EUROBASKET

Σαν Σήμερα: Η Ελλάδα ξανά στην κορυφή της Ευρώπης

ΕΛΛΑΔΑ - ΓΕΡΜΑΝΙΑ (ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ - ΤΕΛΙΚΟΣ) / ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΕΥΡΩΠΗΣ - ΑΠΟΝΟΜΗ
ΕΛΛΑΔΑ - ΓΕΡΜΑΝΙΑ (ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ - ΤΕΛΙΚΟΣ) / ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΕΥΡΩΠΗΣ - ΑΠΟΝΟΜΗ EUROKINISSI

Μετά την επική πρόκριση επί της Γαλλίας, η Γερμανία αποδείχθηκε εύκολο εμπόδιο για την Εθνική ομάδα στο Βελιγράδι. Σαν σήμερα, πριν από δεκαπέντε χρόνια, ο Παναγιώτης Γιαννάκης και οι παίκτες του πάτησαν σε ευρωπαϊκή κορυφή.

Αν υπάρχει κάτι που έχει μείνει από το EuroBasket του 2005, αυτό είναι το " βάλ' το αγόρι μου" και η επική πρόκριση επί της Γαλλίας στον ημιτελικό της διοργάνωσης. Στην ουσία του πράγματος όμως, αυτά που έγιναν μία μέρα μετά από εκείνον τον αγώνα, ήταν πολύ σπουδαιότερα. Στον τελικό, η Εθνική ομάδα αντιμετώπισε τη Γερμανία του Ντιρκ Νοβίτσκι, σε ένα παιχνίδι που πολύ γρήγορα έδειξε τα... δόντια της και πήρε τη νίκη, που την επανέφερε στην κορυφή της Ευρώπης μετά το 1987.

Με την ψυχολογία στα ύψη απ' όσα έγιναν μερικές ώρες νωρίτερα κόντρα στους μπλε, οι παίκτες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος δεν άφησαν περιθώρια αντίδρσαης στους αντιπάλους τους. Ο Ντιρκ Νοβίτσκι, ο Πάτρικ Φέμερλινγκ, ο Μιτάτ Ντεμιρέλ, ο Μάρκο Πέσιτς και ο Στέφεν Αριγκμπάμπου πάλεψαν, αλλά δεν μπορούσαν να κόψουν τον δρόμο της Ελλάδας προς το υψηλότερο σκαλί του βάθρου, προς την κορυφή της Ευρώπης.

Η νίκη ήρθε σχετικά εύκολα για την Εθνική ομάδα (78-62), με τον Θοδωρή Παπαλουκά να ηγείται επιθετικά με 22 πόντους και 6 ασίστ. Την ίδια ώρα, ο Ντιρκ Νοβίτσκι είχε 23 πόντους και 9 ριμπάουντ, πλην όμως δεν έφτανε για να κάνει τη ζημιά στη γαλανόλευκη. Κατάφερε όμως να κερδίσει τον τίτλο του MVP του EuroBasket και να αποτελέσει την αιχμή του δόρατος της κορυφαίας πεντάδας, η οποία συμπεριλάμβανε ακόμη τον Θοδωρή Παπαλουκά, τον Δημήτρη Διαμαντίδη, τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο και τον Μπορίς Ντιό.

Τα δεκάλεπτα: 19-12, 39-32, 64-48, 78-62.

ΕΛΛΑΔΑ (Γιαννάκης): Τσαρτσαρής 10, Χατζηβρέττας 8 (2), Ζήσης 13, Διαμαντίδης 2, Παπαλουκάς 22 (4 τρίποντα, 6 ασίστ), Ντικούδης 8, Κακιούζης 11 (2), Μπουρούσης 4, Σπανούλης 2, Βασιλόπουλος, Φώτσης, Παπαδόπουλος.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Μπάουερμαν): Βούχερερ 6, Πέσιτς 2, Νοβίτσκι 23 (1 τρίποντο, 9 ριμπάουντ), Σούλτσε 5 (1), Ντεμιρέλ 3, Γκριν 2, Γκάρετ 2, Φέμερλιγκ 11, Ρόλερ 4, Μάρας 2, Νικαγκμπάτζε 2

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ