ.σ. τότε λεγόταν Λαμποράλ Κούτσα) και πέρυσι με τη φανέλα της Μπάμπεργκ είχε 9.9 πόντους κατά μέσο όρο, έχοντας ρόλο ηγέτη σε πολλές αναμετρήσεις. Στη Ρεάλ δεν αποκτήθηκε για να είναι πρωταγωνιστής, ωστόσο οι αριθμοί του είναι σίγουρα χαμηλότεροι από αυτούς που θα περίμενε ο Πάμπλο Λάσο. Ειδικότερα από τη στιγμή που οι Μαδριλένοι αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα τραυματισμών! Ενδεικτικό είναι πως η Ρεάλ "εκτοξεύεται" στο +78 όταν ο Γάλλος γκαρντ βρίσκεται στον πάγκο, από το +2 που έχει όταν αγωνίζεται.

8+1 παίκτες που έχουν απογοητεύσει στη EuroLeague
EUROLEAGUE

ΝΤΑΜΙΑΝ ΡΟΥΝΤΕΖ (F, 1986, 2.03μ./ΒΑΛΕΝΘΙΑ)

STATS: 7 συμμετοχές, 2.7 πόντοι, 33.3% τρίποντα, 1.3 ριμπάουντ, 1 ασίστ σε 12:20

Το δείγμα δεν είναι τόσο μεγάλο όσο των παραπάνω, γι' αυτό και ο τίτλος αναφέρει "8+1 παίκτες που έχουν απογοητεύσει", αφού ο Ρούντεζ μετράει μόλις 7 συμμετοχές. Μετά από τρεις σεζόν στο NBA, ο Κροάτης επέστρεψε στην Ευρώπη, με τους ανθρώπους της Βαλένθια να τον εμπιστεύονται. Δεν έχουν, όμως, δικαιωθεί στο ελάχιστο. Οι αριθμού του 31χρονου φόργουορντ είναι απογοητευτικοί, σε μία περίοδο μάλιστα που οι πρωταθλητές Ισπανίας ταλαιπωρούνται από πάρα πολλές απουσίες κι έχουν ανάγκη τον κάθε παίκτη του ρόστερ! Ο Ρούντεζ δεν έχει βοηθήσει κι είναι άγνωστο πόσο θα κάνουν ακόμα υπομονή μαζί του στη Βαλένθια...

Σημείωση: Έτοιμος να βρεθεί στη λίστα ήταν κι ο Κόρι Τζέφερσον. Η Αρμάνι Μιλάνο, όμως, φαίνεται πως έχει αποφασίσει να αποδεσμεύει αργά ή γρήγορα τον πρώην NBAer -ο οποίος μετράει 3.5 πόντους και 1.3 ριμπάουντ κατά μέσο όρο στη EuroLeague- επομένως δεν υπάρχει λόγος να τον συμπεριλάβουμε. Για τον ίδιο λόγο έμεινε εκτός ο Ρίκι Λίντο της Εφές.

Photo Credits: EuroLeague

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ