EUROBASKET

Συνεχίζει αήττητη η Ρωσία, νίκησε και το Βέλγιο

Συνεχίζει αήττητη η Ρωσία, νίκησε και το Βέλγιο

Η Ρωσία τα “χρειάστηκε” μέχρι να καταβάλει το Βέλγιο με 76-67 και να παραμείνει αήττητη έπειτα από τρεις αγώνες στον 4ο όμιλο του Eurobasket.

Τι κι αν δεν έθελξε με την απόδοσή της... Αυτό που μετράει στη δεδομένη φάση είναι το αποτέλεσμα και τίποτε άλλο για τη Ρωσία, η οποία επικράτησε δύσκολα του Βελγίου με 76-67 και παρέμεινε αήττητη στον 4ο όμιλο. Η ομάδα του Σεργκέι Μπαζάρεβιτς είναι πλέον το ξεκάθαρο φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης, την οποία μπορεί να κατακτήσει μαθηματικά την Τρίτη, εφόσον νικήσει και τη Λετονία. Το Βέλγιο, από την άλλη, θα πρέπει να νικήσει τους Τούρκους για να έχει πιθανότητες πρόκρισης...

O MVP

Ο Αλεξέι Σβεντ δεν είναι τυχαία ο φύσει ηγέτης της ρωσικής ομάδας. Ο γκαρντ της Χίμκι δεν ήταν εύστοχος (5/15 σουτ), ωστόσο έκανε πάλι τη διαφορά στο παιχνίδι, καθώς πέτυχε 20 πόντους, μοίρασε 6 ασίστ και μάζεψε άλλα τόσα ριμπάουντ στα 30'39'' που αγωνίστηκε, οδηγώντας τη Ρωσία στη νίκη επί του Βελγίου.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Η Ρωσία κυριάρχησε κάτω από τα δύο καλάθια χάρις στα ψηλά κορμιά της. Μάζεψε 14 επιθετικά ριμπάουντ έναντι μόλις δύο των Βέλγων και παρότι δεν πέτυχε πολλούς πόντους από δεύτερες ευκαιρίες (13) ή μέσα από τη ρακέτα (26), κέρδισε πάρα πολλά φάουλ και πήγε 31 φορές στη γραμμή των ελευθέρων βολών, ευστοχώντας μάλιστα στις 27 εξ αυτών. Η αναλογία των εύστοχων βολών (7-27) έκανε εν πολλοίς τη διαφορά στο ματς.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Η Ρωσία κέρδισε το παιχνίδι παρότι σούταρε με 35% και το Βέλγιο με 51%! Η ομάδα του Μπαζάρεβιτς είχε 14/34 δίποντα και 7/26 τρίποντα, ενώ στο πρώτο ημίχρονο σούταρε με ποσοστό 33,3% συνολικά (9/27).

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Το Βέλγιο αποδείχθηκε σκληρό καρύδι. Η ομάδα του Εντι Κάστελς ξεκίνησε πολύ “δυνατά” το παιχνίδι και προηγήθηκε με 13-6 στο 5', αναγκάζοντας τον Σεργκέι Μπαζάρεβιτς να καλέσει άρον άρον τάιμ άουτ. Η Ρωσία δεν άργησε να αφυπνιστεί. Με τον Σεργκέι Σβεντ να δείχνει το δρόμο, η ρωσική ομάδα πήρε γρήγορα το προβάδισμα με 17-15 στο 8' και στη συνέχεια άρχισε να βρίσκει ρυθμό και στην επίθεση, μετά τις κακές επιδόσεις που είχε στο πρώτο ημίχρονο (9/27 σουτ). Τα 14 επιθετικά ριμπάουντ, έπαιξαν κι αυτά μεγάλο ρόλο στην αλλαγή της εικόνας στο γήπεδο.

Στο τρίτο δεκάλεπτο η Ρωσία δημιούργησε μία διαφορά 5-9 πόντων και φρόντισε να μην τη χάσει από τα χέρια της, όσο κι αν προσπάθησε το Βέλγιο να πλησιάσει στο σκορ. Ο Ντε Ζέου έβαλε 15 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο και ήταν ο κύριος λόγος που οι Βέλγοι δεν έχασαν ποτέ την επαφή με τους Ρώσους. Επί της ουσίας, όμως, δεν τους απείλησαν ποτέ. Η Ρωσία έλεγξε το παιχνίδι, έβρισκε πάντοτε μία επιθετική λύση κάθε φορά που οι Βέλγοι έριχναν τη διαφορά στους πέντε πόντους και έφτασε εν τέλει στην τρίτη νίκη της σε ισάριθμα παιχνίδια.

Τα δεκάλεπτα: 18-19, 33-35, 47-53, 67-76

Βέλγιο (Κάστελς): Βαν Ρόσομ 9, Ερβέλ 2, Μβεμά 11, Ταμπού 10 (5ασ., 5λ.), Σερόν 12, Σαλούμου 2, Ζιλέ 2, Ντε Ζέου 15, Τούμπα 4, Κέστελουτ.

Ρωσία (Μπαζάρεβιτς): Σβεντ 20 (6ρ., 6ασ.), Φριτζόν 5, Αντόνοβ 6, Ζούμπκοβ 4, Χβοστόβ 10, Μοζγκόβ 12, Βοροντσέβιτς 5 (10ρ.), Ντ. Κουλάγκιν 4, Μ. Κουλάγκιν, Κουρμπάνοβ 10.

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ