EUROBASKET

Τραγικό σφύριγμα διαιτητή στο Ευρωμπάσκετ Γυναικών!

Τραγικό σφύριγμα διαιτητή στο Ευρωμπάσκετ Γυναικών!

Ένας εκ των τριών διαιτητών του αγώνα Λετονία-Ιταλία για τους αγώνες 5-8 στο Ευρωμπάσκετ Γυναικών καταλόγισε στο φινάλε του αγώνα ένα από τα χειρότερα αντιαθλητικά φάουλ που έχουμε δει ποτέ, στερώντας από τις Ιταλίδες την πρόκριση στο Παγκόσμιο!

Στην ιστορία του μπάσκετ έχουν δει τα μάτια μας ανά καιρούς πολλά εξόφθαλμα λάθη διαιτητών. Αυτό το λάθος που έγινε όμως στον αγώνα της Λετονίας με την Ιταλία για τις θέσεις 5-8 στο Ευρωμπάσκετ των Γυναικών δεν το έχουμε ξαναδεί. Ένα λάθος που αποκτάει ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα λόγω των συνθηκών του παιχνιδιού. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή:

Λετονία και Ιταλία αγωνιζόντουσαν στα πλαίσια της φάσης 5-8 για το Ευρωμπάσκετ της Πράγας. Η νικήτρια ομάδα θα έπαιρνε την πρόκριση για το Μουντομπάσκετ του 2018. Με 9 δευτερόλεπτα να μένουν λοιπόν για το τέλος του αγώνα - και την Ιταλία να προηγείται με 66-67 - η Λετονία βρισκόταν στην επίθεση. Αποφάσισε λοιπόν να περάσει τη μπάλα κοντά στο καλάθι στην Ανέτ Στέινμπεργκα. Τότε ήταν που η Σεσίλια Ζανταλασίνι, η οποία τη μάρκαρε, της έκανε ένα απλό φάουλ, το οποίο ήταν το τέταρτο ομαδικό της Ιταλίας.

Ένας εκ των τριών διαιτητών ωστόσο θεώρησε ότι το φάουλ ήταν αντιαθλητικό, με τις παίκτριες και τον προπονητή της Ιταλίας να μην πιστεύουν στα μάτια τους. Η Στέινμπεργκα λοιπόν ευστόχησε στις βολές κάνοντας το σκορ 68-67, το οποίο έμελλε να είναι και το τελικό. Κι αυτό γιατί στην συνέχεια του παιχνιδιού η ίδια παίκτρια κέρδισε εκ νέου φάουλ - αφού πλέον η Ιταλία έπρεπε να σταματήσει τον χρόνο - αλλά αστόχησε και στις δύο βολές που εκτέλεσε, με την Ραφαέλα Μασιάντρι της Ιταλίας να αστοχεί στο φινάλε του αγώνα σε τρίποντο που θα έδινε τη νίκη στην ομάδα της. Τίποτα από αυτά όμως δεν θα είχε συμβεί αν δεν είχε καταλογιστεί προηγουμένως σκανδαλωδώς αυτό το αντιαθλητικό φάουλ που μπορείτε να παρακολουθήσετε στο παρακάτω VIDEO, το οποίο εν πολλοίς στέρησε στην Ιταλία την πρόκριση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2018:

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ