EUROBASKET

Χωρίς παίκτη της Μακάμπι στην 12αδα για 1η φορά στην ιστορία το Ισραήλ!

Χωρίς παίκτη της Μακάμπι στην 12αδα για 1η φορά στην ιστορία το Ισραήλ!

Το Ισραήλ ανακοίνωσε την 12αδα του ενόψει του Eurobasket 2017, με το γεγονός που ξεχωρίζει βέβαια να είναι ότι για πρώτη φορά στην ιστορία του θα παραταχθεί σε μεγάλη διοργάνωση χωρίς παίκτη από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ!

Το όνομα του παίκτη των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, Όμρι Κάσπι, ξεχωρίζει στην 12αδα που ανακοίνωσε το Ισραήλ ενόψει του Eurobasket 2017, όπως και του βετεράνου Γιοτάμ Χαλπερίν, ο οποίος έχει ανακοινώσει ότι αυτή θα είναι η τελευταία του μεγάλη διοργάνωση με την ομάδα.

Ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον βέβαια έχει το γεγονός ότι για πρώτη φορά στην ιστορία το Ισραήλ θα παραταχθεί σε μία μεγάλη διοργάνωση χωρίς κάποιον παίκτη της Μακάμπι στο ρόστερ του! Ο λόγος που συνέβη αυτό είναι επειδή οι τρεις παίκτες της Μακάμπι που κλήθηκαν στην προεπιλογή - Ιτάι Σέγκεβ, Καράμ Μασούρ, Τζέικ Κόεν - τέθηκαν εκτός εθνικής από την Ομοσπονδία για πειθαρχικούς λόγους, αφού ο πρώτος αρνήθηκε να προπονηθεί μέχρι να ξεκαθαρίσει το θέμα της ασφάλισής του, ενώ οι άλλοι δύο κηρύχθηκαν "αδικαιολογήτως απόντες" όταν απείχαν από τις πρώτες προπονήσεις της ομάδας προφασιζόμενοι τραυματισμό !

Η αλήθεια βέβαια είναι ότι υπάρχει κι άλλος λόγος που συμβαίνει αυτό: Η Μακάμπι αποφάσισε να αφήσει ελεύθερος όταν ολοκληρώθηκε η σεζόν τους Γκάι Πνίνι, Γιογκέβ Οχαγιόν και Γκαλ Μέκελ, οι οποίοι θα βρίσκονται μεν κανονικά στην 12αδα, αλλά όχι ως παίκτες της ομάδας.

Αναλυτικά η 12αδα του Ισραήλ: Ιντάν Ζάλμασον (σέντερ), Γκάι Πνίνι (γκαρντ), Μπαρ Τιμόρ (γκαρντ), Γκαλ Μέκελ (γκαρντ), Σον Ντόσον (φόργουορντ), Ρίτσαρντ Χάουελ (φόργουορντ), Γιοτάμ Χαλπερίν (γκαρντ), Λιόρ Ελιάχου (φόργουορντ), Οζ Μπλέιζερ (φόργουορντ), Ομρι Κάσπι (φόργουορντ), Ελισάι Καντίρ (σέντερ), Γκουστάβο Οχαγιόν (γκαρντ).

Το Ισραήλ βρίσκεται στον 2ο όμιλο, μαζί με την Λιθουανία, την Ιταλία, την Ουκρανία, την Γερμανία και την Γεωργία.

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ