EUROBASKET

Πρωτιά με επίδειξη δύναμης για την Εθνική Κορασίδων

Πρωτιά με επίδειξη δύναμης για την Εθνική Κορασίδων

Η Εθνική κορασίδων νίκησε με το εντυπωσιακό 99-33 την Σουηδία και πήρε δια περιπάτου την πρωτιά στον τρίτο όμιλο του Eurobasket u16 Β' κατηγορίας που διεξάγεται στα Σκόπια.

Στο ματς της Ελλάδας με τη Σουηδία κρινόταν η πρωτιά στον τρίτο όμιλο του Eurobasket της Β' κατηγορίας u16 των κοριτσιών... Αήττητες ήταν και οι δύο ομάδες, γι αυτό και οι περισσότεροι περίμεναν μια μάχη για τη νίκη. Μάχη, είπατε; Η Εθνική Κορασίδων έκανε μια άνευ προηγουμένου επίδειξη δύναμης και σκόρπισε τον... τρόμο στα Σκόπια. Επικράτησε με το εντυπωσιακό 99-33 και μάλιστα σεβάστηκε την αντίπαλό της, καθώς δεν έκανε στο τέλος επίθεση για να φτάσει στους 100 πόντους.

Κάπως έτσι η Ελλάδα πηγαίνει αήττητα στα προημιτελικά και ψάχνει άλλες δύο νίκες για να πάρει το εισιτήριο για την Α' κατηγορία. Περιθώριο ήττας δεν υπάρχει πλέον διότι αρχίζουν τα πλέι οφ, όμως η ουσία είναι ότι παρακολουθούμε μια ελληνική εθνική ομάδα σε επίπεδο γυναικών που κυριαρχεί όσο καμία άλλη εδώ και χρόνια σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Είναι χαρακτηριστικό ότι ολοκλήρωσε την πρώτη φάση κερδίζοντας τους αντιπάλους της κατά μέσο όρο με 36,5 πόντους διαφορά! Απίστευτο κι όμως αληθινό.

Κόντρα στη Σουηδία σκόραραν και οι 12 παίκτριες που χρησιμοποιήθηκαν, με την Κριμίλη να έχει 16 πόντους, 8 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 25 στην αξιολόγηση και την Χατζηλεοντή 15 πόντους και 4 ριμπάουντ. Η Μπενέκη έκανε σπουδαία εμφανιση με 11 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ η Παπαδοπούλου πρόλαβε σε 8 λεπτά να πετύχει 8 πόντους.

Βέβαια σε αυτό το ματς δεν χρειάζεται περισσότερη κριτική, όλες στάθηκαν στο ύψος της περίστασης και η Ελλάδα έπαιξε μπάσκετ υψηλού επιπέδου, που σε καμία περίπτωση δεν θύμισε Eurobasket Κορασίδων και μάλιστα Β' κατηγορίας.

Πλέον η Εθνική μπαίνει στη μάχη των προημιτελικών και ανεβαίνει στην Α' κατηγορία μόνο αν φτάσει στον τελικό. Κι αυτό διότι ανεβαίνουν μόνο δύο ομάδες και όχι τρεις όπως συμβαίνει σε όλα τα άλλα Eurobasket Β' κατηγορίας, διότι η Λιθουανία που υποβιβάστηκε, διοργανώνει το επόμενο τουρνουά Α' κατηγορίας, άρα δεν γίνεται να λείψει.

Τα δεκάλεπτα: 27-9, 47-19, 68-24, 99-33

ΕΛΛΑΔΑ (Μπακογεώργος): Σεμερτζάκη 2, Καρακασίδου 8, Βαντσιούρη 8 (2), Κοντραφούρη 5, Κριμίλη 16 (4τρ., 8ριμπ,. 6ασ.), Μπενέκη 11 (10ριμπ.), Παπαμαρκάκη 8 (2), Παπαδόπουλου 10, Μποσγανά 6, Κατσαμούρη 2, Χατζηλεοντή 15, Αναστασοπούλου 8.

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ