EUROBASKET

Ροντρίγκεθ: "Ο Σπανούλης είναι σταρ"

Ροντρίγκεθ: "Ο Σπανούλης είναι σταρ"

Ο Πάου Γκασόλ και ο Ρούντι Φερνάντεθ συμμετείχαν στην αποψινή (14/9) προπόνηση της εθνικής Ισπανίας ενώ ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ μίλησε για τον Γιάννη Μπουρούση και τα παιχνίδια του Ολυμπιακού με τη Ρεάλ (VIDEOS, PHOTOS).

Ο Ρούντι Φερνάντεθ δεν αγωνίστηκε στον αγώνα με την Πολωνία λόγω ενοχλήσεων στη μέση ενώ ο Πάου Γκασόλ είχε έντονες ενοχλήσεις στην κνήμη ωστόσο φόρτωσε το καλάθι των Πολωνών με 30 πόντους και 6/7 τρίποντα!

Λιλ, αποστολή: Γιώργος Οικονόνου

Αμφότεροι συμμετείχαν στην αποψινή προπόνηση της "φούρια ρόχα", θέτοντας εαυτούς στη διάθεση του Σέρτζιο Σκαριόλο για τον αυριανό (15/9, 19:30), σπουδαίο προημιτελικό με την Ελλάδα στο "Pierre Mauroy".

Ροντρίγκεθ: "Τους ξέρουμε καλά"

Εν συνεχεία ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ τέθηκε στη διάθεση των εκπροσώπων του Τύπου και ανέφερε: "Ήμασταν στο δύσκολο γκρουπ στο Βερολίνο κι εν συνέχεια παίξαμε με την Πολωνία. Είμαστε έτοιμοι να τους αντιμετωπίσουμε. Προετοιμαστήκαμε καλά γιατί προπονηθήκαμε όλοι, ακόμα και ο Ρούντι. Είναι μεγάλο το τουρνουά με συνεχόμενα παιχνίδια και ήταν φυσιολογικό ν αντιμετωπίσουμε κάποια προβλήματα".

Ακολούθως ρωτήθηκε για τον πρώην συμπαίκτη του στη Ρεάλ Μαδρίτης, Γιάννη Μπουρούση, με τον οποίο θα τεθούν αντιμέτωποι στον αυριανό προημιτελικό: "Θα είναι ξεχωριστό. Παίξαμε μαζί τα τελευταία χρόνια. Κερδίσαμε τίτλους μαζί. Θα είναι δύσκολα, διότι παίζει πολύ καλά".

Είναι το Ελλάδα - Ισπανία το Clásico των Ευρωμπάσκετ; "Ελπίζουμε αυτή τη φορά να κερδίσουμε εμείς. Ξέρουμε πόσο καλοί είναι οι Έλληνες παίκτες, έχουμε παίξει πολλές φορές τα τελευταία χρόνια απέναντι στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, άρα γνωρίζουμε πόσο δύσκολο είναι να τους αντιμετωπίζεις. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε όλο το παιχνίδι".

Το παιχνίδι της "φούρια ρόχα" με την Ελλάδα θα θυμίζει... κάτι από τον τελικό της Euroleague του Λονδίνου το 2013, καθώς έξι από τους τότε παίκτες του Ολυμπιακού βρίσκονται στην Εθνική και πέντε από την Ρεάλ Μαδρίτης. "Ξέρουμε πόσο δυνατοί παίκτες είναι. Τους έχουμε αντιμετωπίσει πολλές φορές τα τελευταία χρόνια. Μας έχουν κερδίσει, τους έχουμε κερδίσει. Ξέρουμε ότι τα πράγματα θα είναι δύσκολα, ξέρουμε ότι έχουμε ένα μεγάλο παιχνίδι".

Ο πλέι μέικερ της Ρεάλ έκανε ειδική αναφορά στον Βασίλη Σπανούλη: "Η Ελλάδα έχει παίκτες σε κάθε θέση, παίζει πολύ δυνατά και διαθέτει έναν πολύ καλό προπονητή. Ακόμα και παίκτες που δεν παίζουν πολύ, όπως ο Παπανικολάου και ο Καϊμακόγλου, μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Ο Σπανούλης είναι σταρ, ένας σπουδαίος παίκτης που μπορεί να αλλάξει το παιχνίδι".

Από την πλευρά του, ο Nίκολα Μίροτιτς πρόσθεσε: " Η Ελλάδα είναι από τις ομάδες με την καλύτερη απόδοση στο τουρνουά. Προσπαθεί να παίξει απλά και δείχνει ότι τα καταφέρνει. Δεν υπάρχει μόνο ο Σπανούλης ή μόνο ο Κουφός. Είναι ο Πρίντεζης και ο Μπουρούσης, που τον ξέρω από τη Ρεάλ, παιδιά με εμπειρία από την Ευρωλίγκα που ξέρουν τι πρέπει να κάνουν. Θα κρίνει πολλά η άμυνα, όπως και τα ριμπάουντ. Είναι δύο τομείς που πρέπει να είμαστε καλοί για να πάρουμε το ματς".

Δηλώσεις έκανε και ο Φερνάντο Σαν Εμετέριο: " Η Ελλάδα είναι ομάδα με πολλές λύσεις, διαθέτει παιδιά με προσόντα. Είναι ένα πολύ συμπαγές σύνολο που παίζει καλή άμυνα και σίγουρα για μας είναι σημαντικό να φτάσουμε στο 100%. Νομίζω ότι μας έδωσε έξτρα αυτοπεποίθηση ότι επιβιώσαμε σ' ένα πολύ δύσκολο γκρουπ και φτάσαμε εδώ πιο σοφοί".

Στην προπόνηση των Ισπανών

Ροντρίγκεθ: "Ο Σπανούλης είναι σταρ"
Ροντρίγκεθ: "Ο Σπανούλης είναι σταρ"
Ροντρίγκεθ: "Ο Σπανούλης είναι σταρ"
TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ