EUROBASKET

Σιλμπ: "Να κάνουμε το επόμενο μεγάλο βήμα"

Σιλμπ: "Να κάνουμε το επόμενο μεγάλο βήμα"

Ο Σιλμπ τόνισε πως στόχος της Τσεχίας είναι να καταφέρει να διεκδικήσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες και επεσήμανε πως είναι σημαντικό η ομάδα να σταθεί συγκεντρωμένη στη στρατηγική της.

Αποστολή στη Γαλλία: Γιώργος Οικονόμου

Ο Αμερικανός φόργουορντ της Εθνικής Τσεχίας, Μπλέικ Σιλμπ, λίγο μετά το τέλος της νίκης της ομάδας του επί της Κροατίας, η οποία έδωσε την πρόκριση στα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ, μίλησε στο Sport24.gr.

Ο 32χρονος μπασκετμπολίστας, όντας ενθουσιασμένος από το αποτέλεσμα, τόνισε πως εκείνος και οι συμπαίκτες του θέλουν να κάνουν το επόμενο βήμα, αποκτώντας την δυνατότητα να διεκδικήσουν την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Για τη νίκη-πρόκριση επί της Κροατίας σχολίασε: "Η Κροατία είναι μια πολύ καλή ομάδα και έπρεπε να είμαστε συγκεντρωμένοι. Επίσης, θέλαμε να σταματήσουμε τον Σιμόν που είναι ένας ποιοτικός πάικτης. Λειτουργήσαμε ομαδικά, κάναμε ένα καλό σερί, πήραμε διαφορά στο σκορ και επιβληθήκαμε στο παιχνίδι. Στο τέλος κάπως χαλαρώσαμε, αλλά είναι λογικό. Πήραμε όμως τη νίκη που θέλαμε και συνεχίζουμε.

Πλέον σκεφτόμαστε το επόμενο ματς. Να δούμε αν θα αντιμετωπίσουμε την Σερβία ή την Φινλανδία. Θα είναι σκληρό ματς όποιος και αν θα είναι ο αντίπαλος. Είμαστε στα προημιτελικά και όλοι οι παίκτες θα τα δώσουμε όλα μέσα στο παρκέ".

Για την παρουσία της Τσεχίας και τη συνέχεια της: "Δεν παίζουμε για να χάσουμε, παίζουμε για να κερδίζουμε. Θα πρέπει να προετοιμαστούμε όχι μόνο αγωνιστικά, αλλά και πνευματικά για το επόμενο παιχνίδι. Ξέρουμε πως η Σερβία, εφόσον και αν περάσει, θα είναι ένας αρκετά σκληρός και δύσκολος αντίπαλος. Έχουν μία ομάδα με ταλέντο σαν σύνολο αλλά και έναν καλό κόουτς.

Νομίζω το πιο σημαντικό πράγμα είναι να βρούμε την στρατηγική μας, να αφοσιωθούμε σε αυτή για 40 ή και για 45 λεπτά. Το λέω αυτό γιατί ποτέ δεν ξέρεις πως θα εξελιχτεί ένα παιχνίδι. Θέλουμε να κάνουμε το επόμενο μεγάλο βήμα, ένα βήμα που θα μας φέρει πιο κοντά στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτό εφόσον συμβεί θα είναι υπέροχο για εμάς.

Για το μυστικό της ομάδας: " Δεν μπορώ να πω ότι υπάρχουν μυστικά. Έχουμε καλούς παίκτες και πιστεύω πως παίζουμε καλό μπάσκετ, με το οποίο κάνουμε τις αντίπαλες ομάδες να αισθάνονται άβολα στο παρκέ. Έχουμε τον Σατοράνσκι και τον Βέσελι που είναι σημαντικοί για εμάς και κάνουν έξοχη δουλειά. Ο ένας σκοράρει, μοιράζει ασίστ, ο άλλος επίσης σκοράρει, πηδάει ψηλά, καρφώνει, κάνει τα πάντα. Μας αρέσει να παίζουμε γρήγορα και σε υψηλό τέμπο. Νομίζω πως πως παίζουμε ένα ωραίο στυλ μπάσκετ. Αλλά για να τρέξεις θα πρέπει πρώτα να παίξεις καλή άμυνα".

Για την ομάδα φαβορί για την διοργάνωση: "Δεν μπορώ να πω με σιγουριά κάποια ομάδα, αλλά θα μπορούσα να πω την Γαλλία, γιατί πέρα από καλή ομάδα είναι η οικοδέσποινα της διοργάνωσης".

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ