EUROBASKET

Τα ρεκόρ των Σατοράνσκι - Μπογκντάνοβιτς

Τα ρεκόρ των Σατοράνσκι - Μπογκντάνοβιτς

Ο... ριμπάουντερ Τόμας Σατοράνσκι, η πρώτη 30άρα του Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς και οι υπόλοιποι αριθμοί που ξεχώρισαν από τη 2η μέρα του Eurobasket (VIDEOS).

Ο μεν Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς ήταν ασταμάτητος και ο κύριος λόγος που η Σερβία νίκησε τη Λετονία. Ο δε Τόμας Σατοράνσκι γέμισε τη στατιστική και οδήγησε εκ του ασφαλούς την Τσεχία στη νίκη επί της Ρουμανίας. Οι δύο NBAers ήταν τα κεντρικά πρόσωπα της δεύτερης ημέρας του Eurobasket με τις εμφανίσεις τους. Παράλληλα, όμως, έκαναν και από ένα ατομικό ρεκόρ έκαστος με την εθνική ομάδα τους...

Διαβάστε παρακάτω ποιες ήταν οι δύο ατομικές επιδόσεις που σημείωσαν την Παρασκευή οι Σατοράνσκι, Μπογκντάνοβιτς, μαζί με τους υπόλοιπους αριθμούς που ξεχώρισαν από τα χθεσινά παιχνίδια.

103

Το Βέλγιο δεν συμμετέχει συχνά στην τελική φάση του Eurobasket. Ακόμα πιο σπάνια, δε, σημειώνει τριψήφιο αριθμό πόντων σε έναν αγώνα, όπως έκανε κόντρα στη Μεγάλη Βρετανία . Η τελευταία φορά που οι Βέλγοι πέτυχαν περισσότερους από 103 πόντους σε Eurobasket ήταν πριν από 40 ολόκληρα χρόνια, σε έναν αγώνα με την Ολλανδία. Σε εκείνο το παιχνίδι είχαν βάλει 107.

64,7

Αυτό ήταν το ποσοστό ευστοχίας με το οποίο σούταρε η Ισπανία στον αγώνα με το Μαυροβούνιο πίσω από τα 6,75μ.. Η τελευταία ομάδα που σούταρε καλύτερα σε Eurobasket ήταν η Ελλάδα (10/15 ήτοι 66,7%), από τον αγώνα με την Τουρκία το 2013. Όσο για την τελευταία ομάδα που σούταρε με καλύτερο ποσοστό από την Ισπανία και ευστόχησε σε τουλάχιστον 11 τρίποντα (όσα είχε χθες και η “φούρια ρόχα”); Το έκανε η Ρωσία σε έναν αγώνα με την Τουρκία το 2009 (16/24 και 66,7%).

39

Η ήττα με 39 πόντους διαφορά από την Ισπανία αποτελεί την βαρύτερη που έχει υποστεί ποτέ το Μαυροβούνιο σε επίσημο αγώνα από τότε που αποσχίστηκε από τη Σερβία. Η προηγούμενη μεγαλύτερη σε έκταση ήττα του Μαυροβουνίου ήταν το 2011 από την Ελλάδα με 16 πόντους διαφορά (55-71).

30

Όσο προικισμένος σκόρερ κι αν είναι ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, στην εθνική ομάδα δεν έχει συνηθίσει να σκοράρει με τη συχνότητα που το έκανε κόντρα στη Λετονία . Μέχρι χθες δεν είχε σημειώσει ποτέ ξανά 30 πόντους με τη φανέλα της Εθνικής Σερβίας. Όχι μόνο με τους άνδρες, αλλά και σε οποιοδήποτε ηλικιακό επίπεδο! Το προηγούμενο ρεκόρ του σε όλες τις εθνικές ομάδες της πατρίδας του ήταν οι 26 πόντοι που είχε βάλει το 2016 κόντρα στο Πουέρτο Ρίκο για το προολυμπιακό τουρνουά.

13

Ρεκόρ καριέρας σε ριμπάουντ έκανε ο Τόμας Σατοράνσκι με τα 13 που μάζεψε στην αναμέτρηση της Τσεχίας με τη Ρουμανία . Το προηγούμενο ρεκόρ του ήταν τα 10 που είχε πάρει το 2013 κόντρα στην Πορτογαλία. Παρεμπιπτόντως, αν και γκαρντ, ο Σατοράνσκι είναι ο πρώτος ριμπάουντερ του Eurobasket έπειτα από μία αγωνιστική, με δεύτερο έναν άλλον γκαρντ, τον Ματέους Πονίτκα (12).

7

Την καλύτερη επίδοση των τελευταίων 10 ετών σε κλεψίματα ισοφάρισε ο Τσεντί Οσμάν στην ήττα της Τουρκίας από τη Ρωσία . Ο τελευταίος παίκτης που έκλεψε 7 φορές τη μπάλα σε αγώνα του Eurobasket ήταν ο Ζόραν Πλάνινιτς το 2007 στον αγώνα Κροατία-Λιθουανία 72-74.







TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ