EUROCUP

Ολυμπιακός - Γκεντσλίκ 72-64: Σπουδαία νίκη και βήμα πρόκρισης

EUROCUP ΓΥΝΑΙΚΩΝ / ΟΣΦΠ - ΟΡΜΑΝ ΓΚΕΝΤΣΛΙΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
EUROCUP ΓΥΝΑΙΚΩΝ / ΟΣΦΠ - ΟΡΜΑΝ ΓΚΕΝΤΣΛΙΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός κέρδισε 72-64 την πολύ ισχυρή Γκεντσλίκ, ενώ θα μπορούσε να έχει πάρει και μεγαλύτερη διαφορά ενόψει του επαναληπτικού της Τουρκίας (26/1) που θα κρίνει και το ειστήριο για την οκτάδα του EuroCup Women.

Μέχρι το ματς του ΣΕΦ, η Γκεντσλίκ είχε μία μόλις ήττα. Οι "ερυθρόλευκες" ωστόσο κατάφεραν να την υποχρεώσουν και σε δεύτερη (72-64), κάνοντας το πρώτο βήμα στο Top-16, ενώ θα μπορούσαν να έχουν πάρει και μεγαλύτερη διαφορά ενόψει του επαναληπτικού της Τουρκίας την ερχόμενη Τετάρτη (26/1) που θα κρίνει και το εισιτήριο για την οκτάδα του EuroCup Women.

Με κορυφαία τη Γέμελος στην επίθεση (23 πόντους) και καταλυτική τη Γιουρτσένκοβα στο κομμάτι της άμυνας στη ρακέτα, το συγκρότημα του Παντελάκη είχε ξεφύγει μέχρι και με 15 πόντους διαφορά, είδε την τουρκική ομάδα να μειώνει στο τέλος της τρίτης περιόδου, ωστόσο ξέφυγε και πάλι, κερδίζοντας ένα παιχνίδι στο οποίο ήταν ανώτερη επιθετικά και μετά το πρώτο δίλεπτο δεν κινδύνεψε σε κανένα σημείο του αγώνα. Μάλιστα, με τη διαφορά στους 14 πόντους στο 35', ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να έχει κλείσει το παιχνίδι και με μεγαλύτερη διαφορά και πλέον θα πρέπει να υπερασπιστεί στην Τουρκία το +8 το αγώνα του ΣΕΦ.

Ο Γιώργος Παντελάκης ξεκίνησε τις Τόμας, Γέμελος, Νικολοπούλου, Γιουρτσένκοβα και Γκρέιβς, όπου όλες κατάφεραν νωρίς-νωρίς να γράψουν το όνομά τους στον πίνακα των σκόρερ επιστρέφοντας άμεσα από το 2-7 της Γκεντσλίκ στο ξεκίνημα. Οι "ερυθρόλευκες" έλυσαν -προσωρινά- το πρόβλημα του αμυντικού ριμπάουντ, πίεσαν και βρήκαν σκορ στον αιφνιδιασμό, τρέχοντας ένα 16-3, με τη Γέμελος να ξεκινά "ζεστή" με 3/4 σουτ και 8 πόντους οδηγώντας τον Ολυμπιακό στο 20-17 του πρώτου δεκαλέπτου.

Η τουρκική ομάδα είχε ξεκάθαρη πρόθεση να "ταΐσει" τις Ρόμπινσον και Πάρις, οι οποίες είχαν τους 16 από τους 26 πόντους της ομάδας τους (η δεύτερη είχε και 10 ριμπάουντ), χωρίς όμως να είναι αρκετές για να αποτρέψουν το σερί του Ολυμπιακού που έφτασε να προηγείται και με 15 πόντους (34-19) στο 18', χάρη στα δύο τρίποντα της Σπυριδοπούλου και την καλή δουλειά της Γκρέιβς στη ρακέτα, όπως επίσης και στην πίεση των ερυθρολεύκων και τα double-team στις ψηλές της Γκεντσλίκ, υποχρεώνοντάς τη σε 10 λάθη. Το πρόβλημα των χαμένων ριμπάουντ (11 χαμένα) από τις παίκτριες του Παντελάκη επέστρεψε και έτσι η διαφορά μειώθηκε στο τέλος του πρώτου μέρους (37-28), ενώ έφτασε και στους 7 πόντους στην εκκίνηση του δεύτερου.

Ο Ολυμπιακός βρήκε τρία συνεχόμενα καλάθια της Νικολοπούλου (έγινε διψήφια), ενώ ένα ακόμη τρίποντο της Γέμελος (3/6) επανέφερε τη διαφορά στους 10 πόντους (51-41) στο 28'. Στο τελευταίο δίλεπτο, οι ερυθρόλευκες έχασαν τη συγκέντρωσή τους, ενώ η Ογκουνμποβάλε πήρε τη σκυτάλη στην επίθεση της Γκεντσλίκ, η οποία μείωσε μέχρι και στους 4 πόντους, επιλέγοντας να παίξει κοντά στη ρακέτα όπου είχε πολλά κερδισμένα φάουλ και 7 εύστοχες βολές (σε 8 προσπάθειες από τη γραμμή).
Η έναρξη της τέταρτης περιόδου θύμισε πολύ αυτή της δεύτερης για τον Ολυμπιακό που χρειάστηκε ξανά τα σουτ μέσης απόστασης από τις Γέμελος (έφτασε τους 18 πόντους) και Τόμας για να επαναφέρει τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα, ενώ η Γιουρτσένκοβα συνέχισε να κάνει καλή αμυντική δουλειά περιορίζοντας τις "ψηλές" της τουρκικής ομάδας στο δεύτερο μέρος. Οι παίκτριες του Παντελάκη εμφανίστηκαν πιο συγκεντρωμένες χωρίς διάθεση να επιτρέψουν στην τουρκική ομάδα να μειώσει εκ νέου τη διαφορά. Η Γέμελος συνέχισε να "πυροβολεί" και με 5 δικούς της συνεχόμενους πόντους έστειλε τον Ολυμπιακό στο +14, με την Γκεντσλίκ απλά να... παρακολουθεί τη 31χρονη γκαρντ, συνεχίζοντας βέβαια να κάνει και λάθη στην επίθεση (έφτασε τα 20!). Οι παίκτριες του Παντελάκη, όμως, είχαν νέα "νεκρά" διαστήματα στο τέλος, πήραν μεν τη νίκη, ωστόσο αυτή θα μπορούσε να είναι και με διαφορά μεγαλύτερη των 8 πόντων (72-64).

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Αράνα, Τόμοβ, Καβάρ

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 20-17, 37-28, 55-49, 72-64

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Παντελάκης): Γέμελος 23 (4 τρίποντα, 7 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Γκρέιβς 16 (9 ριμπάουντ), Σπυριδοπούλου 6 (2), Σταμολάμπρου 2, Τόμας 12 (7 ριμπάουντ), Γιουντσέρκοβα 3 (5 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Λούκα, Νικολοπούλου 10, Παυλοπούλου, Σταμάτη.

ΓΚΕΝΤΣΛΙΚ (Ντουρούρ): Μπιλτζίκ 7 (1), Καρτάλτεπε, Λίνταμ 13 (1), Ογκουνμποβάλε 14, Ρόμπινσον 15 (1 τριποντο, 10 ριμπάουντ),Γκεζγκίν, Πάρις 15 (16 ριμπάουντ).

Τα ομαδικά στατιστικά του Ολυμπιακού:21/52 δίποντα, 8/18 τρίποντα, 6/8 βολές, 34 ριμπάουντ, 19 ασίστ, 7 κλεψίματα, 9 λάθη, 4 μπλοκ.

Τα ομαδικά στατιστικά της Γκεντσλίκ:21/43 δίποντα, 3/18 τρίποντα, 13/17 βολές, 46 ριμπάουντ, 19 ασίστ, 5 κλεψίματα, 20 λάθη, 1 μπλοκ

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS EUROCUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ