EUROBASKET

Σλούκας και Παπανικολάου για το καλεντάρι της FIBA

MEDIA DAY ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΔΡΩΝ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
MEDIA DAY ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΔΡΩΝ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Μιλώντας στην ιστοσελίδα της FIBA, οι Κώστας Παπανικολάου και Κώστας Σλούκας υποστήριξαν ότι το γεγονός ότι στο νέο καλεντάρι των εθνικών ομάδων προβλέπονται κάποια καλοκαίρια χωρίς αγώνες είναι κάτι καλό για τους παίκτες.

Το νέο καλεντάρι της FIBA αναμένεται να εφαρμοστεί από τον προσεχή Νοέμβριο. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία αποφάσισε να προσθέσει "παράθυρα" μέσα στην σεζόν για αγώνες των εθνικών ομάδων, αλλά και να αφήσει "ελεύθερα" κάποια καλοκαίρια, όπως αυτό του 2018, προκειμένου να ξεκουραστούν οι διεθνείς παίκτες.

Βάσει του νέου συστήματος λοιπόν, οι διεθνείς παίκτες θα έχουν την δυνατότητα να ξεκουράζονται ένα στα τέσσερα καλοκαίρια. Και πάνω σε αυτό το γεγονός θέλησε να σταθεί η FIBA όταν ρώτησε τους Κώστα Σλούκα και Κώστα Παπανικολάου να καταθέσουν την άποψή τους για το νέο καλεντάρι.

Ο Σλούκας λοιπόν δήλωσε πως " η FIBA δείχνει ότι σέβεται τους παίκτες και αποδεικνύει ότι δε μας βλέπει σαν ρομπότ", για να συμπληρώσει πως " ήταν μία έξυπνη απόφαση. Εκτός από τις ημέρες ξεκούρασης, δίνει στους παίκτες και την ευκαιρία να δουλέψουν πάνω στις αδυναμίες τους και στο παιχνίδι τους. Οι παίκτες ξέρουν ότι πρέπει να βελτιωθούν και δεν έχουν χρόνο να το κάνουν αυτό μέσα στην σεζόν".

Με την άποψη του Σλούκα ότι είναι καλό για τους παίκτες ότι πλέον δεν θα έχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις με τις εθνικές τους ομάδες κάθε καλοκαίρι συμφώνησε και ο Παπανικολάου: " Η ξεκούραση είναι σημαντική, επειδή δεν είμαστε μηχανές. Αν έχεις κάποιο ρεπό μέσα στην σεζόν το χρησιμοποιείς για να ξεκουραστείς. Ένα ελεύθερο καλοκαίρι όμως σου δίνει την ευκαιρια να πάρεις μία ανάσα, αλλά και να δουλέψουμε πάνω σε στοιχεία του παιχνιδιού μας. Νομίζω ότι αυτή η απόφαση αναγνωρίζει την αφοσίωση των παικτών στις εθνικές τους ομάδες και αυτό είναι όμορφο, επειδή θα τους βοηθήσει να έχουν περισσότερα χρόνια στο υψηλότερο επίπεδο".

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ