EUROBASKET

Τζόρτζεβιτς εναντίον FIBA

Τζόρτζεβιτς εναντίον FIBA
INTIME SPORTS

Η διαιτησία του ημιτελικού με τη Λιθουανία αποτέλεσε την αφορμή για το "ξέσπασμα" του Σάσα Τζόρτζεβιτς, μετά την ολοκλήρωση του Eurobasket. Τι είπε για τη FIBA και τις προθέσεις της, αλλά και γιατί σχολίασε την παρουσία του Χρήστου Χριστοδούλου.

Η απώλεια του μεταλλίου και της απευθείας πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο δεν... άρεσε στον Σάσα Τζόρτζεβιτς. Κυρίως γιατί ένιωσε πως η Σερβία αδικήθηκε ως ένα βαθμό στο Eurobasket, από την αντιμετώπιση που είχε. Τόσο από τους διαιτητές όσο και γενικότερα από τη FIBA.

Γι αυτό, άπαξ κι ολοκληρώθηκε το Eurobasket, ήρθε το "ξέσπασμα" του ομοσπονδιακού τεχνικού των "όρλοβι". Τα πρώτα λόγια που είπε ήταν και τα πιο... βαριά: " Δεν τους αρέσει να μας βλέπουν να παίζουμε για το χρυσό. Δεν ταιριάζει σε αυτό που θέλουν. Η FIBA δεν παίρνει τίποτα από εμάς, χρήματα ή μάρκετινγκ. Η ομοσπονδία μας έχει μπάτζετ περί τα δύο εκατομμύρια ευρώ, ένα ποσό που δεν της επιτρέπει να κάνει πολλά πράγματα σε διεθνές επίπεδο. Κάποια πράγματα όμως "έβγαζαν μάτι" και γι αυτό πρέπει να αντιδράσουμε".

Για να πάει σε πιο... συγκεκριμένα πράγματα, όπως για παράδειγμα τους διαιτητές. " Είχαμε τον ίδιο διαιτητή σε τέσσερα παιχνίδια. Ο κ. Χριστοδούλου είναι ένας εξαιρετικός διαιτητής, αλλά δεν είναι ξεκάθαρο σε μένα γιατί μας έπαιξε τόσο πολύ. Δεν καταλαβαίνω γιατί μπήκε Ισπανός διαιτητής στον ημιτελικό, όπως επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί μας αφαιρούν το δικαίωμα να παλέψουμε για ένα μετάλλιο. Ακόμη κι έτσι πάντως είναι πιο ιντριγκαδόρικο για εμάς", εξήγησε πριν προσθέσει κάτι ακόμη: " Ο Τόνι Πάρκερ μίλησε στον Μίλος (Τεόντοσιτς) και του είπε ότι δεν μας σέβονται όπως θα έπρεπε".

Κι αφού είπε ότι είχε να πει για τον "πόλεμο" που δέχεται η Σερβία, ανέφερε πως " τα παιδιά ήθελαν πολύ να κατακτήσουν ένα μετάλλιο", για να καταλήξει λέγοντας πως " από τη Δευτέρα (την επομένη του Eurobasket), ξεκίνησε η προετοιμασία για το Προολυμπιακό. Ο μεγάλος μας στόχος είναι να βρισκόμαστε στο Ρίο, γιατί απουσιάσαμε από τους δύο τελευταίους Ολυμπιακούς αγώνες. Θα παλέψουμε με τους αντιπάλους μας -όχι μόνο εντός παρκέ- για την πρόκριση".

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ