EUROBASKET

Τζόρτζεβιτς: "Ανοίγει ο δρόμος για το Ρίο"

Τζόρτζεβιτς: "Ανοίγει ο δρόμος για το Ρίο"
INTIME SPORTS

Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς αναφέρθηκε στην άμυνα που έκανε -ξανά- τη διαφορά για τη Σερβία στη νίκη - πρόκριση επί της Φινλανδίας (94-81), την ώρα που δεν ξέχασε να θυμίσει πως όλα γίνονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Από το καλό στο καλύτερο πηγαίνει η Σερβία στο Eurobasket. Μπορεί η άμυνα να μην ήταν αυτή που έπρεπε για πολλή ώρα απέναντι στη Φινλανδία, αλλά όταν έπρεπε έκανε τη δουλειά της . Το αυτό τόνισε κι ο Σάσα Τζόρτζεβιτς, με δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα με την ομάδα του Χένρικ Ντέτμαν.

Παρά το πλούσιο επιθετικό ταλέντο των "ορλόβι" άλλωστε, η άμυνα είναι αυτή που θα τους δώσει την -όποια- διάκριση φέτος. " Αντιδράσαμε με καλή άμυνα. Δεν ήταν η καλύτερη δυνατή, ήταν όμως σκληρή", δήλωσε αρχικά ο "Σάλε", πριν προσθέσει:

" Αλλάξαμε πολλές φορές εικόνα στην πεντάδα μας για να ανταποκριθούμε στα σχήματα της Φινλανδίας. Τελικώς η λύση ήταν ο Μάρκο (Σιμόνοβιτς). Πρώτα έπαιξε καλή άμυνα σε συνεχόμενες φάσεις, κι ύστερα πέτυχε δύο σερί τρίποντα που μας "έλυσαν" τα χέρια. Παίκτες όπως ο Ραντούλιτσα, ο Ερτσέγκ και ο Μπιέλιτσα κάνουν τη δουλειά των γκαρντ πολύ πιο εύκολη".

Όσο για τους στόχους; Αυτοί είναι σαφείς και χιλιοειπωμένοι: " Είναι μια πολύ σημαντική νίκη γιατί ανοίγει τον δρόμο της πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο", είπε χαρακτηριστικά ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Σερβίας, πριν όμως καταστήσει σαφές πως " δεν θέλουμε όμως να κοιτάμε πολύ μακριά. Προετοιμαζόμαστε για την Τσεχία. Πρέπει να ξεκουραστούμε, να ανακτήσουμε δυνάμεις και να μην επαναλάβουμε τα λάθη που κάναμε κόντρα στην Τσεχία".

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ