EUROBASKET

Στους "16" με περίπατο η Ουκρανία

Στους "16" με περίπατο η Ουκρανία

Το Ισραήλ... παραδόθηκε αμαχητί στην Ουκρανία, που έφτασε δια περιπάτου στη νίκη με 88-64 και προκρίθηκε στους "16" του Eurobasket, αφήνοντας εκτός συνέχειας τη Γεωργία!

Η Γεωργία ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στο Eurobasket με μία νίκη που προκάλεσε πολύ θόρυβο, επί της πανίσχυρης Λιθουανίας. Κι όμως, μία εβδομάδα αργότερα θα επιστρέψει πρόωρα στη βάση της... Η Ουκρανία διέλυσε με συνοπτικές διαδικασίες το (ήδη αποκλεισμένο και εμφανώς αδιάφορο) Ισραήλ 88-64 και πήρε αυτή το τελευταίο "εισιτήριο" για τους "16" της διοργάνωσης από τον 2ο όμιλο, δίνοντας ραντεβού εκεί με τη Σλοβενία. Η Γεωργία, από την άλλη, τέθηκε νοκ άουτ...

Ο MVP

Για μία ημέρα ο Αρτέμ Πούστοβι έκανε στην άκρη. Ο πρωταγωνιστής της ημέρας για τους Ουκρανούς ήταν αυτή τη φορά η παλιοσειρά της ομάδας, ο Βιάτσεσλαβ Κραβτσόβ, ο οποίος πέτυχε 17 πόντους με 7/11 σουτ και μάζεψε 7 ριμπάουντ, κάνοντας τη διαφορά κάτω από τα δύο καλάθια.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στην παντελή αδιαφορία των Ισραηλινών να "χτυπήσουν" ένα παιχνίδι που δεν είχε καμία απολύτως σημασία γι' αυτούς, καθώς είχαν ήδη αποκλειστεί από την προηγούμενη μέρα... Η Ουκρανία έκανε περίπατο από την αρχή έως το τέλος, μάζεψε 16 ριμπάουντ παραπάνω, πέτυχε 52 πόντους μέσα από τη ρακέτα και προηγήθηκε ακόμα και με 38 πόντους στο παιχνίδι, πριν χαλαρώσει στα τελευταία λεπτά.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Η Ουκρανία νίκησε τόσο εύκολα, που έδωσε τη δυνατότητα στον Γιέβγκεν Μούρζιν να ξεκουράσει όλους τους βασικούς του. Οι αναπληρωματικοί πέτυχαν άλλωστε τους 51 από τους 88 πόντους που είχαν συνολικά οι Ουκρανοί, με τους Οτβερτσένκο (13π.), Λίποβι (10π.) να οδηγούν το σκοράρισμα από τον πάγκο.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ούτε ένα ημίχρονο δεν διήρκεσε η αντίσταση των Ισραηλινών στο παρκέ. Η ομάδα του Ερέζ Έντελσταϊν (που έπαιζε και χωρίς τον καλύτερο σκόρερ της, τον Ρίτσαρντ Χάουελ) ακολούθησε στο σκορ ένα δεκάλεπτο όλο κι όλο την Ουκρανία. Από εκεί και πέρα η ομάδα του Γιέβγκεν Μούρζιν πάτησε το γκάζι και δεν κοίταξε ξανά πίσω της. Ένα σερί 17-0 ήταν αρκετό ώστε η διαφορά να ανέβει πάνω από τους 20 πόντους και να φτάσει μέχρι τους 38 στο δεύτερο ημίχρονο για την Ουκρανία, η οποία πέτυχε 22 πόντους στον αιφνιδιασμό και μετέτρεψε πολύ γρήγορα το ματς σε παράσταση για ένα ρόλο.

Η πρόκριση στην επόμενη φάση ήταν λίγο έως πολύ θέμα χρόνου για την Ουκρανία, η οποία σημείωσε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη επί του Ισραήλ σε Eurobasket. Μέχρι το 2013 μετρούσε μόνο ήττες σε πέντε αναμετρήσεις μεταξύ των δύο ομάδων στη μεγαλύτερη διοργάνωση της Ευρώπης...

Τα δεκάλεπτα: 16-19, 28-36, 39-61, 64-88

Ισραήλ (Έντελσταϊν): Ντόουσον 5, Μέκελ 3, Ελιγιάχου 12 (5ρ., 6ασ.), Κάσπι 3, Πνίνι 8, Κάντιρ 10, Χαλπερίν, Μπλέιζερ 3, Τίμορ 7, Ζάλμανσον 2, Οχαγιόν 11.

Ουκρανία (Μούρζιν): Πουστοζβόνοβ 2, Κόλτσενκο 9, Λουκάσοβ 5 (5ρ., 7ασ.), Οτβερτσένκο 13, Λίποβι 10 (5ασ.), Κορνιγιένκο 4, Μπόμπροβ 9 (6ρ., 5ασ.), Ζάιτσεβ 4, Κραβτσόβ 17 (7ρ.), Πούστοβι 8 (7ρ.), Κόνιεβ 7.

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ