EUROBASKET

"Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι ο Μίσσας"

"Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι ο Μίσσας"

Ο Ζιντρούνας Ουρμπόνας, ο οποίος έχει περάσει από το ελληνικό μπάσκετ, μίλησε με υποτιμητικά λόγια για την δυναμική του Κώστα Μίσσα, τονίζοντας πως το πρόβλημα της Εθνικής είναι στο προπονητικό-τιμ της.

Ο Λιθουανός προπονητής, Ζιντρούνας Ουρμπόνας, έχει περάσει από το ελληνικό μπάσκετ, έχοντας αγωνιστεί ως παίκτης στην Χαλκίδα την σεζόν 2003-2004 και γνωρίζει τον κόουτς Κώστα Μίσσα. Σε δηλώσεις του σε λιθουανικό μέσο, μίλησε με υποτιμητικά λόγια για εκείνον, χαρακτηρίζοντας τον διπλωμάτη, ενώ επεσήμανε πως το πρόβλημα της Εθνικής μας δεν βρίσκεται τόσο στους (ποιοτικούς) παίκτες που διαθέτει, όσο στο προπονητικό της επιτελείο.

Συγκεκριμένα, σχολίασε τα εξής: "Τον γνωρίζω και έχω την άποψη πως πως ο συγκεκριμένος προπονητής (Κώστας Μίσσας), θα ήταν καλύτερο να βρίσκεται σε μία θέση στην Ομοσπονδία. Σαν προπονητής, είναι υπερβολικά διπλωμάτης. Ποτέ δεν άκουσα από εκείνον να μιλάει σκληρά, να φωνάζει και να είναι αυστηρός. Είχε την νοοτροπία να είναι πάντα φιλικός με όλους. Πάντα οι παίκτες ήταν περισσότερο σημαντικοί από εκείνον.

Ένας προπονητής πρέπει να έχει την δυνατότητα να διαχειριστεί τους παίκτες που είναι σταρ. Ίσως να πιστεύει πως θα είναι πιο αποτελεσματικός με το να μην είναι τόσο αυστηρός, αλλά ακούμε για εσωτερικές διαμάχες στην ομάδα, κάτι που δείχνει πως υπάρχει απειθαρχία. Βλέπουμε ένα μικρό χάος ακόμη και μέσα στους αγώνες.

Η Ελλάδα στον όμιλό που βρισκόταν, θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον στην δεύτερη θέση, όχι στην τέταρτη. Το πρόβλημα δεν βρίσκεται στους παίκτες, αλλά στο προπονητικό τιμ και στον Κώστα Μίσσα, γιατί το ρόστερ είναι ισχυρό, με ποιότητα, αλλά δεν αποδίδει καλά.

Ο Καλάθης και ο Μπουρούσης είναι οι ηγέτες, μπορούν να ενώσουν την ομάδα. Γι’ αυτό δεν την ήθελα αντίπαλο της Λιθουανίας σε αυτή τη φάση. Όμως αν θες να πετύχεις, πρέπει να κερδίσεις τους πάντες. Θεωρώ πάντως πως έχουμε μεγάλη υπεροχή προπονητικά.

Ο Αντομάιτις με τις αποφάσεις του θα βοηθήσει πολύ περισσότερο την ομάδα μας σε σχέση με την ελληνική ομάδα. Είναι πραγματικός ηγέτης, που μεγάλωσε μέσα από αυτή την ομάδα. Ο Μίσσας δεν πιστεύω πως έχει βελτιωθεί ιδιαίτερα από την εποχή που συνεργαζόμασταν, καθώς δεν ξαναδούλεψε σε επίπεδο Ανδρών. Και οι τακτικές του ποτέ δεν έκαναν θαύματα".

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ