EUROBASKET

Συνέτριψε την Σλοβενία η Σερβία. Πρώτη ή τρίτη θα τερματίσει η Εθνική Γυναικών

Συνέτριψε την Σλοβενία η Σερβία. Πρώτη ή τρίτη θα τερματίσει η Εθνική Γυναικών

Χάρη σε ένα τρομερό επιμέρους σκορ 26-11 στην τέταρτη περίοδο η Σερβία διέλυσε με 88-69 την Σλοβενία για την 3η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Ευρωμπάσκετ Γυναικών. Πλέον, η Ελλάδα μπορεί να τερματίσει πρώτη ή τρίτη στον όμιλό της.

Η Σερβία έδειξε χαρακτήρα και έπειτα από τις δύο ήττες που γνώρισε στο ξεκίνημα της φάσης των ομίλων συνέτριψε με 88-69 την Σλοβενία. Με αυτό τον τρόπο, απέκλεισε τις Σλοβένες και περιμένει κι αυτή το αποτέλεσμα του σημερινού (19/6) αγώνα της Εθνικής Ελλάδας με την Γαλλία (21:30, LIVE Blog από το Sport24).

Αυτό το αποτέλεσμα σημαίνει ότι, αναλόγως του αποτελέσματος του αγώνα με την Γαλλία, η Εθνική Ελλάδας μπορεί πλέον να τερματίσει είτε πρώτη, είτε τρίτη στον όμιλό της.

Σε περίπτωση νίκης επί της Γαλλίας, η Ελλάδα θα τερματίσει στην πρώτη θέση (με την Γαλλία δεύτερη και την Σερβία τρίτη) και θα προκριθεί απευθείας στα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ, ενώ σε περίπτωση ήττας θα τερματίσει στην τρίτη θέση, πίσω από την (1η) Γαλλία και την (2η) Σερβία. Στο δεύτερο σενάριο, θα πρέπει να παίξει άλλον έναν αγώνα - εκτός απροόπτου κόντρα στην Ρωσία που λογικά θα κατακτήσει την 2η θέση στον όμιλο που "σταυρώνει" με τον δικό μας - όπου και θα "παλέψει" για μία θέση στις 8 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ