EUROBASKET

Τομάσεβιτς: "Κερδίσαμε πάλι τον σεβασμό"

Τομάσεβιτς: "Κερδίσαμε πάλι τον σεβασμό"
INTIME SPORTS

Απόλυτα ικανοποιημένος από τη μέχρι τώρα πορεία της Σερβίας στο Eurobasket δήλωσε ο Ντέγιαν Τομάσεβιτς σε σερβική ιστοσελίδα. Τι είπε για την παρουσία του Σάσα Τζόρτζεβιτς στον πάγκο των "όρλοβι".

Η ανάληψη των καθηκόντων του ως αντιπροέδρου της ομοσπονδίας, συνδυάστηκε με την αγωνιστική πρόοδο της Σερβίας. Ο Ντέγιαν Τομάσεβιτς μίλησε στη Novosti για την πορεία των "όρλοβι" στο Eurobasket, επισημαίνοντας τη σημασία της παρουσίας του Σάσα Τζόρτζεβιτς στον πάγκο της ομάδας.

Πως βλέπει τη Σερβία φέτος; " Επιβλητική, δυναμική, με μοναδική εξαίρεση ένα φιλικό παιχνίδι με τη Γαλλία. Από εκεί και πέρα, η ομάδα είναι απολαυστική", δήλωσε αρχικά ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ, για να προσθέσει πως " το παιχνίδι της πρεμιέρας με την Ισπανία ήταν πολύ σημαντικό, όπως επίσης κι εκείνο με τη Γερμανία γιατί έγινε σε λιγότερο από είκοσι (20) ώρες. Αφού έγιναν οι νίκες εκεί, όλα τα άλλα ακολούθησαν".

Από εδώ και πέρα βέβαια, δεν έχει σημασία τι έχει γίνει, αλλά τι θα γίνει. Επ αυτού είχε να πει πως " είναι σαφές είναι πως παίζουμε καλά στα λεγόμενα "μεγάλα παιχνίδια". Είναι κάτι πολύ σημαντικό, ειδικά όταν έχεις μεγάλους παίκτες, κι εμείς έχουμε πολλούς τέτοιους".

Φυσικά δεν παρέλειψε να "βγάλει το καπέλο" στους παίκτες του Σάσα Τζόρτζεβιτς, για τους οποίους μίλησε με τα καλύτερα λόγια. " Νομίζω ότι τα παιδιά το έχουν μέσα τους. Είναι μια ομάδα που παίζει αρκετά χρόνια μαζί. Το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας τα άλλαξε όλα. Η πλειονότητα των παικτών έκανε εξαιρετική χρονιά πέρσι, όλοι έχουν εξαιρετική σχέση με τον Σάσα Τζόρτζεβιτς, ο οποίος σίγουρα έχει σημαντικό μερίδιο στη μέχρι τώρα εικόνα", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ποιο το αποτέλεσμα όλων αυτών; " Χάρη στην παρουσία της εντός παρκέ, η Σερβία κέρδισε πάλι τον σεβασμό που είχε χάσει για αρκετά χρόνια. Έχουμε "δικούς μας" ανθρώπους σε καίριες θέσεις στη FIBA", τόνισε για να καταλήξει επισημαίνοντας πως " δεν πρέπει ξεχνάμε πως μιλάμε για τη χώρα που είναι Πρωταθλήτρια Ευρώπης σε επίπεδο γυναικών και δευτεραθλήτρια κόσμου σε επίπεδο ανδρών".

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ