EUROBASKET

Βούτσεβιτς: “Τα προκριματικά δεν έχουν νόημα”

Βούτσεβιτς: “Τα προκριματικά δεν έχουν νόημα”

Ο Νίκολα Βούτσεβιτς δήλωσε ικανοποιημένος από την πορεία του Μαυροβουνίου στο Eurobasket 2017 και παράλληλα εξέφρασε την αντίθεση του σχετικά με τα προκριματικά των Εθνικών ομάδων που βρίσκονται πλέον στο καλεντάρι της FIBA.

Το Μαυροβούνιο δεν προέβαλε αντίσταση στη Λετονία (100-68) στο πρώτο νοκ άουτ παιχνίδι, αλλά συνολικά άφησε θετικές εντυπώσεις, παλεύοντας αρκετά τα περισσότερα παιχνίδια. Ο Νίκολα Βούτσεβιτς δήλωσε περήφανος για την πορεία της ομάδας του στο Eurobasket 2017 και παράλληλα μίλησε για τα προκριματικά που ξεκινούν τον Νοέμβριο.

“Είναι περίπλοκο και δεν βγάζει νόημα. Δεν έχει νόημα αν δεν βρεθεί ένας τρόπος να συμφωνήσει το NBA και η Euroleague, προκειμένου να αγωνίζονται όλοι οι παίκτες. Για παράδειγμα, τι σημαίνουν αυτοί οι αγώνες για το Μαυροβούνιο; Μπορεί ένας παίκτης να παλέψει και να οδηγήσει την ομάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο και στη συνέχεια εγώ να επιστρέψω και να πάρω τη θέση του. Δεν είναι δίκαιο αυτό. Πολλοί παίκτες θα δώσουν μάχη για την πατρίδα τους και στη συνέχεια οι παίκτες από τη Euroleague και το NBA θα πάρουν τις θέσεις τους. Είναι άδικο, δεν βγάζει νόημα και στην ουσία θα είναι σαν να υπάρχουν δύο ομάδες”, σχολίασε αρχικά ο σέντερ των Ορλάντο Μάτζικ.

Για να προσθέσει: “Όσο για το κοινό; Θα διεξαχθούν παιχνίδια χωρίς την παρουσία των σταρ των ομάδων. Κατανοώ το πλάνο που μοιάζει με του ποδοσφαίρου, αλλά πρώτα θα πρέπει να συμφωνήσουν όλοι. Αν δεν υπάρξει συμφωνία, τότε θα πρέπει να κρατήσουν το σύστημα που είχαμε προηγουμένως. Έτσι κι αλλιώς, νομίζω πως δουλεύει καλά. Δεν βλέπω κάποιο πρόβλημα στο να αγωνιζόμαστε το καλοκαίρι για την Εθνική μας. Πάντα έτσι δούλευε.”

Ο Νίκολα Βούτσεβιτς μίλησε και για την πορεία του Μαυροβουνίου στο Eurobasket 2017: “Είμαστε περήφανοι για ό,τι καταφέραμε. Είναι γεγονός πως κάθε ήττα ήρθε με δυσκολία. Αλλά είμαστε μία νεανική ομάδα, με πολλά περιθώρια βελτίωσης. Θα δούμε τώρα τι θα γίνει με τα προκριματικά. Είναι μία κατάσταση περίπλοκη. Αλλά θέλω να ελπίζω πως θα είμαστε κανονικά στην επόμενη μεγάλη διοργάνωση.”

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ