EUROBASKET

Χωρίς Μπατούμ στο Eurobasket η Γαλλία

Χωρίς Μπατούμ στο Eurobasket η Γαλλία

Ο Νικολά Μπατούμ προανήγγειλε ότι δεν πρόκειται να πάρει μέρος στο φετινό Eurobasket, έπειτα από οκτώ συνεχόμενα χρόνια παρουσίας στην Εθνική Γαλλίας.

Για πρώτη φορά από τότε που πήρε το χρίσμα του διεθνή, ο Νικολά Μπατούμ δεν πρόκειται να φορέσει το εθνόσημο της Γαλλίας το επερχόμενο καλοκαίρι. Ο Γάλλος φόργουορντ ανακοίνωσε μετά το τέλος του χθεσινού αγώνα των Σάρλοτς Χόρνετς με τους Μπόστον Σέλτικς την απόφασή του να μην στελεχώσει την εθνική ομάδα της πατρίδας του στο φετινό Eurobasket, για πρώτη φορά ύστερα από οκτώ συνεχόμενα χρόνια παρουσίας.

" Θα αφιερώσω τον εαυτό μου στους Hornets. Θα κάνω ατομικές προπονήσεις. Πρέπει να επικεντρωθώ στον εαυτό μου και μια φορά. Η ομάδα μου το χρειάζεται αυτό. Κι εγώ το χρειάζομαι αυτό" δήλωσε ο 28χρονος σμολ φόργουορντ, που χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη απόφαση μία από τις δυσκολότερες που έχει πάρει στην καριέρα του.

Ο Μπατούμ έχει υπάρξει μέλος των εθνικών ομάδων Παίδων (2004) και Εφήβων (2005, 2006, 2007) της Γαλλίας. Το 2009 κλήθηκε για πρώτη φορά στην Εθνική Ανδρών και έκτοτε δεν έχει απουσιάσει ποτέ από τις υποχρεώσεις των "τρικολόρ", με τους οποίους έχει κατακτήσει ένα χρυσό μετάλλιο (2013), ένα αργυρό (2011) και δύο χάλκινα (2014, 2015).

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ