EUROCUP

Από το Νο9 του ESPN στη Γαλατάσαραϊ

Kentucky's Aaron Harrison (2) reacts to a call during the second half of the NCAA Final Four tournament college basketball semifinal game Wisconsin Saturday, April 4, 2015, in Indianapolis. (AP Photo/David J. Phillip)
Kentucky's Aaron Harrison (2) reacts to a call during the second half of the NCAA Final Four tournament college basketball semifinal game Wisconsin Saturday, April 4, 2015, in Indianapolis. (AP Photo/David J. Phillip) AP PHOTO/DAVID J. PHILLIP

Πριν από πέντε χρόνια, ο Άαρον Χάρισον θεωρούνταν ένας από τους καλύτερους περιφερειακούς του NCAA. Πλέον θα φορά τη φανέλα της Γαλατάσαραϊ, ψάχνοντας έναν τρόπο να βγει στον "αφρό".

Η Γαλατάσαραϊ συνεχίζει να γεμίζει -έστω και καθυστερημένα- το ρόστερ της, με τον Άαρον Χάρισον να ανακοινώνεται για τον επόμενο χρόνο. Ο 23χρονος γκαρντ θα δοκιμάσει για πρώτη φορά την τύχη του στην Ευρώπη, αφού την προηγούμενη τριετία βρέθηκε μεταξύ ΝΒΑ και G-League.

Κι η αλήθεια είναι ότι δεν... προβλεπόταν να φτάσει στο σημείο να ψάχνει στα μέρη μας για συμβόλαιο, δεδομένου ότι στα γυμνασιακά του χρόνια συγκαταλεγόταν μεταξύ των κορυφαίων ταλέντων των ΗΠΑ. Δεν είναι τυχαίο πως είχε βρεθεί στο Νο9 της λίστας του ESPN με τους παίκτες που μπήκαν στο NCAA το 2013, όταν αποφάσισε να παίξει για τον Τζον Καλιπάρι στο Κεντάκι.

Γρήγορα έδειξε πως έχει ποιότητα και επιβεβαίωσε την ταμπέλα του σουτέρ που του είχε "κολλήσει" από νωρίς, στη διάρκεια της March Madness του 2014. Τότε που χάρη σε τρία δικά του σουτ, οι "Αγριόγατες" έφτασαν μέχρι τον τελικό του NCAA.

Στο κολέγιο έμεινε για δύο χρόνια, ενώ ακολούθως δοκίμασε τις δυνάμεις του στο ΝΒΑ -δίχως ιδιαίτερη επιτυχία. Η λάμψη του NCAA έφυγε πολύ γρήγορα από πάνω του, κάτι που αποτυπώθηκε στο γεγονός πως έπαιξε σε πέντε ομάδες της G-League. Στο ΝΒΑ πάτησε το παρκέ μόλις 37 φορές, μετρώντας 2.3 πόντους και 1.2 ριμπάουντ κατά μέσο όρο.

Παρεμπιπτόντως, στη Γαλατάσαραϊ θα συναντήσει τον Ζακ Όγκαστ , ο οποίος επέστρεψε στην Τουρκία μετά από ένα χρόνο παρουσίας στον Παναθηναϊκό.

AP Photo/David J. Phillip

TAGS EUROCUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ