EUROBASKET

Χλίνασον: "Θα προσπαθήσω να σταματήσω τον Μπουρούση"

Χλίνασον: "Θα προσπαθήσω να σταματήσω τον Μπουρούση"

Το παιδί θαύμα της Ισλανδίας, ο Τρίγκβι Χλίνασον, αναφέρθηκε στο ματς της πρεμιέρας του Eurobasket με την Ελλάδα (31/8, 16:30) και τον Γιάννη Μπουρούση.

Ο σέντερ της εθνικής Ισλανδίας, Τρίγκβι Χλίνασον, μπαίνει στα βαθιά. Μέχρι πριν από λίγα χρόνια δεν ήταν καν μπασκετμπολίστας και την Πέμπτη (31/8, 16:30) τίθεται αντιμέτωπος με την Ελλάδα στην πρεμιέρα του Eurobasket. Κι όλα αυτά, ένα μήνα μετά την παρουσία του στο Eurobasket U20 στην Κρήτη.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΕΛΣΙΝΚΙ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΑΛΛΟΣ

Ο 19χρονος σέντερ της Βαλένθια αναφέρθηκε στη μετάβαση του από την εθνική Ισλανδίας κάτω των 20 ετών σε εκείνη της ανδρών, μίλησε για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, το οποίο χαρακτήρισε "σκληρό αντίπαλο", ενώ δεν παρέλειψε να… αναγνωρίσει την αξία του αρχηγού της ομάδας, Γιάννη Μπουρούση, τον οποίο και θα αντιμετωπίσει το μεσημέρι της Πέμπτης (31/08).

Πόσο δύσκολο είναι για εσένα να αγωνίζεσαι για τις ηλικίες κάτω των 20 ετών σε σχέση με την ομάδα των ανδρών : " Είναι ένα μεγάλο βήμα για εμένα. Μεγάλωσα πλέον και παίζω για τους άντρες. To άθλημα είναι αντρικό. Τ0 βήμα πραγματικά είναι μεγάλο. Πλέον έχουμε μεγαλύτερη εμπειρία, μπορώ να πω είμαστε πιο "έξυπνοι", είμαστε πιο ήρεμοι, για να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε το παιχνίδι. Όταν είσαι είκοσι ετών είσαι πιο πολύ… παιδί. Είσαι πιο "τρελός", πιο επιθετικός σαν χαρακτήρας".

Για την αναμέτρηση με την Εθνική Ανδρών σημείωσε πως " έχουν μεγάλη και δυνατή ομάδα. Δεν τους αντιμετώπισα φέτος στην αναμέτρηση των Νέων, γιατί είχα ένα τραυματισμό στον αστράγαλο. Είναι η τρίτη φορά που θα παίξουμε απέναντι στην Ελλάδα. Είναι πολύ δυνατοί. Το απολαμβάνω πιο πολύ να παίζω κόντρα σε σκληρές ομάδες. Είναι μεγαλόσωμοι και θα προσπαθήσουν πρώτα να σε «χτυπήσουν» από το low post", ενώ κατέληξε αναφερόμενος στον Γιάννη Μπουρούση: " Είναι καλύτερός μου, θα προσπαθήσω να τον σταματήσω και… θα δούμε".

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ