EUROBASKET

Σωτηρίου: "Να καταθέσουμε ψυχή και σώμα"

Σωτηρίου: "Να καταθέσουμε ψυχή και σώμα"

Η Αφροδίτη Κοσμά και η Κατερίνα Σωτηρίου αναφέρθηκαν στην πορεία της Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ, αλλά και στο παιχνίδι της Δευτέρας (19/6) κόντρα στην Γαλλίας.

Ο αρχικός στόχος της Εθνικής Γυναικών έγινε πραγματικότητα με την πρόκριση στις «12» καλύτερες ομάδες του Ευρωμπάσκετ της Τσεχίας. Μετά το ρεπό της Κυριακής (18/6) οι διεθνείς ρίχνονται και πάλι στη μάχη των αγώνων αντιμετωπίζοντας αύριο στις 21.30 (ΕΡΤ2) την Γαλλία.

Πρόκειται για έναν αγώνα χωρίς άγχος για την Εθνική Ομάδα που αν καταφέρει να πετύχει άλλη μια νίκη-θαύμα (όπως αυτή απέναντι στη Σερβία) θα κατακτήσει εκτός απροόπτου και την πρώτη θέση στον όμιλο. Η πορεία, πάντως, κρίνεται ως τώρα πετυχημένη για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα που θέλει να εξαντλήσει όσες πιθανότητες του αναλογούν κόντρα στη Γαλλία για την κατάκτηση της πρώτης θέσης του ομίλου. Τα πράγματα, βέβαια, είναι εξαιρετικά δύσκολα, αλλά οι διεθνείς δεν χάνουν την πίστη τους και θα παλέψουν για ένα θετικό αποτέλεσμα.

Κοσμά: "Θα κοιτάξουμε στα μάτια τη Γαλλία"

Η Αφροδίτη Κοσμά μίλησε για την πρόκριση της Εθνικής Γυναικών, αλλά και τον αυριανό αγώνα με τη Γαλλία στο γήπεδο Kralovka Arena της Πράγας. «Κάναμε το καθήκον μας, πήραμε μια σημαντική διαφορά με τη Σερβία με +9 πόντους και παρόλο που χάσαμε από τη Σλοβενία, προκριθήκαμε και είμαστε χαρούμενες. Ο πρώτος στόχος επετεύχθη… Τώρα έχουμε αύριο τον αγώνα με τη Γαλλία και πάμε για νίκη, όπως κάναμε απέναντι στη Σερβία. Θα κοιτάξουμε στα μάτια την αντίπαλο μας και από εκεί και πέρα αν κερδίσουμε, μπορούμε και την πρώτη θέση. Γιατί λοιπόν να μην το κυνηγήσουμε… Μετά το τέλος της αυριανής ημέρας θα δούμε ποιος θα είναι ο αντίπαλός μας στα νοκ άουτ και φυσικά πάμε για την πρόκριση και στην οκτάδα. Το σύστημα θα έλεγα ότι μας ευνοεί. Αν κερδίσει η Σερβία τη Σλοβενία και χάσουμε εμείς θα βγούμε δεύτερες στον όμιλο και θα έχουμε καλύτερο αντίπαλο. Βέβαια δεν το κοιτάμε αυτό, γιατί στο παρελθόν όποια ομάδα έχει διαλέξει αντίπαλο την έχει πατήσει. Εμείς θα φροντίσουμε να τα δώσουμε όλα στο νοκ άουτ παιχνίδι και να προκριθούμε έτσι στην οκτάδα του Ευρωμπάσκετ».

Σωτηρίου: "Να καταθέσουμε ψυχή και σώμα"

Η Κατερίνα Σωτηρίου στάθηκε και αυτή με τη σειρά της στην πρόκριση της Εθνικής. «Η πρόκριση σίγουρα μας δίνει μια ανακούφιση, θέλαμε να περάσουμε και το αξίζουμε πραγματικά. Με τη νίκη μας επί της Σερβίας και παρά την κακή εμφάνιση απέναντι στη Σλοβενία θεωρώ ότι δεν μας άξιζε να μέναμε εκτός και να μην συνεχίζαμε. Η πρόκριση μας δίνει λιγότερο άγχος και περισσότερη αυτοπεποίθηση και ενέργεια να διορθώσουμε τα λάθη των δύο παιχνιδιών και να μπούμε ελεύθερα και πολύ δυνατά για τη νίκη-θαύμα με τη Γαλλία. Κάθε ομάδα έχει τα μειονεκτήματα και τα πλεονεκτήματά της. Έχουμε δουλέψει πολύ στο δικό μας κομμάτι και στην ομοιογένεια σαν ομάδα. Πρόθεσή μας είναι να στοχεύσουμε εκεί που θέλουμε εμείς και όχι εκεί που θέλουν αυτές. Πρέπει να καταθέσουμε ψυχή και σώμα. Η αντίπαλός μας διαθέτει ψηλά κορμιά και δεν είναι εύκολο όπως κανένα παιχνίδι. Για μας είναι τελικός».

Στον άλλο αγώνα του Γ’ ομίλου η Σερβία στις 16.00 θα αντιμετωπίσει τη Σλοβενία. Η πρώτη ομάδα του ομίλου προκρίνεται απευθείας στα προημιτελικά και ο δεύτερος με τον τρίτο δίνουν νοκ άουτ ματς με τους αντίστοιχους του Δ΄ομίλου χιαστί.

H βαθμολογία

Γαλλία 4 2-0

Σλοβενία 3 1-1

Ελλάδα 3 1-1

Σερβία 2 0-2

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ