EUROBASKET

Πρώτη και καλύτερη του Α' Ομίλου η Σλοβενία

Πρώτη και καλύτερη του Α' Ομίλου η Σλοβενία

Ντόντσιτς και Ντράγκιτς έκαναν τη ζημιά και στη Γαλλία (95-78), με αποτέλεσμα η Σλοβενία να τερματίσει πρώτη στον Α' Όμιλο και να περιμένει αντίπαλο στη φάση των 16 του Eurobasket 2017. Με τη Γερμανία οι "τρικολόρ".

Πολύς κόσμος υποτίμησε αυτή τη Σλοβενία. Πολύς κόσμος το έχει ήδη μετανιώσει. Η παρέα του Γκόραν Ντράγκιτς και του Λούκα Ντόντσιτς "κατασπάραξε" και τη Γαλλία (95-78), με αποτέλεσμα να τελειώσει αήττητη τις υποχρεώσεις της στον Α' Όμιλο του Eurobasket 2017 και να πάρει την πρώτη θέση που θα την στείλει απέναντι στην τέταρτη του Β' Ομίλου. Οι παίκτες του Ιγκόρ Κοκόσκοφ έκαναν πραγματικά ό,τι ήθελαν απέναντι στους "τρικολόρ" που έμοιαζαν να έχουν κατεβάσει τα ρολά και τελικά τερμάτισαν τρίτοι, πίσω και από τη Φινλανδία, με αποτέλεσμα να πέσουν στη Γερμανία του Ντένις Σρέντερ στους 16 της διοργάνωσης.

O MVP

Ο Γκόραν Ντράγκιτς παίζει το τελευταίο του τουρνουά με τη φανέλα της εθνικής ομάδας της χώρας του και το έχει πάρει... πατριωτικά. Απέναντι στη Γαλλία ήταν ασταμάτητος στα 28 λεπτά που έμεινε στο παρκέ, αστόχησε σε μερικά εύκολα σουτ, όμως έπαιρνε φάουλ όποτε ήθελε και τελείωσε τον αγώνα με 22 πόντους, 3 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 2 κλεψίματα και 27 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Τα 4/19 τρίποντα των Γάλλων, επίδοση που δεν τους επέτρεψε να κοιτάξουν ποτέ στα μάτια τους αντιπάλους τους. Οι Σλοβένοι, από την άλλη, είχαν 10/26 τρίποντα πίσω από τη γραμμή των 6μ.75 και θα μπορούσαν να έχουν κερδίσει με διαφορά μεγαλύτερη των 30 πόντων αν στην τέταρτη περίοδο δεν πατούσαν το φρένο.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Δεν κρίθηκε σε κάποια λεπτομέρεια, σε κάποιο σερί ή κάποιο "νεκρό διάστημα", αλλά στην ενέργεια που είχαν οι Σλοβένοι και το πείσμα τους να τελειώσουν την πρώτη φάση του Eurobasket 2017 αήττητοι. Οι Γάλλοι δεν είχαν το ίδιο κίνητρο, έμοιαζαν να κάνουν αγγαρεία και ίσως και να επέλεξαν ως αντίπαλο τη Γερμανία, την οποία θα αντιμετωπίσουν στη φάση των 16 της διοργάνωσης.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Το δίδυμο των "κοντών" της Σλοβενίας, έκανε από νωρίς τη διαφορά. Ο Ντόντσιτς έβαλε 10 πόντους στην πρώτη περίοδο, ο Ντράγκιτς πρόσθεσε εννέα και η ομάδα του Κοκόσκοφ είχε σταθερά τα ηνία με το 52-35 του ημιχρόνου να είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Η Γαλλία δεν ήταν στο κλίμα του αγώνα, δεν έπαιξε καλή άμυνα, δεν είχε καλά ποσοστά από την περιφέρεια και βρέθηκε μέχρι και το -19, όταν οι Σλοβένοι έτρεξαν ένα σερί 10-0 για το 63-44 στο 26'. Όσο περνούσε η ώρα, τόσο το σκορ άνοιγε (77-51 στο 30') και τα νεύρα των Γάλλων έφταναν στα όριά τους, μέχρι να εκραγεί ο Φουρνιέ με τις αποφάσεις των διαιτητών και να αποβληθεί από τον αγώνα. Από έναν αγώνα που κρίθηκε νωρίς και δεν έγινε ποτέ ντέρμπι όπως το περιμέναμε.

Οι διαιτητές: Κόντε, Κάτο, Κοζλόφσκις

Τα δεκάλεπτα: 28-22, 52-35, 77-51, 95-78

ΣΛΟΒΕΝΙΑ (Κοκόσκοφ): Ράντολφ 9 (1), Ρέμπετς, Ντράγκιτς 22 (2 τρίποντα, 10/11 βολές, 3 ριμπάουντ, 8 ασίστ), Νίκολιτς 5 (1), Πρέπελιτς 14 (2), Μούριτς 2, Μπλάζιτς 7 (1), Βίντμαρ 13, Ντίμετς 6, Τσάντσαρ 2, Ντόντσιτς 15 (3 τρίποντα, 9 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα)

ΓΑΛΛΙΑ (Κολέ): Σεραφέν 12, Ερτέλ 4, Ντιότ, Λοβέρν 7, Φουρνιέ 11 (2), Ντε Κολό 16, Ντιό 13, Βέστερμαν 6, Πουαριέ 2, Λαμπεϊρί 6, Τουπάν 1, Τζάκσον

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ