EUROBASKET

Σλοβενία, η 1η αήττητη πρωταθλήτρια Ευρώπης μετά από 14 χρόνια!

Σλοβενία, η 1η αήττητη πρωταθλήτρια Ευρώπης μετά από 14 χρόνια!

Η Σλοβενία κατέκτησε αήττητη το χρυσό μετάλλιο στο Eurobasket, γράφοντας παράλληλα ιστορία, αφού τελευταία φορά που είχε συμβεί κάτι αντίστοιχο στην διοργάνωση ήταν στο Eurobasket του 2003!

Η Σλοβενία κατέκτησε το πρώτο χρυσό μετάλλιο της ιστορίας της σε μεγάλη διοργάνωση σε επίπεδο ανδρών με τη νίκη της στον τελικό του Eurobasket με 93-85 επί της Σερβίας . Το κατέκτησε μάλιστα αήττητη, αφού ολοκλήρωσε την διοργάνωση με ρεκόρ 9-0! Παράλληλα όμως έγινε με αυτό τον τρόπο και η πρώτη ομάδα που κατέκτησε αήττητη το χρυσό έπειτα από 14 χρόνια!

Η τελευταία ομάδα που είχε καταφέρει κάτι αντίστοιχο ήταν η Λιθουανία στο Eurobasket της Σουηδίας το 2003! Υπάρχει όμως μία διαφορά, αφού τότε η παρέα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους είχε κατακτήσει το τρόπαιο με 6 νίκες και όχι με 9. Άξιο αναφοράς βέβαια είναι ότι δύο χρόνια νωρίτερα, το 2001 στο Eurobasket της Τουρκίας, το ίδιο είχε καταφέρει και η Γιουγκοσλαβία (πλέον Σερβία), κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο με ρεκόρ 8-0.

Όπως γίνεται λοιπόν σαφές, η Σλοβενία είναι πλέον μέλος ενός πολύ ξεχωριστού κλαμπ ομάδων: Αυτών που κυριάρχησαν απόλυτα σε μία διοργάνωση!

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ