EUROBASKET

Τομάσεβιτς: "Περήφανος για τους παίκτες μας"

Τομάσεβιτς: "Περήφανος για τους παίκτες μας"

Ο Ντέγιαν Τομάσεβιτς μίλησε για την πορεία της Σερβίας στο Eurobasket, τονίζοντας πως οι παίκτες του Σάσα Τζόρτζεβιτς κλήθηκαν να διαχειριστούν πολύ μεγάλη πίεση. Πως σχολίασε την παρουσία τους στη διοργάνωση.

Η απώλεια του μεταλλίου δημιούργησε... εφιάλτες στους παίκτες του Σάσα Τζόρτζεβιτς, οι οποίοι - κατά δήλωση του Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς - δεν κοιμήθηκαν για δύο βράδια, μετά τον χαμένο ημιτελικό με τη Λιθουανία.

Μετά το τέλος της διοργάνωσης, ο αντιπρόεδρος της σερβικής ομοσπονδίας, Ντέγιαν Τομάσεβιτς έκανε την αποτίμηση της παρουσίας των "όρλοβι". Κι αφού είπε αρχικά πως " είμαι περήφανος για τα παιδιά και παράλληλα στεναχωρημένος γιατί δεν πέτυχαν αυτό που άξιζαν", πρόσθεσε: " Η ομάδα έπαιξε το ωραιότερο μπάσκετ στη διοργάνωση, ειδικά στη φάση των ομίλων στο Βερολίνο. Είναι προφανές πως στη Λιλ δεν βρεθήκαμε στο ίδιο επίπεδο, αλλά έτσι είναι το μπάσκετ. Πέρσι έγινε ανάποδα, αφού στα νοκ άουτ παιχνίδια βρεθήκαμε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση".

Τι είπε για τους στόχους που υπήρχαν το φετινό καλοκαίρι; " Σε αυτή τη διοργάνωση η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν πιο σημαντικό από την κατάκτηση ενός μεταλλίου. Είναι σαφές ότι πρέπει να μιλήσουμε με τα παιδιά για να βγάλουμε από πάνω τους την πίεση που έχει δημιουργηθεί στη χώρα, από τους φιλάθλους και τους δημοσιογράφους. Είναι σα να κουβαλάνε έναν βράχο στο λαιμό τους", δήλωσε σχετικά πριν αναφερθεί στην κούραση και την ψυχολογική (όσο και σωματική) πίεση που υφίστανται οι διεθνείς:

" Πρέπει να μάθουν να τα βγάζουν πέρα με την πίεση. Θέλω να τους ευχαριστήσω για την παρουσία τους στην εθνική ομάδα και την προσπάθεια που κατέβαλαν τους τελευταίους δύο μήνες. Επέλεξαν να βρίσκονται εδώ, από το να ξεκουραστούν εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Κάθε χρόνο αυξάνονται οι υποχρεώσεις των παικτών. Η δουλειά της ομοσπονδίας είναι να τους έχει έτοιμους κάθε καλοκαίρι, με τη λογική να είναι έτοιμοι για το Προολυμπιακό τουρνουά του επόμενου καλοκαιριού και την πρόκριση στο Ρίο ντε Τζανέιρο".

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ