EUROCUP

EuroCup: Με Μάντζαρη, Αγραβάνη οι κορυφαίοι νεοφερμένοι

EuroCup: Με Μάντζαρη, Αγραβάνη οι κορυφαίοι νεοφερμένοι
eurokinissi EUROKINISSI

Το EuroCup συμπεριέλαβε δύο πρώην παίκτες του Ολυμπιακού, τον Βαγγέλη Μάντζαρη και τον Δημήτρη Αγραβάνη, στο Top 10 των καλύτερων νεοφερμένων της χρονιάς.

Μετά το Top 10 των μεταγραφών, το EuroCup έφτιαξε και αυτό με τους πιο πολλά υποσχόμενους νεοφερμένους παίκτες της σεζόν 2019/20. Δύο θέσεις σε αυτό μάλιστα κατέκτησαν και δύο Έλληνες και δη πρώην παίκτες του Ολυμπιακού: ο Βαγγέλης Μάντζαρης και ο Δημήτρης Αγραβάνης.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του EuroCup, ο νυν γκαρντ της Ούνικς Καζάν και ο φόργουορντ/σέντερ του Προμηθέα Πάτρας είναι δύο από τους παίκτες που αναμένεται να αφήσουν το στίγμα τους στην πρώτη τους παρουσία στην διοργάνωση με τις νέες ομάδες τους.

" Ο δύο φορές πρωταθλητής της EuroLeague βρίσκεται στο αποκορύφωμα της καριέρας του, είναι ένας πόιντ γκαρντ παλιάς σχολής που οργανώνει την επίθεση και παίζει αμείλικτη άμυνα στην μπάλα, βάζοντας παράλληλα τους συμπαίκτες του στην καλύτερη θέση να πετύχουν. Είναι επίσης ανθεκτικός, έχοντας εμφανιστεί σε περισσότερα παιχνίδια από όλους στην EuroLeague (210), εκτός από έξι άλλους παίκτες κατά τη διάρκεια των οκτώ σεζόν του με τον Ολυμπιακό. Αυτό που θα επωφεληθεί περισσότερο η Ούνικς, πάντως, είναι η εμπειρία του ως βασικός σε τέσσερις τελικούς της EuroLeague", αναφέρει το σχετικό άρθρο για τον Μάντζαρη.

Όσον αφορά στον Αγραβάνη: " Παρόλο που κάποτε έπαιξε 19 δευτερόλεπτα στο EuroCup ως 16χρονος, ο Αγραβάνης είναι νεοφερμένος. Όπως και ο Μάντζαρης, ο 24χρονος προπονητής προέρχεται από έξι χρονιές με τον Ολυμπιακό, αν και οι τελευταίες δύο ήταν λειψές λόγω τραυματισμού. Ήταν καθοριστικός παράγοντας από τον πάγκο στον ημιτελικό του 2017, βοηθώντας στην αποκαθήλωση της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και γενικά ήταν επιθετικός στις λίγες ευκαιρίες του είχε μέχρι τώρα ως μπακ-απ του θρύλου Γιώργου Πρίντεζη. Θα πρέπει να πάρει πολύ περισσότερες πιθανότητες με τον Προμηθέα και αν το σώμα του συνεργαστεί, ο Αγραβάνης μπορεί να είναι ένας παίκτης που θα έχει άμεση επίδραση στη νέα του ομάδα".

Αναλυτικά η λίστα του EuroCup για τους καλύτερους νεοφερμένους παίκτες είναι η εξής:

1. Τζόνι Ο'Μπράιαντ (Λοκομοτίβ Κουμπάν)

2. Βαγγέλης Μάντζαρης (Ούνικς Καζάν)

3. Δημήτρης Αγραβάνης (Προμηθέας Πάτρας)

4. Γκρεγκ Γουίτινγκτον (Γαλατάσαραϊ)

5. Αριέλ Φιλόι (Βενέτσια)

6. Σεμάτζ Κρίστον (Λιμόζ)

7. Κάμερον Μπέρστοου (Ρίτας Βίλνιους)

8. Τζόναθαν Γουίλιαμς (Μακάμπι Ρισόν)

9. Γιουσού Εντόι (Ναντέρ)

10. Κεν Χόρτον (Μπρέσια)

Photo credits: Eurokinissi

TAGS EUROCUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ