EUROBASKET

Τομάσεβιτς: "Η φανέλα δίνει το μεγαλύτερο κίνητρο"

Τομάσεβιτς: "Η φανέλα δίνει το μεγαλύτερο κίνητρο"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ντέγιαν Τομάσεβιτς μίλησε για το Eurobasket, εξηγώντας πως η φανέλα αρκεί από μόνη της για να γεμίσει κίνητρο τους παίκτες της Σερβίας. Γιατί απέφυγε να κάνει προβλέψεις για τα μετάλλια.

Παρά το γεγονός πως οι απουσίες είναι αρκετές για τη Σερβία, ουδείς χάνει την πίστη του στην ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς. Με τον Νίκολα Κάλινιτς να αποτελεί το τελευταίο θύμα της ατυχίας για τους "όρλοβι", ο Σάσα Τζόρτζεβιτς καλείται να αποφασίσει για τους δώδεκα παίκτες που θα έχει μαζί του στην Κωνσταντινούπολη, ευελπιστώντας πως ο φόργουορντ της Φενέρμπαχτσε θα ξεπεράσει άμεσα τον τραυματισμό του για να δώσει το "παρών" στο Eurobasket.

Ακόμη κι έτσι όμως, για τους ανθρώπους της σερβικής ομάδας δεν αλλάζει ο στόχος: η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Κι όπως δήλωσε ο Ντέγιαν Τομάσεβιτς, το βάρος της φανέλας αποτελεί το μεγαλύτερο κίνητρο για όλους όσοι βρίσκονται στις τάξεις της εθνικής ομάδας.

" Είμαι σίγουρος ότι όλοι θα δώσουν το μάξιμουμ των δυνατοτήτων τους. Αν αυτό θα είναι αρκετό για να έρθει ένα μετάλλιο; Θα το δούμε... Κανείς δεν μπορεί να υποσχεθεί κάτι τέτοιο, πέραν της προσπάθειας που θα γίνει. Η φετινή διοργάνωση είναι λίγο περίεργη γιατί υπάρχουν πολλές απουσίες, παρόλ' αυτά θεωρώ ότι θα υπάρχει μεγάλη ποιότητα. Τα μεγαλύτερα εμπόδια βρίσκονται στη φάση των "16" και των "8", εκεί όπου πρέπει να νικήσεις για να ελπίζεις σε ένα μετάλλιο. Δεν θα είναι εύκολη η φετινή αποστολή, αλλά έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μας", δήλωσε αρχικά ο πρώην παίκτης των Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ, που τα τελευταία χρόνια εκτελεί χρέη γενικού γραμματεία στη σερβική ομοσπονδία.

Δεν κρύφτηκε μάλιστα πίσω από το δάχτυλό του, εξηγώντας πως " ξέρουμε ποιες είναι οι προσδοκίες, η Σερβία βρίσκεται στον Α' Όμιλο και στόχος κάθε φορά είναι το χρυσό μετάλλιο. Από την πρώτη μέρα όλοι ξέρουν τι πρέπει να κάνουν, ποιες είναι οι προσδοκίες. Από τη μία, αυτό μπορεί να είναι καλό, από την άλλη μπορεί να αυξήσει την πίεση. Σε αυτή τη φάση, θεωρώ ότι υπάρχουν εφτά - οκτώ ομάδες που μπορούν να κατακτήσουν το χρυσό μετάλλιο", για να προσθέσει:

" Όλοι οι παίκτες που θα βρίσκονται στο Eurobasket, θα είναι εκεί γιατί το αξίζουν. Υπάρχει ποιότητα στην ομάδα, σίγουρα όμως η απουσία του Μίλος Τεόντοσιτς είναι μεγάλο πλήγμα. Λείπουν αρκετά παιδιά που συμμετείχαν στις προηγούμενες διοργανώσεις, αλλά αυτό δίνει έξτρα κίνητρο στους νέους να δείξουν ποιοι είναι".

Όσο για την πορεία που θα έχει η Σερβία στη διοργάνωση, αλλά και τις άλλες ομάδες; " Δεν μπορώ να κάνω προβλέψεις, δεν είμαι άλλωστε καλός σε αυτές (γελάει). Είμαι σίγουρος όμως ότι οι παίκτες θα έχουν το μεγαλύτερο κίνητρο όλων, γιατί θα φοράνε τη σερβική φανέλα. Τα παιδιά έχουν την επιθυμία να κάνουν κάτι καλό για να δώσουν χαρά σε αυτούς που λείπουν λόγω τραυματισμού", κατέληξε.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ