EUROCUP

Ουλμ - Προμηθέας 67-70: Δια πυρός και σιδήρου

BASKET LEAGUE / ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ - ΙΩΝΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ - ΙΩΝΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Χάρη σε πέντε αναπάντητους πόντους στο τελευταίο λεπτό, ο Προμηθέας Πατρών άλωσε την έδρα της Ουλμ (70-67) και έφτασε τις δύο νίκες στο EuroCup. Νταμπλ νταμπλ ο Λάνγκστον Χολ, σε ένα παιχνίδι που οι περισσότεροι παίκτες του Μάκη Γιατρά ήταν κακοί.

Δια πυρός και σιδήρου πέρασε από τη Ratiopharm Arena ο Προμηθέας, που επιβλήθηκε της Ουλμ (70-67) και έφτασε τις δύο νίκες σε τρεις αγώνες στο EuroCup. Σε ένα πολύ κακό ποιοτικά παιχνίδι, με πολλά άστοχα σουτ και κακές επιλογές στην επίθεση, οι παίκτες του Μάκη Γιατρά βρήκαν τον τρόπο να αντιδράσουν στο φινάλε και να πετύχουν πέντε αναπάντητους πόντους στο τελευταίο λεπτό, για να πάρουν τη νίκη.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο Κρις Μπαμπ τελείωσε με 0/9 τρίποντα, ενώ ο Λεωνίδας Κασελάκης είχε 0/7 σουτ στην αναμέτρηση. Ο Λάνγκστον Χολ (16 πόντοι, 11 ασίστ) ήταν ο κορυφαίος των νικητών, ενώ ο Τσέις Φίλερ αυτός που πέτυχε το κρισιμότερο καλάθι της αναμέτρησης με 59.6'' για το τέλος, απαντώντας στο δίποντο που είχε βάλει λίγο νωρίτερα ο Ντέρεκ Γουίλις. Η χαριστική βολή στη γερμανική ομάδα δόθηκε από τον Λάνγκστον Χολ με floater με 14.4'' να απομένουν.

Στην εκπνοή, ο Αντρέας Ομπστ αστόχησε σε σουτ τριών πόντων για να στείλει το παιχνίδι στην παράταση.

Ο MVP

Δεν είναι μόνο το καλάθι που πέτυχε με 14.4'' για το τέλος. Ο Λάνγκστον Χολ ήταν ο μοναδικός περιφερειακός του Προμηθέα (τον ακολούθησε σε απόδοση ο Οκτάβιους Έλις) που παρουσιάστηκε σταθερός επί σαράντα λεπτά στο παρκέ. Ο έμπειρος γκαρντ τελείωσε με 16 πόντους (με 2/4 δίποντα, 2/6 τρίποντα και 6/6 βολές), 4 ριμπάουντ, 11 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 λάθος σε 34'29'' για να κερδίσει τον τίτλο του πολυτιμότερου.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Ο Κρις Μπαμπ έφτασε στον Προμηθέα με την ταμπέλα του "σκόρερ". Απόψε όμως δεν έβρισκε τον στόχο με τίποτα. Ξεκίνησε με τέσσερις γρήγορους πόντους, αλλά έμεινε σε αυτούς. Τελείωσε το παιχνίδι με 0/9 τρίποντα, αδυνατώντας να βοηθήσει επιθετικά την ομάδα του.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν καλύτερα το παιχνίδι, πίεσαν στο επιθετικό ριμπάουντ και κατάφεραν να πάρουν ένα μικρό προβάδισμα. Ο Οκτάβιους Έλις αποτελούσε το αντίβαρο της δράσης των ψηλών της Ουλμ, πριν αναλάβει δράση ο Ολεκσάντρ Λίποβι. Ο γκαρντ/φόργουορντ ήταν εξαιρετικός στην επίθεση, ευστόχησε στα τρία πρώτα περιφερειακά σουτ που εκτέλεσε και συνέβαλε σημαντικά μέχρι το +4 (22-26) του 14ου λεπτού.

Η άμυνα του Προμηθέα συνέχισε να παίρνει καλό βαθμό, τα ριμπάουντ έπαψαν να αποτελούν πρόβλημα, την ίδια ώρα όμως η επιθετική λειτουργία είχε χαλάσει. Παρόλ' αυτά, το προβάδισμα δεν άλλαξε χέρια μέχρι την ανάπαυλα. Οι παίκτες του Μάκη Γιατρά έμειναν μπροστά (32-36), με τα 6/15 τρίποντα να αποτελούν το μεγαλύτερο όπλο τους απέναντι σε μια ομάδα που πήρε μαζεμένους πόντους από τον Ζόραν Ντράγκιτς και τον Γκραν Τζέτερ στα πρώτα λεπτά, έκτοτε όμως δεν είχε σταθερότητα στο εκτελεστικό κομμάτι.

Στο δεύτερο μέρος, το παιχνίδι ήταν ακόμη πιο κλειστό. Από τη μία η δράση των ψηλών του Προμηθέα, από την άλλη η προσπάθεια του Ζόραν Ντράγκιτς και του Σεθ Χάινριχς. Ο δεύτερος πέτυχε μάλιστα μαζεμένους πόντους στη διάρκεια της τρίτης περιόδου, αποτελώντας τον βασικότερο λόγο για τον οποίο η γερμανική ομάδα γύρισε από το -4 και έκλεισε το δεκάλεπτο στο +3 (53-50).

Οι δύο ομάδες συνέχισαν να πηγαίνουν πόντο - πόντο, με το προβάδισμα να αλλάζει πολλές φορές χέρια. Στο 1'20'' για το τέλος, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που έδειχναν να είναι πιο κοντά στη νίκη. Την ώρα που ο Κρις Μπαμπ έχανε το ένα τρίποντο μετά το άλλο, ο Ντέρεκ Γουίλις έφερε την Ουλμ στο +2 (67-65) με ανάποδο λέι απ, μετά από ασυνεννοησία των παικτών του Μάκη Γιατρά.

Στην επόμενη κατοχή, ο Τσέις Φίλερ έβαλε ένα μεγάλο σουτ τριών πόντων, για να επαναφέρει σε θέση οδηγού τον Προμηθέα. Ακολούθησε μια καθαρή άμυνα για να προκύψει αμέσως μετά το floater του Λάνγκστον Χολ που έβαλε τέλος στα όνειρα των γηπεδούχων για νίκη. Ο MVP της ελληνικής ομάδας σκόραρε στο τέλος των 24'' της επίθεσης (με 14.4'' για το τέλος του αγώνα), ο Γιάκα Λάκοβιτς πήρε τάιμ άουτ, αλλά το τρίποντο που επιχείρησε ο Αντρέας Ομπστ στην εκπνοή κατέληξε στο σίδερο.

Ο Προμηθέας πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη (τη δεύτερη εκτός έδρας στη διοργάνωση), την ώρα που η Ουλμ μετράει μόνο ήττες στο EuroCup.

ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ: Στη Ratiopharm Arena βρέθηκαν 3.518 φίλοι της Ουλμ, δημιουργώντας ωραία ατμόσφαιρα και δίνοντας παλμό στο γήπεδο.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Γιόβτσιτς - Μπάλακ - Αμπρόσοφ.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 19-20, 34-38, 53-50, 67-70.

ΟΥΛΜ (Λάκοβιτς): Χέις 8 (1 τρίποντο, 6 λάθη), Ντράγκιτς 17 (4/9 δίποντα, 2/8 τρίποντα, 3/4 βολές), Γκέντερ 3 (1), Φίλιπς, Τζέρετ 14 (11 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Ομπστ 4, Χάινριχς 10 (1 τρίποντο, 5 ριμπάουντ), Χέκμαν 2, Σίλινγκ, Γουίλις 9 (1 τρίποντο, 6 ριμπάουντ).

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ (Γιατράς): Χολ 16 (2/4 δίποντα, 2/6 τρίποντα, 6/6 βολές, 4 ριμπάουντ, 11 ασίστ, 1 κλέψιμο), Μπαμπ 5 (0/9 τρίποντα), Λίποβι 11 (3/6 τρίποντα), Αγραβάνης 9 (2 τρίποντα, 7 ριμπάουντ), Λόουερι, Κασελάκης (0/6 δίποντα, 0/1 τρίποντο), Κατσίβελης 2, Φίλερ 6 (2), Μπόγρης 5, Έλις 14 (5/7 δίποντα, 4/6 βολές, 8 ριμπάουντ, 4 κλεψίματα).

Ομαδικά στατιστικά - Ουλμ: 20/40 δίποντα, 6/17 τρίποντα, 9/11 βολές, 34 ριμπάουντ (24+10), 13 ασίστ, 5 κλεψίματα, 17 λάθη, 4 τάπες.

Ομαδικά στατιστικά - Προμηθέας Πατρών: 13/35 δίποντα, 9/29 τρίποντα, 17/22 βολές, 35 ριμπάουντ (22+13), 20 ασίστ, 9 κλεψίματα, 11 λάθη, 2 τάπες.

Οι επόμενες υποχρεώσεις των δύο ομάδων: Την επόμενη εβδομάδα, ο Προμηθέας Πατρών υποδέχεται τη Βίρτους Μπολόνια (22/10, 19:30), ενώ η Ουλμ δοκιμάζεται εκτός έδρας από τη Μονακό (23/10, 19:45).

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS EUROCUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ